מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על דחיית השגות על שומות מע"מ

בהליך ערעור מסים (ע"מ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה 20 אוקטובר 2013 ע"מ 1892-11-10 מ.מ מאי אריזות בע"מ נ' מע"מ חדרה בפני כב' השופט רון סוקול המערער מ.מ מאי אריזות בע"מ ע"י ב"כ עו"ד ר' פלר ואח' המשיב מנהל מס ערך מוסף - חדרה ע"י ב"כ עו"ד י' דאוד מפרקליטות מחוז חיפה פסק דין
ערעור על החלטת המשיב לדחות את השגת המערערת על שומת תשומות שהוצאה לה לתקופות שמיום 1/1/05 עד 28/2/09.
...
הואיל ואין מחלוקת כי המערערת לא הייתה זכאית לנכות את מס התשומות הכלול בחשבונית בגין האירוע הפרטי ואף לא הייתה רשאית לבצע ניכוי , הרי שדין הערעור להידחות על כל חלקיו.
אשר על כן אני דוחה את הערעור.
המערערת תשלם למשיב הוצאות ההליך בסך של 15,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעים שכרו את שירותיו של רואה חשבון ועורך דין שלומי ואקנין (להלן: "עו"ד ואקנין") לצורך ביטול דרישת תשלום המע"מ, הגישו באמצעותו השגה שנדחתה ובהמשך ערעור לבית המשפט המחוזי על דחיית ההשגה (תיק ע"מ 52933-12-14).
כך גם טוענים התובע 1 ו-2 בעירעור שהגישו על שומת המע"מ שנדרשו לשלם (ראו למשל: נספח ג' לתצהיר עו"ד ואקנין סעיפים 1.11 ו- 2.4 ו-5 בהם נטען שרישום התובעים כ"עוסק" נעשה בטעות ולא נידרש).
התובעים לא ניסו כלל לפעול להשבת המע"מ ששלמו ולפנות למנהל המע"מ להפעלת סמכותו על פי סעיף 79א לחוק מס ערך מוסף, התשל"ו- 1975, ועמדו בסירובם זה הגם שעו"ד ואקנין, ממנו קיבלו התובעים ייעוץ בסוגיית המע"מ קודם לבצוע העסקה ואשר ייצג את התובעים בהשגה ובהליכי העירעור כאשר התובעים נדרשו לשלם מע"מ בעיסקה בעקבותיו הופחתה דרישת התשלום מהתובעים לכדי מחצית, ממליץ לתובעים להגיש בקשה למנהל המע"מ לתיקון שומה ומחווה דעתו כי ניתן לקבל חזרה את המע"מ ששולם.
...
סכום נמצאנו למדים, אפוא, כי הנתבע לא הפר במעשיו חובת זהירות והנאמנות שהוא חב כלפי התובעים.
לאור המסקנה אליה הגעתי בשאלת אחריות הנתבע, אינני נדרשת לשאלת "האשם התורם" שעניינה בטענת הנתבע לאי הקטנת התובעים את הנזק, בכך שהם לא פעלו להשבת המע"מ ששילמו בגין העסקה מהטעם שמדובר ב"כפל מס".
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2011 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט נ' הנדל: מונח לפנינו ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה בע"ש 459/08 (20.1.2009, כב' סגנית הנשיאה ש' וסרקרוג, להלן: "פסק הדין השני") במסגרתו נדחה ערעור על החלטת המשיב – מנהל מס ערך מוסף בנצרת עילית - הנוגעת לאופן יישום פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה בע"ש 983/05 (14.11.2007, כב' סגנית הנשיאה ש' וסרקרוג, להלן: "פסק הדין הראשון"), אשר דן בערעורן של מספר חברות, ביניהן המערערות כאן, על החלטת המשיב – מנהל מס ערך מוסף - לדחות השגות על שומות מע"מ שהוציא המשיב לחברות הנ"ל. המתוה הדיוני והמסגרת העובדתית טרם תאור עובדות המקרה, יש לבחון את המסגרת הדיונית של ההליך.
...
כפי שיובהר, סבורני כי התוצאה אליה הגיע בית המשפט המחוזי הינה ראויה.
לאמור – דין הסתייגותן של המערערות להידחות.
נמצאנו למדים איפוא כי בהתאם לאמור בסעיף 38(א) לחוק מס ערך מוסף, זכאית החברה "לקזז" את סכום מס העסקאות אל מול מס התשומות.

