בכתב התביעה טען לסיום עבודתו ביום 17.8.16, בסיכומיו 24.8.16 ובמכתב המוסד לביטוח לאומי מיום 7.9.16 נרשם כי תקופת האבטלה החלה ביום 17.8.16 זאת כנראה בהתאם לנתונים שמסר התובע בכתב תביעתו לקבלת דמי אבטלה.
בנוסף הופנה התובע לזכותו להגיש תביעה כנגד החלטת המוסד לביטוח לאומי בבית הדין האיזורי לעבודה.
המכתב מיום 7.9.16 אישר את התביעה לדמי אבטלה ולא דחה אותה כטענת התובע ואף לא שלל זכאות התובע לדמי אבטלה כטענת הנתבע.
ייאמר עוד, כי במועד הגשת תביעה זו, טרם חלף המועד להגיש ערעור על קביעת המוסד לביטוח לאומי מיום 7.9.16 שכן היו לו 12 חודשים להגשת תביעה, כאשר הליך דנן ניפתח בחודש 05/17.
ה. לצוו ההרחבה קובע כי "עובד שיתקבל לעבודה כשהוא מבוטח בביטוח פנסיוני כלשהוא, יהיה זכאי לבצוע ההפרשות החל ביום הראשון לעבודתו בשיעורים שנקבעו..." – מצד אחד, צו ההרחבה אינו מתנה כי על העובד להציג את האישור בדבר קיום קרן הפנסיה הפעילה בזמן אמת, או שזכות זו מתבטלת מאליה ולא בכדי.
...
[23: "הזכות לפיצויי הלנת שכר, להבדיל משכר עבודה, תתיישן אם לא הוגשה תובענה לבית דין אזורי כמשמעותו בחוק בית הדין לעבודה תשכ"ט-1969 (להלן – בית דין אזורי) תוך שנה מהיום שבו רואים את השכר כמולן, או תוך 60 ימים מהיום שקיבל העובד את השכר שבו קשור הפיצוי, הכל לפי המוקדם, אולם בית הדין האזורי רשאי להאריך את התקופה של 60 ימים לתקופה של 90 ימים."]
סוף דבר
אשר על כן, על הנתבע לשלם לתובע כלהלן:
הפרשי שכר- 5,000 ₪ (ברוטו).
אנו דוחים את רכיבי התביעה – פיצוי בגין העדר שימוע, פיצוי בגין אי קבלת דמי אבטלה, פדיון הבראה, שכר עבודה לימים 17-24/8/16 ופיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד.
אנו דוחים את טענת הקיזוז של הנתבע.