מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת ועדה לעררים (ילד נכה) בעניין אלרגיות

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת וועדת ערר-ילד שהיתכנסה ביום 6.11.2018 וקבעה, שהמערערת אינה  עונה לתנאים המזכים בתשלום גמלה בשל אלרגיה למזון ותרופות (להלן: הועדה).
טענות המשיב: דין העירעור להדחות משלא נפלה טעות משפטית בהחלטת הועדה, וזו מילאה אחר הוראות פסק הדין המחזיר במלואן; הועדה נדרשה להתייחס לאבחנה הרפואית אודות "אלרגיה מסכנת חיים" והסבירה, כי מדובר במונח שיגרתי בסיכומי ילדים הסובלים מאלגיה למזונות, וכל זמן שאין בתיקה של המערערת תעוד אודות תגובה אנפילקטית או כשל נשימתי, הרי שהיא אינה עומדת בתנאי עילת ההשגחה על פי תקנות הביטוח הלאומי (ילד נכה), התש"ע – 2010 (להלן: התקנות).
...
טענות המשיב: דין הערעור להידחות משלא נפלה טעות משפטית בהחלטת הוועדה, וזו מילאה אחר הוראות פסק הדין המחזיר במלואן; הוועדה נדרשה להתייחס לאבחנה הרפואית אודות "אלרגיה מסכנת חיים" והסבירה, כי מדובר במונח שגרתי בסיכומי ילדים הסובלים מאלגיה למזונות, וכל זמן שאין בתיקה של המערערת תיעוד אודות תגובה אנפילקטית או כשל נשימתי, הרי שהיא אינה עומדת בתנאי עילת ההשגחה על פי תקנות הביטוח הלאומי (ילד נכה), התש"ע – 2010 (להלן: התקנות).
בגין כל אלו אינה עומדת בקריטריוני המוסד לזכאות בעילת "אלרגיה מסכנת חיים: או "אלרגיה קשה" ולכן אינה זכאית להשגחה קבועה כמשמעה בתקנות המל"ל. לאור כל האמור לעיל הוועדה דוחה את הערר" מן הפרוטוקול שצוטט לעיל עולה, כי הוועדה הפנתה לדברי אמה של המערערת כי "הפניסטיל נותן מענה לתגובה האלרגית", וקבעה כי "האירועים חלפו גם ללא שימוש במזרק האפיפן", תוך התעלמות מהמשך דבריה של האם, כי "היו פעמים שהיינו צריכים את המזרק אפיפן והגענו לבית חולים". אכן, אמה של המערערת לא הפנתה לאירועים ספציפיים שבהם נדרש השימוש במזרק בפועל, אך מן הראוי היה כי הוועדה תתייחס לטענה זו של האם ותבחן אותה על יסוד התיעוד הרפואי בתיקה של המערערת, ובפרט לנוכח מסמך ד"ר מרכוס שבו צוין כי: "לגבי ביצים וסויה תבחיני עור חיוביים וגם בדיקות הדם. עליה להימנע באופן מוחלט מביצים וסויה. בחשיפה למזונות אלה עלולה להופיע תגובה קשה מסכנת חיים ולכן עליה להימנע לחלוטין מאכילתם או מאכילת מוצרי מזון שעלולים להכיל אלרגנים אלה. אם חשיפה בטעות והופעת נפיחות בלוע או קוצר נשימה יש להשתמש במזרק אפיפן ג'וניור. קיבלו הנחיות לשימוש במזרק ותוכנית פעולה לשעת חירום. זקוקה להשגחה של מבוגר מתמדת בחברת ילדים למנוע חשיפה בטעות למזונות אלו שעלולים לגרום לתגובה מסכנת חיים. על אנשי הצוות להיות מצוידים וערוכים לשימוש במזרק אפיפן בעת הצורך" לכך יש להוסיף, כי מלבד הצורך האפשרי במזרק אפיפן שתואר בהרחבה במסמך הרפואי כאמור, הרי שנכללה בו גם התייחסות מפורשת לפוטנציאל קיומם אירועים מסכני חיים כתוצאה מחשיפה לאלרגן, ולכן היה על הוועדה לדון בפוטנציאל האמור ולבחון את היתכנותו.