בהליך ערעור מסים (ע"מ) שהוגש בשנת 2011 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ערעור על החלטת המשיב (מיום 2.12.10) בה נדחתה השגת המערערת על שומת העסקאות שהוצאה לה לתקופת שש השנים מאפריל 2004 ועד יוני 2010.
המשיב מוסיף וטוען כי טענת ההסתמכות של המערערת על שומת התשומות (מ-1999) נשמטה מניה וביה בתחילת תקופת השומה הנוכחית (אפריל 2004) – זאת הואיל והחל מאפריל 2004 ועד לתום שש שנות תקופת שומת העיסקאות דנן הוציאה המערערת לחי טל חשבוניות מס בגין תשלומי חי טל עבור שכירת 50 הדירות כאשר היא כוללת בכל אותן החשבוניות מע"מ בשיעור מלא.
...
נמצאנו למדים אפוא כי בסוגיה מושגית וקונקרטית זו נימנה וגמר ביהמ"ש העליון ברוב דיעות כי המדובר בהשכרת דירות שאיננה "השכרה למגורים" כמובנה בסע' 31 (1) לחוק ועל כן עסקאות השכרה אלה חייבות במע"מ. השאלה המשפטית, המושגית והקונקרטית, בערעור דנן מתייחסת לאותן 50 הדירות, לאותה ה"משכירה" (הלא היא המערערת) לאותה השוכרת (חברת חי טל) שהעמידה הדירות לרשות אותה "עמידר" שהשכירה הדירות לשוכרים עמם היתקשרה, עפ"י תנאי החוזה שקבעה עימם – כפי שיפורטו הדברים להלן.
איני מקבל טענה זו. עפ"י סעיף 31 (1 א) לחוק מע"מ תהיה פטורה ממס עסקאות: "מכירתו של אותו חלק מבניין שאושר כבניין להשכרה לפי חוק לעידוד השקעות הון התשי"ט – 1959 והחלק היה מושכר במשך חמש שנים לפחות, ובלבד שהבקשה לאישור כאמור הוגשה בשנת 1979 או אחריה ונתמלאו התנאים שנקבעו בחוק האמור או על פיו". לטענת המערערת "המכירה" האמורה בס"ק 31 (1א) הנ"ל כוללת מכוח הגדרת "מכר" שבסעיף 1 לחוק – גם השכרה.
סיכום תוצאת הדברים הינה איפוא כדלהלן: אני מקבל את ערעור המערערת לעניין מרכיב השומה ביחס למקבץ 35 הדירות המושכרות על ידה ישירות לשוכרי הדירות תוך קביעה כי שכירתן על ידי המערערת מבעליהן פטורה ממס.
אני דוחה את ערעור המערערת לעניין מרכיב השומה ביחס למקבץ 50 הדירות המושכרות על ידה לחי טל תוך קביעה כי השכרתן על ידי המערערת לחי טל אינה "השכרה למגורים" הפטורה ממס לפי סעיף 31 (1) לחוק.

בהליך ערעור מסים (ע"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ערעור על דחיית השגה על שומה שערך המשיב למערערת ביום 4.10.06 בגין מכירת ביניין הכולל דירות וחנויות.
את הסכום האמור היא המירה לשקלים לפי השער במועד התשלום ועל סכום זה שילמה מע"מ. המשיב לא קיבל את שומת המערערת וטען כי בהתאם להוראות סעיף 5(ב) הנ"ל היה על המערערת לדיווח על ההפרש שבין מחיר המכירה של החלק הישן לפי מחיר רכישתו בערכים נומינאליים.
...
באשר לריבית טען המשיב, כי אין מקום לשעות לטענת המערערת, שכן מצבה אינו שונה מכל עוסק אחר אשר בסופו של יום, טענותיו כנגד שומת המשיב נדחות ואשר מחוייב בריבית על סכום המס שלא שולם.
המחוקק ביקש, אפוא, לקבוע במסגרת סעיף 5(ב) כי גם עוסק הרוכש מאדם פרטי יוכל לקבל לידיו "מס תשומות" (רעיוני) שווה ערך למס התשומות שהיה זוכה בו לוּ רכש את אותן מקרקעין מעוסק אחר.
דין טענה זו להידחות.
הערעור מתקבל אפוא, כאמור, בחלקו ונוכח קבלתו בשאלה העיקרית שנפלה במחלוקת בין הצדדים, המשיב ישא בהוצאות המערערת בסך של 25,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו