ערעור על החלטת המשיב, אשר דחה את בקשת המערער להכרה בנכותו הנפשית וקבע כי אין עדות להיותו לוקה בהפרעת דחק פוסט טראומתית (PTSD) וכי לא הוכח קשר סיבתי בין ארוע מיום 18.1.1999 ובין הפרעה נפשית ממנה הוא סובל.
עוד כתב:
"לראשונה פנה לטפול נפשי במרץ 1999 והחל לקבל כדורי הרגעה. כך במשך כ-10 שנים הוא מקבל כל מיני כדורים שעוזרים לו לישון ולהיות רגוע. ממשיך לעבוד ומתבייש לספר לסובבים את מה שעובר עליו. לאחרונה נעשה מאוד עצבני, עצוב, מפחד להיות בעבודה. גם בבית ישנו מתח רב, מתבודד וחש חסר ערך. זכרונות על הארוע פוקדות אותו מדי פעם ובמיוחד חולם את הניסיון לחטיפה ממנו הצליח לחלץ את עצמו".
(5) 13.2.2013 - ד"ר לאוניד מזור, מומחה ברפואה תעסוקתית, שבדק את המערער ביום 11.2.2013, כתב הערכה של כושר עבודתו.
מעבר לידרוש נעיר כי השאלה אם יש מקום להכיר בתופעה של הפרעת דחק פוסט טראומתית מושהית (delayed PTSD) בתביעה לפי חוק הנכים טרם זכתה לניתוח בפסיקת בית המשפט העליון, ועצם קיומה שנוי במחלוקת אף בספרות הרפואית.
מחשבות אובדניות אינן נדירות.
נימוק הבושה, המשולב בנימוק עדתי-מגזרי, אינו יכול להיתקבל: ראשית, הוא עומד בנגוד לכתוב במסמך (3) לעיל, לפיו פנה המערער בחודש מרץ 1999 לפסיכיאטר ד"ר נג'יב ג'הג'אה. שנית, אין די באמירה של המערער על מנהג עדתי ומשפחתי, כדי להוכיח קיומו של מנהג זה. ושלישית, לו היה מתקבל נימוק זה, הייתה נפרצת הגדר התוחמת את כל הכללים המשפטיים המקובלים בשיטת משפטנו: לא היה צורך בראיות חיצוניות ואובייקטיביות, לרבות תעוד רפואי במשך שנים ארוכות, ודי היה בעדות יחידה של "בעל הדבר" על עניינים שבנפש - כמו זכרונות, תחושות וחלומות - כדי להכריע בבקשתו להכרה בנכות על-פי חוק הנכים.
...
העובדה שבמשך למעלה מעשור לאחר שהתרחש האירוע מיום 18.1.1999 (שקיומו הוכח, ושמתקיים לגביו קריטריון A שב-DSM-5) לא נרשמה פנייה לטיפול רפואי נפשי, והיעדרן של ראיות חיצוניות ואובייקטיביות בנוגע לתסמיני מחלת PTSD, אשר, לטענת המערער, התקיימו מאז האירוע ועד היום, מובילים למסקנה כי לא עלה בידי המערער להוכיח שהוא לוקה במחלה זו. אנו מעדיפים, איפוא, את מסקנתו של מומחה המשיב, הסבור כי המערער אינו לוקה ב-PTSD כי אם בהפרעה נפשית אחרת שאינה קשורה לשירות, על פני מסקנתו של מומחה המערער.
התוצאה
לאור מסקנתנו בפסקה הקודמת, אנו סבורים כי לא נפל דופי בהחלטת המשיב מושא ערעור זה, אשר דחה את בקשת המערער להכרה בנכותו הנפשית וקבע כי לא הוכח שהוא סובל מ-PTSD.
לפיכך, אנו דוחים את הערעור ומחייבים את המערער לשלם למשיב שכר טרחת עורך דין בסך כולל של 7,000 ₪.