מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת הלשכה לסיוע משפטי בדבר זכאות

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ערעור על החלטת הלישכה לסיוע משפטי מחוז מרכז מיום 05.10.2021 בתיק סיוע 14575/18, שבה נדחתה בקשת המערער למתן סיוע משפטי, מהטעם של "חוסר סיכוי משפטי". ההליך לגביו ביקש המערער להעניק לו סיוע משפטי, עניינו חוב מזונות לביטוח לאומי.
בהתאם לחוק ולתקנות, הזכאות לקבלת סיוע משפטי מותנית בקיומם של שלושה תנאים מצטברים: תנאי ראשון עניינו הנושא לגביו מבוקש סיוע, כאשר ניתן להעניק סיוע משפטי רק ביחס לעניינים המצויים בטיפולו של הסיוע המשפטי; תנאי שני, עניינו מצבו של מבקש הסיוע, כאשר על מבקש הסיוע לעמוד במבחני זכאות מבחינת הוכחת מצב כלכלי.
תנאי זה מעוגן בסעיף 4 לחוק הקובע כי "ראש הלישכה רשאי לדחות בקשת שירות משפטי, אם היה סבור שענינו של המבקש אינו אלא טרדני או קנטרני, או שאין לו על מה לסמוך, או שאין לו בסיס סביר מבחינת הדין, העובדות או הראיות...". תנאי זה נועד להבטיח כי ייעשה שימוש נכון ומושכל במשאבי הסיוע המשפטי, שהם משאבים צבוריים שמטבע הדברים מוגבלים, לוודא שהכספים יופנו להליכים ראויים, ולא יבוזבזו על מתן ייצוג משפטי בהליכי סרק או הליכים שהסכוי בהם נמוך.
...
המערער פנה למשיב בבקשה לקבלת סיוע משפטי כדי להתגונן מפני דרישת מל"ל, בטענה כי אין כל חוב ויש לסגור את תיק ההוצל"פ. המשיב בחן את טענות המערער ואת המסמכים שהציג, והגיע למסקנה כי אין סיכוי לדרישת המערער לביטול חוב המזונות.
בנסיבות אלו ולאחר שבחנתי את מכלול הטענות, לא מצאתי למנוע מהמשיב להביא דברו בבית משפט, וגם לגופם של דברים, לא מצאתי לקבל את טענות המערער.
התוצאה היא שבדין סבר המשיב כי אין סיכוי של ממש לביטול החוב, ולא מצאתי להתערב במסקנתו.
הערעור נדחה.

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

על רקע העובדה שהליך העירעור על החלטת הלישכה לסיוע משפטי טרם נדון לגופו, כאמור, הודיעה המבקשת ביום 4.11.2021 כי היא מבקשת "מחוסר ברירה" לטעון את טענותיה בבית המשפט העליון בעצמה.
שנית, כאשר מדובר במבקש דל אמצעים, אשר נזקק לארכה לשם הסדרת ייצוגו המשפטי, הרי שנוכח חשיבותה של זכות הפנייה לערכאות, האנטרס שלו לקבל סיוע משפטי נאות עשוי לגבור על האנטרס של בעל הדין שכנגד לסופיות הדיון (ראו, בש"א 4480/09 טיסו נ' כונס הנכסים הרישמי (1.6.2009); וראו גם, בש"א 932/18 פלונית נ' פלוני, פיסקה 13 (16.6.2019)).
דבר הארכה יצוין בפתח ההליך, ככל שיוגש, והחלטתי זו תצורף כנספח.
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, ולא בלי התלבטות, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל.
משהודיעה המבקשת כי אין בכוונתה למצות עוד מסלול דיוני זה, סבורני כי יש לאפשר לה לשטוח את טענותיה בפני ערכאת הערעור, כנגד ההחלטה בבקשה לביטול פסק-הדין.
הבקשה מתקבלת אפוא.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ערעור על החלטת הלישכה לסיוע משפטי מיום 22.6.22 שלא להעניק למערער ייצוג משפטי לצורך הגשת ערעור על פסק דין שניתן בתיק עת"מ (מחוזי מרכז) 17272-01-21 לוי נ' עריית רחובות ביום 22.5.22 (להלן: "ההליך המינהלי"), מחמת חוסר סיכוי משפטי (להלן: "ההחלטה").
טענות הצדדים לטענת המערער עומדות לזכותו טענות שראויות להתברר בערכאת העירעור.
כידוע, ללישכת הסיוע המשפטי הסמכות לדחות בקשה למתן סיוע משפטי מחמת העידר סיכוי משפטי, כקבוע בסעיף 4 לחוק הסיוע המשפטי, תשל"ב-1972 שלפיו: "ראש הלישכה רשאי לדחות בקשת שירות משפטי, אם היה סבור שענינו של המבקש אינו אלא טרדני או קנטרני, או שאין לו על מה לסמוך, או שאין לו בסיס סביר מבחינת הדין, העובדות או הראיות...". לאחר עיון בחומר שלפניי לא מצאתי כי החלטת המשיב בדבר היעדרו של סיכוי משפטי היא החלטה בלתי סבירה.
...
דיון והכרעה אני דוחה את הערעור.
לסיכום, אני מורה על דחיית הערעור.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

מונח לפניי ערעור על החלטת הלישכה לסיוע משפטי (להלן: "המשיבה") מיום 28.09.2022 לפיה נדחתה בקשת המערער להעניק לו סיוע משפטי מחמת העידר סיכוי משפטי בהתאם לסעיף 4 לחוק הסיוע המשפטי, התשל"ב-1972 (להלן: "חוק הסיוע המשפטי").
טרם נעילה יאמר, כי ההלכות בעיניין היתיישנות עילת תביעה ידועות היטב לבית משפט זה, כמו גם המתח המובנה שבין הטעמים שבבסיס מוסד ההתיישנות ובין אלה התומכים בצמצום תחולתו, ולא נעלם מעיניו, כי יכול שבעצם החלטת המשיבה בדבר העידר סיכוי משפטי של תביעת המערער יש משום חריצת גורל התביעה שבדעתו להגיש עוד טרם בואה לעולם.
עם זאת, כאמור, ההחלטה אינה ניצבת בחלל ריק, קדמו לה אירועים והליכים משפטיים שהם רלוואנטיים לה. בראי נסיבות המקרה דנא ובאיזון בין זכות הגישה לערכאות של המערער ובין האנטרס הצבורי של חלוקת המשאב הצבורי באופן ראוי, צודק והוגן בין אלה הזקוקים לו, משהמערער לא עמד בנטל הרובץ לפתחו, נוטה הכף אל עבר האנטרס הצבורי.
...
דיון והכרעה לאחר עיון באשר מונח לפניי ולאחר ששקלתי טענות הצדדים מצאתי, כי דין הערעור להידחות.
יתר על כן, נקבע בה באופן מעורפל, כללי ולאקוני כי בתקופה האמורה לא מסוגל היה המערער לדאוג לענייניו, בלא שניתן לקשור בין מסקנה זו ובין הסקירה המובאת בה. לשון אחר: לא ניתן להצביע על קשר סיבתי בין תיאור מצבו הנפשי של המערער ובין מסקנת חוות הדעת לפיה הוא לא היה מסוגל לדאוג לענייניו בין השנים 2004-2015.
לפיכך, הערעור נדחה בזאת.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עוד טען המבקש, באשר לטענת השהוי, כי הוא פנה לסיוע המשפטי ללא דיחוי והסיוע בחן את זכאותו לקבלת סיוע על פי הקריטריונים שבחוק והודיע על סרוב כעולה ממכתב הסרוב מיום 7.5.23.
ועוד חוזר ומדגיש בית המשפט בעיניין מגל, כי המבחנים להארכת מועד להגשת עתירה מנהלית "גמישים יותר" מאמות המידה להארכת המועד בדין הכללי: "הדברים מובאים על דרך קל וחומר. התקדימים שנסבו על השאלה של הארכת מועד אינם מהוים חלק מדיני השהוי, שהם גמישים יותר ומאפשרים לבית המשפט להאריך מועד להגשת עתירה אף מבלי להדרש ל"טעם מיוחד". עם זאת, שיקולים שהוכרו כתומכים בהארכת מועד בהתדיינות אזרחית ובכל הנוגע להגשת ערעור מינהלי יכולים להנחות אף את בית המשפט שנידרש להכריע בשאלה של שהוי, ולו כ"נקודת פתיחה".
ביום 1.10.23 פנה המבקש לבא-כוחו הנוכחי, על מנת שייצגו באופן פרטי וביום 15.10.23 הוגשה בקשה זו. אמנם, הדעת אינה נוחה מכך שהמבקש המתין חודשים רבים להגשת העתירה, ונראה כי לא היה מקום להמתין עם הגשת הבקשה להארכת המועד, עד לסיום הליך העירעור על החלטת הלישכה לסיוע משפטי.
...
לפיכך, פנה לבית המשפט המחוזי והגיש ערעור על החלטת הסירוב (עש"א 453354-05-23) וביום 20.9.23 נדחה הערעור.
בחינת יסודותיו של השיהוי המנהלי מובילה למסקנה כי יש לדחות את בקשת העותר, שכן באשר לשיהוי הסובייקטיבי, הנימוק היחיד של המתנה לכאורה לקבלת סיוע משפטי לא יכול לעמוד בנסיבות תיק זה. העותר נמנע מלפרט מתי פנה לסיוע משפטי ומדעו השתהה מעת שנדחתה בקשתו לקבל סיוע, ובוודאי לאחר שבית המשפט המחוזי דחה ערעורו על החלטת הסירוב לייצוג.
מצאתי כי אין לחסום את המבקש בשלב זה מהגשת העתירה מנימוקים אלה, אף אם לגופו של עניין ימצא בית המשפט, בסופו של יום, לדחותה.
לאור כל האמור, אני מקבלת את הבקשה ומאריכה את המועד להגשת העתירה עד למועד הגשתה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו