מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת "פרעתי" בתיק הוצל"פ

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2020 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

המערערת הגישה בקשה בטענת פרעתי בתיק ההוצל"פ. במסגרת הבקשה טענה המערערת מספר טענות ובניהן הטענה כי סכום הפקדון שהופחת מהחוב עם פתיחת תיק ההוצל"פ, היה צריך להיות משוערך ממועד קבלת הפקדון על ידי המשיבים מתיק המחוזי ולא כפי ששוערך ממועד פתיחת תיק ההוצל"פ. ביום 23.11.2016, ניתנה החלטה ע"י כב' הרשמת מיטל דלל-איינשטיין במסגרתה נקבע, בין היתר, כי המשיב 2 (הזוכה שם) יודיע מהו המועד שהיתקבל הפקדון לידי המשיבים, ישערך את הסכום בהתאם ויעתור בבקשה להקטנת החוב בתיק ההוצל"פ בגין ההפרש בין השיערוכים.
עוד טענו המשיבים, כי בנגוד לטענת המערערת, רו"ח כדורי ערך את התחשיב על פי האמור בהחלטת כב' הרשמת דואני בהירי וערך הבחנה בחישוב שיערוך סכום הפקדון בין התקופה מיום ההפקדה ועד לפתיחת תיק ההוצל"פ לבין התקופה מיום פתיחת תיק ההוצל"פ. דיון והכרעה בהתאם לסמכות הנתונה לי על פי תקנה 120 (א) לתקנות ההוצאה לפועל, תש"ם-1979, החלטתי לידון בבקשת רשות העירעור כאילו ניתנה הרשות והוגש ערעור על פי הרשות שניתנה.
...
כב' הרשמת קפלן דוחה טענה זו וקובעת: "בשל המסקנה אליה הגעתי, כי לאור סעיף 61(ב) לחוק החוזים, חלה על חיוב אשר מקורו בפסק דין החזקה המופיעה בסעיף 54 לחוק החוזים ומכאן כי מקום בו מספר גורמים חייבים חיוב אחד, חזקה שהם חייבים ביחד ולחוד, הרי די היה בכך כדי לדחות את טענת החייב כי החיוב אינו ביחד ולחוד וכי פרע את חובו לזוכה עת שילם חלקו היחסי בהוצאות שנפסקו לטובת הזוכה בפסק הדין." בקשת רשות ערעור על החלטה זו נדחתה במסגרת עש"א (ת"א) 36712-10-19‏ ‏ צ'רלס בן חיים נ' שלום גולדבלט [פורסם במאגר נבו] (02.12.2019), כאשר בית המשפט קובע: "אינני מקבל את פרשנותו של ב"כ המערער לגבי חיובם של החייבים כחיוב "ביחד" באופן שכל אחד מהם חייב רק את החלק היחסי של החיוב.
לאור האמור לעיל, אני קובע כי בדין נקבע בתיק זה כי הזוכה רשאי היה לפתוח את תיק ההוצל"פ על מלוא סכום החוב ולא רק על חלקו היחסי (כמובן בקיזוז הפיקדון בהתאם לתחשיב כב' הרשמת שרגנהיים) ובלבד שבסופם של דברים לא תשלם המערערת מעבר לסך חובה מכוח פסק הדין.
סיכום והוצאות לאור האמור והמנומק לעיל אני דוחה את הערעור.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בתל אביב (כב' סג"נ השופט עמית יריב) מיום 28.10.21 בעש"א 51754-10-21 ,ולפיה נדחתה בקשת המבקש לעכב ביצוע הליכי מכר של דירת מגורים ,עד אשר יוכרע העירעור התלוי ועומד בבית משפט השלום על החלטת רשם ההוצל"פ מיום 7.10.21 בתיק הוצל"פ 01-66068-07-0 (להלן: "תיק ההוצל"פ") אשר דחה בקשה בטענת "פרעתי". תיק ההוצל"פ ניפתח לצורך מימוש משכנתא הרשומה לטובת המשיב 1 (להלן: "הבנק") על זכויות המבקש בבית ברחוב זוהר 4, שכונה 13, בקיסריה (להלן: "הבית" או "הדירה") המשיבה 2 היא גרושתו של המבקש.
...
בהינתן כל האמור, הבקשה לעיכוב ההליכים נדחית.
דין בקשת רשות הערעור להידחות אף ללא צורך בתשובה ועל כן מתייתר גם הצורך לדון בבקשה לעיכוב ביצוע וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) ערכאת ערעור ממעטת להתערב בהחלטות הערכאות הדיוניות בנוגע לעיכוב ביצוע.
לפיכך, לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

על פי החלטת הרשמת מיום 7.5.13 היה על הנתבע להעביר העתק מהשיקים או העברות בנקאיות ישירות לב"כ הזוכה ולתיק ההוצל"פ. הנתבע טוען כי פעל בהתאם להחלטה ועוד באותו היום המציא לב"כ הזוכה את המסמכים שהיו בידו.