לאור האמור, דין הערעור להתקבל.
סוף דבר – הערעור מתקבל, ועניינה של המערערת יוחזר טל וועדת ערר (ילד) בהרכב חדש, אשר ידון בערר מבראשית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני ערעור על החלטת ועדת ערר (ילד) מיום 8.9.2019 (להלן – "הוועדה") אשר דחתה את ערר המערער וקבעה שאינו זכאי לגימלת ילד בגין השגחה חלקית (השגחה קבועה) בהתאם לתקנות הביטוח הלאומי (ילד נכה), התש"ע -2010 (להלן- "התקנות").
הועדה מבהירה לכבוד בית המשפט שהספרות הרפואית בעיניין אלרגיה למזון קובעת מפורשות שמידת הסיכון בחשיפה חוזרת (לאחר שנקבעה האבחנה בעקבות חשיפה ראשונה) היא לפי הסימנים הקליניים בחשיפה ואין כל מדד אחר שהוא מנבא לרמת הסיכון ולכן כך נקבע בחוזר 1978 מ- 2016 של כללי המלל, שיש צורך בארוע קליני של אנפילקסיס או ארוע נשימתי משמעותי בילד שאין לו טפול קבוע באסטמה כתנאי לקבלת גמלה.
...
על כן דין הערעור להידחות.
דיון והכרעה לאחר ששקלתי את טענות הצדדים אני סבורה כי דין הערעור להידחות, כמפורט להלן.
לאור האמור לעיל הערעור נדחה.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

סגן הנשיאה אילן איטח לפנינו בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי תל אביב (הנשיאה הדס יהלום; ב"ל 64512-09-19) שבו נדחה ערעור המבקש על החלטת ועדת הערר (ילד נכה) מיום 29.7.19 (להלן – הועדה) אשר קבעה כי המבקש אינו זקוק להשגחה קבועה.
במסגרת ההליך ניתן תוקף של פסק דין להסכמת הצדדים (להלן – פסק הדין הראשון) לפיה: "עניינו של המערער יוחזר לועד ערר – ילד על מנת לשקול עמדתה מחדש תוך היתייחסות למכתב ד"ר פרודובסקי מיום 20/8/15 בו מצוין כי הילד במעקב רפואי עקב רגישות וכי מדובר באלרגיה מסוג מסכן חיים אנפילקטי, וכן היתייחסות לעובדה כי הילד מצויד במזרק אפיפן..." בעקבות פסק הדין הראשון היתכנסה הועדה ביום 30.10.16 וכתבה בהחלטתה כדלקמן: ".. בן 1/2 3 מאובחן עם אלרגיה לדגים ובוטנים מגיל צעיר.
בעירעור טען כי הועדה לא קיימה את הוראות פסק הדין השלישי, לא דנה במכתב החובש ולא התייחסה לתסמינים המפורטים בו. המבקש ביקש כי עניינו יועבר לועדה בהרכב אחר מכיוון שהועדה דנה מספר פעמים בעיניינו ונעולה בעמדתה.
...
הערעור נדחה.
פסק הדין המחזיר הורה לוועדה לדון במכתב לגופו אך הוועדה פסלה את המכתב על הסף מבלי לדון בתסמינים שתוארו בו. הכרעה לאחר שעיינתי בבקשה ובכלל החומר שבתיק מצאתי כי דין הבקשה להדחות, אף מבלי להדרש לתשובת המשיב.
כאמור בפסק דינו של בית הדין האזורי, אין בהוראה לוועדה להתייחס למכתב כדי לקבוע כי על הוועדה לאמץ את הכתוב בו. הוועדה הסבירה מדוע אינה יכולה להסתמך על האמור במכתב ומדובר בקביעה מקצועית אשר בית הדין לא יתערב בה. סוף דבר – הבקשה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בפניי ערעור, לפי סעיף 213 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 על החלטת הועדה לעררים (ילד נכה) מיום 28.6.2021 (להלן: הועדה).
