אף הוראת סעיף 54 לחוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז-1967 (להלן: "חוק ההוצאה לפועל"), המסדירה את סמכויותיו וחובותיו של כונס הנכסים נקבע באופן מפורש בסעיף 54(א) לחוק ההוצאה לפועל, כי: "(א) כונס הנכסים יקח לרשותו את הנכס שנתמנה לו, ינהלו, ימכרנו, יממשו ויעשה בו כפי שיורה רשם ההוצאה לפועל; וידו של כונס הנכסים בכל אלה כיד החייב."
במסגרת ע"א 9559/11 מנהל מסוי מקרקעין נ' שעלים ניהול נכסים, סו(3) 1 (2013), [פורסם בנבו] (להלן: "עניין שעלים")), עלתה השאלה מהו המועד שבו הושלמה המכירה באופן שמתחוללת התמורה במערך הזכויות של המוכר והרוכש, ובפיסקה 21 לפסק דינו קבע כבוד השופט זילברטל, כי:
"... אכן, הזכות שקמה למוכר-החייב בהליכי הוצאה לפועל אינה שוות-משקל, מבחינת הזכויות המשניות הנגזרות ממנה, לזכות שקמה למוכר בעסקת מכר "רגילה". המוכר-החייב בהליכי הוצאה לפועל לא יכול לידרוש, על דעת עצמו, את אכיפתו של הסכם המכר שהופר, גם אם ניתנה החלטת רשם ההוצאה לפועל בהתאם לתקנה 68(ב) לתקנות ההוצאה לפועל והמכירה היא לכאורה סופית; זאת, משום שהנכס הופקע מידיו לצרכי הליך המכירה בהוצאה לפועל, ורשם ההוצאה לפועל וכונס הנכסים שמונה (אם מונה) לצורך מכירת הנכס צריכים לפעול בדרך שתשרת גם את האינטרסים של הנושים.
יתרה מכך, אף מעיון בפסק-דינו של כבוד השופט סובל לא עלה, כי הוא אישר לתובעים להגיש תביעה זו כנגד הנתבעים, נהפוך הוא, כבוד השופט סובל קבע באופן מפורש בסעיף 6 לפסק-דינו, כי הסמכות ליתן רשות להגיש תביעה בגין פיצוי מוסכם מצויה בידיו של רשם ההוצאה לפועל: "הפרת הסכם לא מחייבת את ביטול ההסכם וניתן לבצעו ובמקביל לתבוע מהרוכשים לשאת בתשלום פיצוי מוסכם. על רשם ההוצל"פ יהיה להחליט בנידון לכשידרש לכך ואולי יהיה צורך בהגשת תביעה לביהמ"ש."
במאמר מוסגר יצוין, כי כבוד השופט סובל דן בבקשות רשות ערעור מטעם התובעים על החלטות רשם ההוצאה לפועל, ולא עמדה לפניו השאלה האם ליתן היתר לתובעים להגיש את התביעה דנן.
חזוק לכך עולה אף מהחלטת הרשם קרן עצמו אשר קבע בהחלטת יום 30.7.15, כי: "יחד עם זאת, ועל מנת לסייע לרוכשים להמנע מלהפר את הסכם הרכישה בהפרות יסודיות, דבר שיגרור קנסות על פי המוסכם בהסכם המכר...הרי שאני קובע כי מועד התשלום האחרון לתשלום יתרת הכספים בהתאם למכתבה של כונסת הנכסים יוארך עד ליום 10.8.15". עיננו הרואות, כי רשם ההוצאה לפועל היה מודע לכך כי הארכת מועד התשלום על-ידו תימנע את הפרת הסכם המכר באופן יסודי.
...
אין חולק, כי הנתבעים היו מודעים לכך וזאת אף על-פי הוראות ההסכם, כי אם לא יעמדו במועדי התשלום, התוצאה תהא הפרת הסכם המכר ותשלום פיצוי מוסכם, יחד עם זאת, מכתבי הנתבעת הופנו לרשם ההוצאה לפועל על-מנת לקבל אורכות במטרה למנוע את הפרת ההסכם, אורכות שבפועל ניתנו, ועל-כן אף דין טענה זו להידחות.
אשר לטענת התובעים לפיה כבוד השופט סובל קבע מעשה בית-דין מסוג השתק פלוגתא בפסק-דינו, לפיה הנתבעים הפרו הפרה יסודית את הסכם המכר של הדירה, ועליהם לשלם לתובעים את הפיצוי המוסכם– אף דין טענה זו להידחות.
חיזוק לכך ניתן לראות בסעיף 5(ג) לדו"ח כונסת הנכסים מיום 20.9.15 (ראו נספח ה' לתצהיר הנתבעים), אשר חזרה על פסק-דינו של כבוד השופט סובל וטענה: "עוד יאמר כי, בפסק הדין לא נתנה הכרעה בשאלת הפיצוי המוסכם: (1) השאלה לא הובאה לפתחו של כב' בית המשפט בבקשות רשות הערעור שהונחו בפניו והוא לא נדרש בה על מנת להכריע בבקשות הרשות ערעור שהוגשו. ומכאן שהאמירה בכל הקשור לפיצוי המוסכם בפסק הדין היתה אגב אורחא."
סוף דבר
אשר על-כן, ולאור כל הנימוקים לעיל, דין התביעה להידחות.