במקביל לדחיית בקשת המערערת לקבל מעמד של פליטה, ובמסגרת "חבילת השקום" שהוענקה לה כמי שנפלה קורבן לסחר בבני אדם, זאת מכוח "נוהל הטיפול במתן מעמד לנפגעי עבדות וסחר בבני אדם לעבדות ועבודת כפייה", ניתן למערערת, ביום 30.7.12, אישור מיוחד לעבוד בישראל.
ראשית, המערערת טוענת כי יש להעניק לה מעמד בישראל מכוח עיקרון "אי ההחזרה", אשר הוכר בפסיקת בתי המשפט בישראל, ולפיו: "אין לגרש אדם למקום שבו יועמדו חייו או חירותו בסכנה" (בג"צ 4702/94 או טאי נ' שר הפנים (פ"ד מט (3) 843, 848 (1995); עע"מ 5667/14 פלונית נ' ממשלת ישראל [פורסם בנבו] (5.1.16)).
המערערת טוענת כי לנוכח העקרונות האמורים היה על בית הדין לידון בטענותיה בדבר נסיבותיה האישיות אשר חושפות אותה לסכנה של ממש אם תגורש, אלא שבית הדין לא עשה כן. המערערת מוסיפה וטוענת, כי במסגרת השיקולים הרלוואנטיים לבקשתה היה מקום לתת משקל גם לעובדה שהיא מחוסרת נתינות.
המערערת טענה כי בקשתה לקבלת מעמד לפי נוהל נתין מחוסר אזרחות צפויה להדחות על הסף עקב העובדה שהיא נכנסה לישראל שלא כחוק.
...
ואולם, חרף כל האמור אני סבור כי לנוכח שינוי הנסיבות שחל מאז ניתנה ההחלטה בעניינה של המערערת, יש להשיב את עניינה לדיון מחודש בוועדה הבינמשרדית, כפי שנעשה פעם אחת בעבר, בהסכמת המשיבה.
עתה נמצאת המערערת בהיריון בפעם השנייה, ואני סבור כי עובדה זו צריכה להישקל יחד עם יתר השיקולים ההומניטריים הרלוונטיים לענייננו.
אשר על כן, הערעור מתקבל במובן זה שאני מורה על החזרת עניינה של המערערת לדיון בפני הוועדה הבינמשרדית, לצורך שקילה חוזרת של בקשת המערערת לנוכח עובדת הריונה השני ולנוכח הפרטים שמסרה ותמסור בנוגע לבן זוגה.