ענייינו של המערער נדון בעבר בביה"ד, בטרם פסה"ד המחזיר נשוא פס"ד זה. הועדה דלעיל ישבה מכוח פסה"ד המחזיר אשר נתן תוקף להסכמות הצדדים כלדקמן: "עניינו של המערער יוחזר לועדה לעררים לילד נכה על מנת שתתייעץ עם יועץ רפואי- מומחה לאלרגיה ילדים בשאלה האם בחשיפתו של המערער לאלרגן יש כדי להעמידו במצב סיכון לעצמו... הועדה תזמין את המערער ובאת כוחו לאחר ההתייעצות עם היועץ הרפואי ותתן למערער זכות להתייחס לחוות דעת היועץ הרפואי. הועדה תבהיר האם היא מוצאת לנכון לשנות מהחלטתה. החלט תהוועדה תהיה מנומקת". בפני הועדה עמד מיסמך מיום 23/2/21 מאת פרופ' בן ציון גרטי מומחה לאלרגיה.
וכך כתבה הועדה: "המקרה הגיע ליועץ בעינייני אלרגיה – פרופ' בן ציון גרטי ב-23.2.21. לאחר דיון מעמיק ומפורט מגיע פרופ' גרטי למסקנה שאירוע האלרגי שקרה לפני 5 שנים היה מדרגת חומרה קלה לדעת היועץ בפרק 9 של חו"ד במקרה אינו עונה על הקריטריונים לקיצבה בגין השגחה בשל אלרגיה למזון. הועדה מאמצת את דעתו של היועץ ודוחה שוב את הערר". המערער צירף לועדה סיכום ביקור אצל ד"ר נטלי, אלרגולוגית, מיום 1.3.2017 ממנו עולים הדברים הבאים: "הנ"ל עדיין אלרגי לחלב וביצה ונימצא בסיכון גבוה לתגובות אלרגיות אף מסכנות חיים בעתיד.
...
לאחר שעיינתי בפרוטוקול הוועדה לעררים (ילד נכה) מיום 26.6.21, ובטענות הצדדים, לא מצאתי טעות משפטית בהחלטת הוועדה.
מכל האמור לעיל – לא מצאתי בקביעת הוועדה פגם משפטי המצדיק התערבות בית הדין, ובוודאי שאין בית הדין רשאי להתייחס לעניינים שברפואה, המסור לשיקול דעת הוועדה.
סוף דבר הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (ילד נכה) מיום 31.7.2022 אשר דחתה את ערר המערערת, בקבעה כי המערערת אינה זקוקה להשגחה מלאה אך זקוקה להשגחה חלקית ברמה של 50%.
הגם שהחוזר מאוחר להחלטת הועדה ותחולתו הקבועה במסגרתו היא מיום הפצתו, גורסת המערערת שעל קביעות הועדה להיות בהתאם לחוזר זה, בהתאם לגזרה שווה שיש לערוך מהילכת בית הדין הארצי בעיניין ח.ש. ביחס לחוזר האלרגיה החדש (בר"ע (ארצי) 53887-07-22 ח.ש. – המוסד לביטוח לאומי (1.1.2023) (להלן: עניין ח.ש.)).
...
משכך, יש ליידע את הוועדה שהיא רשאית לפעול בהתאם לחוזר הזה והיא אינה כבולה לסייג התחולה שנקבע בחוזר, בהתאם להלכת ח.ש. מנגד טוען המשיב כי דין הערעור להידחות בהיעדר פגם שנפל בהחלטת הוועדה.
אין בידי לקבל טענה זו במקרה שבפניי.
עם זאת, אין בידי לקבל את טענת המערערת להחלת חוזר נכות מספר 2026 מיום 31.10.2022 על עניינה של המערערת.
לסיכום, עניינה של המערערת יוחזר אל הוועדה לעררים ילד נכה, בהרכבה מיום 31.7.2022, על מנת שתשוב ותשקול את זכאותה של המערערת לגמלה בגין ליקוי בתקשורת, כפי העולה ממסמך ד"ר הראל מיום 14.6.2022 וממסמכי קלינאית התקשורת הקודמים להתכנסות הוועדה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו