א. ביום 24.5.17 נתן בית הדין פסק דין לפיו נדחתה תביעתה של התובעת,
גב' נעמי צוק (להלן: "התובעת") להכיר בארוע המוחי שאובחן אצלה ביום 17.10.12, כפגיעה בעבודה, כמשמעה בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי -[נוסח משולב], התשמ"ה – 1995 (להלן – "החוק").
· בשנת 1995 עברה שיתוק של עצב הפנים מימין.
"
ביום 13.3.19, נתן בית הדין החלטה מנומקת לפיה נדחתה בקשת התובעת למינוי מומחה רפואי אחר ואשר הוגשה ביום 5.2.19, וביחס להחלטה זו הגישה התובעת בקשת רשות ערעור לבית הדין הארצי במסגרת בר"ע 38214-03-19 ואשר נדחתה על ידי בית הדין הארצי בהחלטה שניתנה ביום 20.3.19.
גם הפסיקה הכירה זה מכבר בקיומו של קש"ס בין מאמץ חריג בעבודה וליקוי בדמות שבץ מוחי, כך ולשם הדוגמא בבית הדין הארצי לעבודה במסגרת עב"ל מט/0-79 יוסף פרנקר נ' המוסד לביטוח לאומי (פד"ע, כ' עמ' 479) היתקבל עירעורו של מבוטח אשר במסגרת עבודתו ביצע מאמץ פיזי חריג ולקה בשבץ מוחי וזאת על אף קיומה של חוות דעת רפואית השוללת קשר סיבתי זה. באותו העניין מונה מומחה רפואי נוסף אשר טען כי אין לשלול קיומו של קש"ס וחוות דעתו התקבלה בשים לב לתכלית הסוציאלית העומדת בבסיס דיני הבטחון הסוצאלי.
...
כמו כן ד"ר פאהום אף הצהיר כי לא שוחח עם פרופ' דרורי על התיק, וכי למיטב ידיעתו פרופ' דרורי אף אינה מודעת למינויו כמומחה רפואי בהליך זה. בנסיבות אלה, אף אני סבורה כי לא הוכח חשש ממשי לניגוד עניינים, ועל כן אין די בכך שד"ר פאהום לא ציין בחוות דעתו כי הוא ופרופ' דרורי עובדים באותה מחלקה כדי לפסול את חוות דעתו של ד"ר פאהום, כמעט כשלוש שנים לאחר שמונה למומחה רפואי בהליך זה. יש ליתן משקל גם למשאבים שהושקעו בניהול ההליך על ידי בית הדין והצדדים, ובהעדר חשש ממשי לניגוד עניינים אין מקום להסיג את התיק אחור לנקודת ההתחלה ולמנות מומחה רפואי אחר תחת ד"ר פאהום.
משכך, ולאור קביעותיהם הבהירות והחד משמעיות של המומחים בחוות דעתם ובחוות הדעת המשלימות מטעמם, אין מנוס מדחיית התביעה.
מכל האמור לעיל עולה, כי לא מצאנו כל נימוק או טעם המצדיק שלא לאמץ את חוות הדעת של שני המומחים מטעם בית הדין.
בשים לב לאמור בחוות דעת המומחים בתיק - התובעת לא השכילה להוכיח "פגיעה בעבודה" ותביעתה נדחית בזאת.