התובע ערער על פסק הדין לבית המשפט לעניני מישפחה בחודש 6/16 ובדיון שהתקיים ביום 7.1.18 בפני כב' השופט ארז שני קיבלה הזוכה את הצעת בית המשפט כי העירעור יתקבל ובהמשך לכך נקבע כי מאחר ולא ננקט הליך של קבלת רשות מבית המשפט לגביית מזונות שחלפו שנתיים מיום פסיקתם, לישכת ההוצאה לפועל אינה זכאית לגבותם.
לאחר ששקלתי טענות הצדדים, עיינתי במסמכים ונתתי הדעת למוצג נ/2 אין בידי לקבל את טענת התובע, שכן לאור פסק הדין המנומק של כב' הרשמת שפירא ברגמן, בבקשת פרעתי, ברי כי לא העדר נקיטת הליכים בתיק ההוצל"פ הם שהובילו לדחיית הטענה כי אם העדר הראיות והאסמכתאות הם שהיו בעוכרו של התובע.
...
אולם, נוכח הנסיבות שוכנעתי כי התובע זכאי לשיפוי בגין הוצאות שכר הטרחה להם נדרש בגין ניהול ההליך בהוצל"פ ובערעור לאחר ביטול מינויו של הנתבע ובסך של 35,000 ₪.
לא כך לגבי ייצוגו של התובע בהליך פשיטת הרגל משלא הוכח כי היה ברשלנותו של הנתבע כדי להוות את הגורם לקריסתו הכלכלית של התובע שהובילה לנקיטה בהליך זה. אשר לנזק לא ממוני אני מקבל את טענת התובע כי נגרמו לו עגמת נפש ועינוי דין בעקבות התנהלותו של הנתבע שלא מילא אחר החלטות הרשמת ולא פעל במועד לביטול ההגבלות שהוטלו במעמד צד אחד שיש בהן פגיעה בחירותו ובביטחונו הכלכלי.
לאור כל האמור, התביעה מתקבלת באופן חלקי כך שלסילוק סופי של התביעה אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע סכום של 75,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין, מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל וכן הוצאות המשפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 15,000 ₪.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

לפני ערעור על החלטת כבוד רשמת ההוצאה לפועל, מלכה עווידה עזאם, מיום 29/7/22, בתיק הוצל"פ 510820-11-19, בה התקבלה באופן חלקי הבקשה בטענת "פרעתי" אשר הגישה המערערת.
...
אשר על כן, אני מורה על קבלת טענת המערערת ומורה ביטול דחיית טענת הקיזוז בהחלטת כבוד הרשמת ועל כן, אני קובעת כי יש לקזז מחוב המערערת למשיבה סך נוסף של 315,350 ₪ כערכם נכון ליום 29.11.2016.
אשר על כן, אני קובעת כי על המשיבה לשאת בהוצאות הליך זה וההליך בבקשה בטענת פרעתי בסך של 35,000 ₪.
סוף דבר: אני מורה על קבלת הערעור ומורה על קבלת טענת הקיזוז באופן שיקוזז מחוב המערערת למשיבה סך של 315,350 ₪ כערכם נכון ליום 29.11.2016.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לדברי המשיב, במקרה דנן החוב שבגינו ניפתח תיק ההוצל"פ מקורו בחוב שנוצר יותר משבע שנים לפני שהמבקשת פתחה את תיק ההוצל"פ. ביום 29.9.22 דחתה כב' רשמת ההוצאה לפועל את הבקשה וקבעה בהחלטתה כי: "ההליכים בתיק זה היו מעוכבים לאור פניית החייב להליך חידלות פרעון ולאחר הודעה על מתן הפטר ניתנה החלטת הרשם אשר טיפל בתיק כבוד הרשם קייב, וקבע כי ההליכים בתיק ישופעלו. לא ראיתי כי החייב ערער על החלטה זו. כידוע רשם הוצאה לפועל אחד אינו מהוה ערכאת ערעור על החלטת רשם אחר... לכן הבקשה שהוגשה נדחית". ביום 4.4.23 הגיש המשיב בקשה בטענת "פרעתי" בתיק ההוצל"פ וטען בין היתר שתיק ההוצל"פ ניפתח ללא אישור ביהמ"ש בנגוד לסעיף 11 ולכן יש לסגור את התיק.
...
לדברי המשיב, במקרה דנן החוב שבגינו נפתח תיק ההוצל"פ מקורו בחוב שנוצר יותר משבע שנים לפני שהמבקשת פתחה את תיק ההוצל"פ. ביום 29.9.22 דחתה כב' רשמת ההוצאה לפועל את הבקשה וקבעה בהחלטתה כי: "ההליכים בתיק זה היו מעוכבים לאור פניית החייב להליך חדלות פירעון ולאחר הודעה על מתן הפטר ניתנה החלטת הרשם אשר טיפל בתיק כבוד הרשם קייב, וקבע כי ההליכים בתיק ישופעלו. לא ראיתי כי החייב ערער על החלטה זו. כידוע רשם הוצאה לפועל אחד אינו מהווה ערכאת ערעור על החלטת רשם אחר... לכן הבקשה שהוגשה נדחית". ביום 4.4.23 הגיש המשיב בקשה בטענת "פרעתי" בתיק ההוצל"פ וטען בין היתר שתיק ההוצל"פ נפתח ללא אישור ביהמ"ש בניגוד לסעיף 11 ולכן יש לסגור את התיק.
בהחלטה נקבע בין היתר כי: "החייב לא ערער על החלטת המותב הקודמת בתיק וכך גם לא ערער על החלטתו של הנאמן במסגרת הכרעת תביעת החוב. החייב מודע לקיומו של התיק מהמועד בו נפתח. החייב ידע כי בהמשך ובמסגרת קיומו של תיק הפש"ר, הייתה לו הזדמנות לטעון טענותיו אלה בגין החוב בתיק. תמוה בעיני היום, בחלוף מספר שנים ממועד צו ההפטר הואיל החייב לעתור לראשונה בתיק... מבלי שזה עתר בבקשת ערעור בדרך המקובלת... החייב בעצמו מציין כי מסיבותיו בחר שלא להעלות טענותיו אצל הנאמן בתיק הפש"ר בקשר לאופן פתיחת תיק ההוצאה לפועל, לא טען בפניו לגבי התקופות בגינן נפתח תיק ההוצאה לפועל ואף לא הגיש ערעור על ההכרעה – מכאן ניכר כי החייב וויתר על זכות הטיעון שכן זו ניתנה לו לאורך הליך ניהול תיק הפש"ר ועוד קודם פנייתו להליך פש"ר". בהמשך נקבע בהחלטה כי: "גם חייב שאינו עומד על טענתו שאינו חייב במשך שנים רבות, מרים דגל לבן המודה באשמה ומוותר על זכותו להתנגד לחוב. בכך משלים עם כך שמסרב לשלם, שאינו יכול לשלם או שצפוי לפרוע את חובו בעתיד, והזוכה אשר לא שוקטת על שמריה בעצם מסתמכת על כך שיום אחד תצליח להיפרע ולקבל את זכויותיה...נראה בעיניי כי לא סביר שחייב לא ישלם וימתין לשעת כושר להגיש בקשה בחלוף שנים רבות שהזוכה תתקשה להתמודד עמה". לבסוף נקבע בהחלטה כי: "1. בקשת החייב בטענת פרעתי מתקבלת באופן חלקי.
תמצית טענות המשיב יש לדחות את הבקשה.
בכל מקרה, יש לדחות את הבקשה ולחייב את המבקשת בהוצאות.
דיון והכרעה לאחר עיון בטענות הצדדים אני סבור שדין בקשת רשות הערעור להתקבל, יש לדון בה כבערעור ולקבל את הערעור מהנימוקים שיפורטו להלן.
אני סבור שלא היה מקום לקבל את טענת המשיב לפיה אין לגבות את חוב המזונות היות שלא ניתן למבקשת אישור בית המשפט לפי סעיף 11 וזאת מכמה נימוקים: ראשית, כמפורט לעיל, המשיב טען טענה זו בדיוק כבר כשהגיש בקשה לעיכוב הליכים ביום 18.9.22 ובקשתו נדחתה בהחלטת כב' רשמת ההוצאה לפועל ביום 29.9.22.
לצורך הכרעה בבקשה דנן אין צורך להכריע במחלוקת הנ"ל, על אף שאני נוטה להסכים לעמדה לפיה לאור הפסיקה המפורשת של בית המשפט העליון ולשון החוק, סעיף 11 לא חל על מי שיש לו דין אישי ולפיכך גם מסיבה זו יש לקבל את הערעור.
אני סבור שעמדה זו לא נקייה מספקות במיוחד שעה שהמחוקק התייחס רק לזוכה ולא לחייב ורק ביחס לזוכה נדרש אישור בית המשפט.
להשלמת הדיון אוסיף שכוונת כב' הרשמת בהחלטה לפיה "בקשת החייב בטענת פרעתי מתקבלת באופן חלקי" הייתה שבנושא הפחתת הריביות הבקשה מתקבלת ואולם בכל הנוגע לטענת הפרעתי לאור סעיף 11 הבקשה נדחתה.
סיכומו של דבר: ניתנת רשות ערעור והערעור מתקבל לגופו כך שפסק דינו של ביהמ"ש קמא יבוטל ותעמוד בעינה החלטת כב' רשמת ההוצאה לפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו