בתשובה לכך, טוען גבריאל, כי הוא לא חתם בפני עו"ד בראונשטיין, ולכן מדובר בתצהיר "מזויף", אך הוא מאשר כי חתם על המסמך עצמו, שלא בפני עו"ד בראונשטיין, לבקשת אביו, שהפציר בו לעשות כן כדי למנוע סכסוכים עם אחיו, אך הבטיח לו שהתצהיר יישאר אצלו עד שהחוב ישולם בפועל.
לטענת גבריאל, החוב לא שולם, כפי שהדבר אושר בהחלטת רשם ההוצאה לפועל, ובערעור שהוגש עליו, וגם מטעם זה הערת האזהרה לא הייתה צריכה להמחק.
בהודעה מאוחרת יותר, שהוגשה לאחר תום ההוכחות, הודיעה לישכת הרישום, כי לאור ההחלטות שניתנו בנתיים (דחיית טענת פרעתי, דחיית העירעור על החלטה זו ודחייה על הסף של הבקשה לביטול פסק הדין שאישר את פסק הבורר), "מסכים רשם המקרקעין להחזרת רישום הערת האזהרה".
דיון והכרעה
תחילה נידרש לעשות סדר בהשתלשלות הדברים, כפי שהתברר מהראיות שהוצגו:
המכתב של רשמת המקרקעין גילה שבת לגבריאל, שבו היא מודיעה לו שהוגשה ללשכה בקשה למחיקת הערת האזהרה, וכי "אם תוך 15 יום מיום קבלת הודעתי זאת לא אקבל צו של בית משפט מוסמך המונע מחיקת ההערה, אורה על מחיקתה" (נספח ה' לתובענה), הוא מיום 23.1.14, ולכן ודאי שהוא לא נכתב בעקבות הבקשה לביטול הערת האזהרה (נספח א' לתובענה), שנחתם על-פי אישורו של עו"ד רפאל גרוס רק ביום 18.2.14, והוגש ללישכת הרישום ביום 11.3.14.
...
שאלה אחרת היא, האם יש הצדקה לרישום מחדש של הערת האזהרה?
התשובה לכך, לדעתי, חיובית, ומסקנה זו נובעת מההחלטות השיפוטיות הנזכרות לעיל:
מהחלטת בית-המשפט המחוזי, לדחות על הסף את בקשת אופיר לבטל את פסק הדין שאישר את פסק הבוררות עולה קיומו של חוב של אופיר כלפי גבריאל.
ניתן להגיע למסקנה זו גם בדרך נוספת: אם רשם המקרקעין היה יודע מראש, שהערכאות השיפוטיות יחליטו שהחוב לא נפרע על-ידי אופיר, בניגוד לאמור בתצהירו של גבריאל, ניתן להניח בדרגה גבוהה של סבירות שלא היה נענה לבקשה למחיקת הערת האזהרה, למרות שבאותו תצהיר נכתב שגבריאל מסכים למחיקתה, משום שהנימוק למחיקה הוא פרעון החוב.
המסקנה האמורה מתחזקת לאור גירסתו החדשה והמפתיעה של אופיר בחקירתו, לפיה כל התצהיר נועד לצורך אחר: הליך הגירושין, בו היה שרוי, כלומר: לא היה באמת חוב ולכן גם לא היה צורך לפרוע חוב, בניגוד גמור לגירסתו הקודמת, לפיה, היה חוב, שנפרע על-יד האב.