באשר להיבט הנפשי טוענת ב"כ המשיב כי קיימת ועדה חלוטה מיום 2.5.10 ולכן לא נפל פגם משפטי בהחלטת הועדה כאשר הפניתה לאותה החלטה.
הנושא של הפסיכיאטרית + פיברומיאלגיה, ראשית יש לקבוע את גובה הנכות הפסיכיאטרית, בזמנו נקבע לו נכות בשיעור 10% פסיכיאטרית ע"י ד"ר סיגלר לכן יש מקום לקבוע האם קיימת נכות פסיכיאטרית מפנים לבג"צ שקבע שיש מקום לקבוע נכות נוספת לגבי פגם באותו איבר, לא שולל אחד את השני לכל אחת מהן יש את התסמינים שלו ולקבוע לכל אחת מהבעיות את הנכות שלו.
"
בפרק הממצאים הרפואיים כתבה הועדה:-
"החולה עם כבד תנועה . . .טונוס שרירים מוגבר . . .אין הגבלות בתנועות המפרקים ויש רגישות יתר כללית באופן ספציפי ב-14 נקודות מ-18 נקודות האופייניות של פיברומיאלגיה, אין שינוי מהותי לעומת בדיקת הועדה מ-26.2.12."
בפרק הסיכום והמסקנות כתבה הועדה:-
"הועדה עיינה בפסק דין בית דין לעבודה מ-17.7.12 במכתב הערר מיום 5.10.11 ובמסמך מבית חולים ברזילי מרפאה לבריאות הנפש מ- 3.10.11 אין כל תאור להחמרה במצבו הנפשי מאז מועד החלטת הועדה הרפואית לעררים מ-2.5.10 שהנה החלטה חלוטה, יש לציין כי עם פרופ' בוסקילה בחוו"ד מ-12.9.10 מציין בעמ' 3 לחוו"ד כי ב-18.7.10 מציין ד"ר ארד מתמחה בפסיכולוגיה קלינית כי מצורף מכתב מ-2.5.10 המסכם את המעקב והטיפול הנפשי של מר אברהם פרץ במרפאה. מאז ועד - היום לא חל שינוי במצבו הבריאותי של הנ"ל בשולי אותה חוות חוו"ד בסייפא כותב פרופ' בוסקילה כי 56% מחולי הפיברומיאלגיה דיווחו על רמות קלניות משמעותיות של סימפטומים דימוי PTSD קרי בעיה נפשית מסוג זה אינה עומדת בלבדה אלא היא חלק מתסמונת הפיברומיאלגיה ולכן אין מקום להעניק נכות נפשית נפרדת בגללה ובהמשך כפי שהוסבר בעבר אין הועדה מקבלת את חוו"ד ד"ר רזניק מבחינה ראומטולוגית, הועדה עיינה בחוו"ד פרופ' בוסקילה מ-12.9.10 ואינה מקבלת את מסקנותיו שנכותו תואמת ל-50% לדעת הוועדה סעיף זה המתאים לדלקת מפרקים קשה עם קישיון של המפרקים הקטנים בודאי לא מתאימה לחולה זה יחד עם זאת לאור שילוב התסמינים הגופניים והנפשיים של פיברומיאלגיה הועדה קבעה כי נכותו מתאימה לנכות בשיעור 25% לפי סעיף 35(1) ג'-ד' לצמיתות.
"
המערער הגיש ערעור על החלטת הועדה הרפואית מיום 2.5.10 ובפסק הדין בתיק ב"ל 24118-07-10 מיום 4.11.10 נתתי תוקף של פסק דין להסכמת הצדדים לפיה: "עניינו של המערער יוחזר לועדה הרפואית לעררים על מנת שהועדה הרפואית לעררים תידון אך ורק בערר המוסד על החלטת הועדה מדרג ראשון בתחום א.א.ג ולא בשאלות הרפואיות שעלו מהערר המבוטח."
כיום הועדה נשוא העירעור קבעה בהחלטתה שאין כל תאור להחמרה במצבו הנפשי מאז מועד החלטת הועדה הרפואית לעררים ביום 2.5.10 מדובר בקביעה רפואית.
...
ב"כ המשיב טוענת כי דין הערעור להידחות.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים הגעתי למסקנה כי דין הערעור להידחות.
קביעת הוועדה נשוא הערעור כי במכתב מיום 5.10.11 אין כל תיאור להחמרה במצבו הנפשי של המערער מאז מועד החלטת הוועדה מיום 2.5.10 היא החלטה רפואית ולא נפל פגם משפטי בהחלטת זו המצדיקה את התערבות בית הדין, לכן דין הערעור להידחות.
כאמור לעיל לא נפל פגם משפטי בהחלטת הוועדה כאשר הפנתה להחלטת הוועדה מיום 2.5.10 ולכן דין הערעור להידחות.