לגבי אי מתן צו התאמה/הריסה חדש, נטען כי בהתאם לסעיף 254ב(א) לחוק, בגזר דין בעבירה לפי סימן ו', יורה בית המשפט על הריסה, אלא אם קיימים טעמים מיוחדים שיירשמו שלא לעשות כן. לטענת המערערת, בהתאם ללשון החוק ותכליתו, ובהתאם למדיניות שיפוטית ראויה, היה על בית המשפט לצוות מחדש על המשיבה להרוס את הבינוי ולהמנע מן השמוש בו.
ב"כ המערערת היתייחס בדיון להחלטת בית המשפט, וציין כי בית המשפט לא דן לגופו של עניין בהוראת סעיף 254 לחוק, ונימק את החלטתו לאי מתן הצוו בכך שלא מקובל לתת צו חדש בעבירה של אי ציות.
במענה לטענות ב"כ המשיבה, טען ב"כ המערערת, לחלופין, כי בהחלטה בדבר הארכת הצוו הישן על ידי בית המשפט במסגרת הליך של אי ציות, ניתן לראות צו חדש, שעליו חלות כל הוראות החוק כפי שהן לאחר תיקון 116.
מקום בו נעשתה עבודה אסורה, יורה בית המשפט על הפסקת ביצועה, על הריסת העבודה האסורה, או על איסור שימוש בה; ומקום בו מסתכם המעשה האסור בשימוש אסור, יורה בית המשפט על הפסקת השמוש האסור.
העירעור על ההחלטה מיום 17.3.2022, בנוגע לדחיית בקשת המערערת להוצאת צו הריסה/התאמה חדש, מתקבל, והמשיבה מצוה להתאים את הבנייה המפורטת בכתב האישום בתיק 11969/08 של בית המשפט לעניינים מקומיים בירושלים, להיתרי הבנייה החלים באיזור, לרבות בדרך של הריסה.
...
דיון והכרעה
לאחר שמיעת טיעוני ב"כ הצדדים, אני מקבלת את הערעור בחלקו.
לעניין זה מתייחס סעיף 254ג לחוק:
"254ג. (א) צו שנתן בית משפט לפי סעיף 254ב יבוצע בידי מי שהורשע בביצוע העבירה או מי שבית המשפט קבע שביצע את העבירה (בפרק זה – מורשע), ואם היה יותר ממורשע אחד – בידי כולם יחדיו או בידי מי שבית המשפט קבע.
(ב) על אף האמור בסעיף קטן (א), הרשות האוכפת רשאית לבצע צו שניתן לפי סעיף 254ב בהתקיים אחד מאלה:
(1) המורשע לא קיים את הצו וחלף המועד לביצוע הצו לפי סעיף 254ד, ובלבד שהתובע הודיע למורשע, בכתב, 21 ימים מראש לפחות, על כוונת הרשות האוכפת לבצע את הצו;
(2) בית המשפט הטיל את ביצוע הצו על הרשות האוכפת, ובלבד שהתובע ביקש זאת טרם מתן הצו".