מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת הלשכה לסיוע משפטי בדבר אי הענקת סיוע משפטי

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לטענתו, בהליך העירעור על החלטת הלישכה לסיוע משפטי הוברר לו כי באת כוחו השניה כלל "לא הכירה את כתב התביעה" וכי היא "בהתרשלות לא הזכירה את נושא חשיפת השחיתות ולו פעם אחת לאורך כל התצהיר עדות ראשית כמו גם את הפצוי הנידרש בעקבות הפרת חוק ההגנה על עובדים". בהחלטה מיום 3.3.21 ניתנה "ארכה אחרונה לתובע לשם קבלת ייצוג משפטי בהליך. יודגש כבר עתה כי ארכה נוספת לא תנתן". כן נקבע כי "משהיה התובע מיוצג וממילא בתצהירו מצהיר הוא על עובדות הנכונות על פי הצהרתו, אין מקום למשיכת התצהיר". ביום 21.3.21 הודיע העובד על ייצוגו על ידי באת כוחו הנוכחית, וביום 22.3.21 הגיש על ידי באת-כוחו זו בקשה לתיקון התצהיר או הגשת תצהיר משלים.
כך למשל נאמר בע"ע (ארצי) 2277-04-11 רחל סופר - עו"ד יהונתן צברי (15.7.12) (הדגשות במקור): "22. כן ראינו לנכון להדגיש כאן את הגישה העקרונית והמנחה לפיה הפרוצידורה אינה מיטת סדום, ובנסיבות המתאימות ראוי לסטות מכללי הפרוצידורה כאשר הדבר דרוש לשם עשיית צדק ואינו פוגע בבעל הדין האחר [ראו רע"א 4038/09 ברונשטיין נ' ד"ר בלינדר ג'ורג' – מ.א.ר בע"מ (ניתן ביום 19.7.2009)]. כן נפסק כי לא כדאי להגיע למצב בו ההליך המשפטי מקבל "צורת משחק אשקוקי שבו מהלך אחד בלתי נכון קובע את גורל המשחק" [ע"פ 1/48 סילוסטר נ' היועץ המשפטי לממשלת ישראל פ"ד א(5), 18 (1948)].
...
אפשרות זו עדיפה לטעמנו על פני האפשרויות האחרות, שהן בירור התביעה באופן חסר או בקשה למחיקת התביעה והגשת תביעה חדשה, ומאזנת כדבעי בין האינטרסים השונים של הצדדים.
סוף דבר – לאור כל האמור, החלטנו לדון בבקשת רשות הערעור כבערעור.
לגופו של עניין, דין הערעור להתקבל ואנו קובעים כי העובד יגיש תצהיר משלים מטעמו ולאחר מכן המשיבות יגישו תצהיר משלים מטעמן, זאת במועדים כפי שיקבע בית הדין האזורי.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לטענתו, בהליך העירעור על החלטת הלישכה לסיוע משפטי הוברר לו כי עו"ד ציגלר כלל "לא הכירה את כתב התביעה" וכי היא "בהתרשלות לא הזכירה את נושא חשיפת השחיתות ולו פעם אחת לאורך כל התצהיר עדות ראשית כמו גם את הפצוי הנידרש בעקבות הפרת חוק ההגנה על עובדים". בהחלטה מיום 3.3.21 ניתנה "ארכה אחרונה לתובע לשם קבלת ייצוג משפטי בהליך. יודגש כבר עתה כי ארכה נוספת לא תנתן". כן נקבע כי "משהיה התובע מיוצג וממילא בתצהירו מצהיר הוא על עובדות הנכונות על פי הצהרתו, אין מקום למשיכת התצהיר". ביום 21.3.21 הודיע העובד על ייצוגו על ידי עו"ד הדר פלד-טל. וביום 22.3.21 הגיש על ידי באת-כוחו זו בקשה לתיקון התצהיר או הגשת תצהיר משלים.
לטענת העובד בבקשה שלפני, הגם שנכון הדבר שדיון ההוכחות נדחה מספר פעמים לבקשתו, כל מה שקרה לאחר מכן לא היה בשליטתו; בית הדין האיזורי קבע בהחלטה שהעובד "היה מיוצג", שעה שבאת כוחו הקודמת שוחררה מייצוג וזאת אף ללא יישום המבחנים הרלבאנטיים; אין ביכולת הניסוח הגבוהה של העובד כדי להפוך אותו למייצג של עצמו ולמנוע ממנו ייצוג הולם; החלטה זו פוגמת בחקר האמת, תוך העדפת הפרוצידורה, אשר כידוע איננה "מיטת סדום"; ההליך היתנהל בעצלתיים משך כשלוש שנים, ולפתע "אצה הדרך" לבית הדין קמא; לעובד נגרם נזק רב ואילו למשיבות לא ייגרם נזק שאי אפשר לפצות על ידי פסיקת הוצאות.
...
אשר על כן הבקשה נדחית.
לאחר שעיינתי בבקשה, בהחלטה ובכלל החומר שלפני – ומבלי להביע עמדה לגופו של עניין – מוצע לצדדים הסדר דיוני לפיו: העובד יגיש תצהיר משלים מטעמו ולאחר מכן המשיבות יגישו תצהיר משלים מטעמן, זאת במועדים כפי שיקבע בית הדין האזורי ובכפוף לפסיקת הוצאות לטובת המשיבות בשיעור שיקבע בית הדין האזורי.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ערעור על החלטת הלישכה לסיוע משפטי מיום 19.10.21 שלא להעניק למערער ייצוג משפטי לצורך הגשת תביעה נזיקית או חוזית נגד חברת הביטוח מגדל (להלן: חברת הביטוח), מחמת חוסר סיכוי משפטי (להלן: ההחלטה).
כידוע, ללישכת הסיוע המשפטי הסמכות לדחות בקשה למתן סיוע משפטי מחמת העידר סיכוי משפטי, כקבוע בסעיף 4 לחוק הסיוע המשפטי, תשל"ב-1972 שלפיו: "ראש הלישכה רשאי לדחות בקשת שירות משפטי, אם היה סבור שענינו של המבקש אינו אלא טרדני או קנטרני, או שאין לו על מה לסמוך, או שאין לו בסיס סביר מבחינת הדין, העובדות או הראיות...". לאחר עיון בחומר שלפניי לא מצאתי כי החלטת המשיב בדבר היעדרו של סיכוי משפטי היא החלטה בלתי סבירה.
...
מובן שאי קבלת ייצוג מטעם לשכת הסיוע המשפטי אינה מונעת מהמערער מלמצות את טענותיו, ככל שעומד עליהן, בכוחות עצמו ובעניין זה אני מפנה לסעיף 10 למכתב הדחייה של הסיוע המשפטי לסיכום, מורה על דחיית הערעור.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת הלישכה לסיוע משפטי מיום 14.11.21 שלא להעניק למערער ייצוג משפטי לצורך הגשת תביעה נזיקית בגין רשלנות מקצועית נגד עורך הדין נפתלי גור אריה (להלן: עו"ד גור אריה), מחמת חוסר סיכוי משפטי (להלן: ההחלטה).
כידוע, ללישכת הסיוע המשפטי הסמכות לדחות בקשה למתן סיוע משפטי מחמת העידר סיכוי משפטי, כקבוע בסעיף 4 לחוק הסיוע המשפטי, תשל"ב-1972 שלפיו: "ראש הלישכה רשאי לדחות בקשת שירות משפטי, אם היה סבור שענינו של המבקש אינו אלא טרדני או קנטרני, או שאין לו על מה לסמוך, או שאין לו בסיס סביר מבחינת הדין, העובדות או הראיות...". לאחר עיון בחומר שלפניי לא מצאתי כי החלטת המשיב בדבר היעדרו של סיכוי משפטי היא החלטה בלתי סבירה.
...
לסיכום, מורה על דחיית הערעור.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בבקשתו טוען המבקש, כי מיד לאחר קבלת החלטת הועדה האזורית העליונה של המשיב, שהומצאה לו ביום 2.3.23, פנה לאגף לסיוע משפטי, אך לאחר בדיקה הודע לו ביום 7.5.23 כי לא יינתן לו ייצוג משפטי.
בתשובה לתגובה, דחה המבקש את הטענה בדבר אי מיצוי הליכים, וטען כי טענת האפליה נדונה באריכות והוכרעה ע"י הוועדה של המשיב, במסגרת ההחלטה נשוא העתירה, וזאת מאחר שידוע לועדה שמדובר ב"טענת רוחב" שנדונה במספר בקשות של נכים שהופנו אליה.
מעיון במכתב הסרוב של הלישכה לסיוע משפטי (העתקו צורף לתשובת המבקש לתגובה), עולה כי המבקש פנה לקבלת סיוע משפטי ביום 14.3.23, תשובת הלישכה לסיוע משפטי, ניתנה ביום 7.5.23 וביום 18.5.23 הגיש ערעור על החלטת הסרוב.
...
לפיכך, פנה לבית המשפט המחוזי והגיש ערעור על החלטת הסירוב (עש"א 453354-05-23) וביום 20.9.23 נדחה הערעור.
בחינת יסודותיו של השיהוי המנהלי מובילה למסקנה כי יש לדחות את בקשת העותר, שכן באשר לשיהוי הסובייקטיבי, הנימוק היחיד של המתנה לכאורה לקבלת סיוע משפטי לא יכול לעמוד בנסיבות תיק זה. העותר נמנע מלפרט מתי פנה לסיוע משפטי ומדעו השתהה מעת שנדחתה בקשתו לקבל סיוע, ובוודאי לאחר שבית המשפט המחוזי דחה ערעורו על החלטת הסירוב לייצוג.
מצאתי כי אין לחסום את המבקש בשלב זה מהגשת העתירה מנימוקים אלה, אף אם לגופו של עניין ימצא בית המשפט, בסופו של יום, לדחותה.
לאור כל האמור, אני מקבלת את הבקשה ומאריכה את המועד להגשת העתירה עד למועד הגשתה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו