מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת הסגרה לפי חוק ההסגרה

בהליך תיק הסגרה (תה"ג) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד נאמר בהחלטה כי תלונות המבקש בכל הנוגע להתנהלות כלפיו מבוררות במח"ש ואף מטעם זה אין מקום לקיים חקירה מקבילה במסגרת הליך זה. בערר שהוגש על ההחלטה נקבע בין היתר לעניין זה כי "...שעה שמתנהלת חקירה בעיניין זה במחלקה לחקירות שוטרים אין מקום לבירור העובדות בשני המישורים במקביל, ואין לעכב את הליך ההסגרה עד לתום בירור החקירה" (בש"פ 4953/21; 4991/21, פיסקה 13).
בהחלטה נאמר כי ככל שתתקבל בקשת המבקש לקבלת חומרים נוספים ובמידת הצורך יקבע דיון משלים להשלמת טעון וככל שתדחה הבקשה יעוכב מתן פסק הדין בעתירה ככל שיבקש המבקש לערער על ההחלטה.
בבקשה נטען כי החוק הישראלי עורך איבחנה מוחלטת בין עבירה של סרסרות המהוה עבירת מקור לפי חוק איסור הלבנת הון לבין עבירה של פירסום שירותי זנות שאינה מהוה עבירת מקור לפי חוק איסור הלבנת הון וממילא לא ניתן להסגיר את המבקש בגינה לארצות הברית.
...
לטענת המשיבה יש לדחות את הבקשה על הסף.
דין הבקשה להידחות.
בית המשפט אינו סבור כי אף מראית פני הצדק מחייבת מסקנה אחרת.
לפיכך הבקשה נדחית.

בהליך עה"ס (עה"ס) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט נ' סולברג: ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים, מיום 14.2.2021, בתה"ג 4602-07-20 (השופטת ח' לומפ), בה הוכרזה המערערת בת-הסגרה לרומניה, לפי סעיף 3 לחוק ההסגרה, התשי"ד-1954 (להלן: חוק ההסגרה).
...
ביום 20.1.2016, נדחה הערעור שהגישה המערערת בבית המשפט ברומניה.
לטענת המערערת, מצבה אף שוּנה לרעה בעקבות השיהוי, שכן "חלוף הזמן [מקהה] את האפשרות לנקיטת הליכים משפטיים כגון בקשה למשפט חוזר, דיון נוסף ועוד", על אחת כמה וכמה כאשר לטענתה "[היא] לא היתה מודעת להחמרת האישומים כנגדה, לתוצאות ההליך העיקרי ועל גזר הדין שניתן בעניינה וכן להליך הערעור, אשר עצם הגשתו ותוצאותיו כלל לא היו ידועים [לה]". דיון והכרעה אקדים ואומר, כי דין הערעור – להידחות.
גם את הטענה בדבר תנאי המאסר הצפויים ברומניה – אין בידי לקבל.

בהליך עה"ס (עה"ס) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

][ לפנינו ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים (השופטת ש' רנר) בתה"ג 40331-10-22 מיום 30.1.2023 בה הוכרז המערער בר-הסגרה למונטנגרו לפי חוק ההסגרה, התשי"ד-1954 (להלן: החוק).
...
לפיכך, ונוכח התחייבות המערער לרצות את יתרת העונש שהושת עליו בבית הסוהר בישראל, יש לקבל את הערעור.
דין הערעור להידחות.
אשר על כן, הערעור נדחה.

בהליך עה"ס (עה"ס) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 27.6.2022 הכריז בית המשפט המחוזי על המערער כבר-הסגרה לארצות הברית בגין העבירות המיוחסות לו. בפתח הדברים, ציין בית המשפט המחוזי כי אין מחלוקת על כך שהעבירות שבגינן מתבקשת הסגרת המערער הן עבירות הסגרה בהתאם לסעיף 2(א) לחוק ההסגרה; כי מתקיימים כלל התנאים הקבועים בסעיף 2א לחוק; וכי לא מתקיימים הסייגים להסגרה הקבועים בסעיף 2ב לחוק.
זאת, שכן בהתאם לפסיקתו המעודכנת של בית משפט זה, המסלול הדיוני המתאים להשיג על החלטה הנוגעת לעיון בחומרי חקירה בהליך הסגרה היא באמצעות הגשת ערר, ולא במסגרת ערעור על פסק הדין (עה"ס 6896/20 עטיה נ' היועץ המשפטי לממשלה, פסקה 12 והאסמכתאות שם (28.6.2021) (להלן: עניין עטיה)).
תקנה 8 לתקנות ההסגרה קובעת כי מקום בו הוגשה עתירה לפי חוק ההסגרה, "רשאי המבוקש או סניגורו לעיין בכל זמן סביר בכל חומר ראיות שבכתב הנוגע לעתירה ומצוי בידי העותר" [ההדגשה הוספה – י' כ'].
...
מן האמור לעיל עולה, כי מקום בו סבור בית המשפט כי לא צורפו כל הראיות הרלוונטיות בעניינו של המבוקש, הדבר עשוי להשליך על בחינת התשתית הראייתית הנדרשת בסעיף 9(א) לחוק ההסגרה, ועשוי אף להוביל, במקרים המתאימים, למסקנה כי לא הוצגה תשתית מספקת.
משכך, דין טענתו של המערער לעניין זה להידחות.
אקדים ואומר כי מקובלת עליי מסקנת בית המשפט המחוזי לפיה הונחה בעניינו של המערער תשתית ראייתית לכאורית מספקת, המקימה, בבירור, "אחיזה לאישום", כדרישת סעיף 9(א) לחוק ההסגרה.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

הנחה זו אומנם מסתברת, אולם יש לומר כי השאלה האם לעניין ערעור דינן של החלטות ביניים במסגרת דיון בהליכי הסגרה, כדינן של הליכי ביניים בהליכים פליליים, טרם הוכרעה באופן סופי בבית משפט זה. עם זאת, ניתן לומר כי קיימת נטייה של בית משפט זה להחיל את ההוראות הרלוואנטיות מחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 על הליכים לפי חוק ההסגרה (ראו בעיניין זה את הדיון המקיף שנערך בע"פ 4694/20 לייפר נ' היועץ המשפטי לממשלה, פסקות 35-26 לפסק דינו של השופט י' עמית (2.9.2020) (להלן: עניין לייפר)).
זאת, בשים לב לדבריו של השופט עמית בעיניין לייפר, אשר מקובלים עליי במלואם, לפיהם: "מתן זכות ערעור על החלטות ביניים בהליכי הסגרה, יוצר פתח לסירבול ועיכוב ההליך בנגוד לטבעו ורוחו של חוק ההסגרה, וזאת מבלי שקיים לכך עגון מפורש בהוראות החוק" (עניין לייפר, פסקה 33 לפסק דינו של השופט עמית).
...
לטענת העותר ההחלטה התקבלה נוכח קביעתו של בית המשפט המחוזי לפיה הוא נעדר סמכות להפעיל שיקול דעת במקרה זה. העותר ממשיך וטוען כי מכיוון שההחלטה התבססה על שאלת סמכות, ישנה הצדקה להתערבותו של בית משפט זה. דין העתירה להידחות על הסף.
כן אציין, כי אני סבור שיש ליישם את הכלל אשר קובע ש"האפשרות לעתור לבג"ץ נגד תוצאותיו של הליך ביניים במשפט פלילי שמורה למצבים חריגים ונדירים ביותר, שלגביהם לא נקבעה מסגרת של ערעור או ערר בחוק סדר הדין הפלילי" (ראו: בג"ץ6295/21 זדורוב נ' מדינת ישראל, פסקה 3 (15.9.2021)), גם על הליכי ביניים לפי חוק ההסדרה.
סוף דבר, העתירה נדחית בזאת על הסף, וממילא נדחית גם הבקשה לצו ביניים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו