מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על דחיית בקשה לרישיון גן ילדים בשל איחור בהגשה

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופטת לאה גליקסמן: לפנינו בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין האיזורי באר שבע (הנשיא שמואל טננבוים; סע"ש 31269-03-20), שבה נדחתה בקשתו של המבקש להוסיף שלושה תצהירי עדות ראשית מטעמו כראיות בהליך.
טענות הצדדים בבקשה: העובד טען כי הסביר בבקשה שהתצהירים הנוספים הוגשו באיחור עקב טעות אנוש, שנבעה מעומס עבודה, ואין זה נכון כי לא הובא נימוק לאיחור; ליבת התובענה עוסקת בפיטורים מחמת הפליה על רקע השתייכות להשקפה דתית מסוימת (השתייכות לקהילתו של הרב שאול אלתר), כאשר טענה זו מוכחשת על ידי המעסיקה בכתב ההגנה; העדים הם הורים לתלמידים שלומדים במוסד החינוכי שסיבלו מהפליה מאותו סוג בדיוק; מטבע הדברים, קשה להוכיח טענת הפליה, כאשר לא ניתנת אפשרות להראות כי ההפליה היא מעין "שיטה" שנוקטת בה המעסיקה, המסתתרת בכתב ההגנה מאחורי גבה של הנהלת המוסד החינוכי; אין מדובר בהרחבת חזית אלא בהבאת עדים להוכחת טענת ההפליה; נוכח העובדה שמדובר בטענת הפליה, מאזן האינטרסים נוטה בבירור לטובת הגשת התצהירים; קבלת הבקשה לא הייתה גורמת כל עוול למשיבה, נוכח פרק הזמן שנותר עד למועד דיון ההוכחות; יש לאפשר לצד להליך לתקן את שגיאותיו, שכן כבר נפסק כי "מטבעה אין לפרוצדורה תכלית משל עצמה, והיא נועדה לשרת את המהות" [ע"ע (ארצי) 53169-10-12 חגי דוד – יגאל אורמן (13.4.2014)].
המעסיקה שבה על טענתה כי מדובר במחלוקת בקהילה שהמעסיקה אינה צד לה. לגופו של עניין טענה כי שניים מבין התצהירים נערכו על ידי הורים של ילדים ב"כיתת הגן" של עמותת לב שמחה, שאינה קשורה בכל דרך שהיא למעסיקה, אשר אינה מפעילה גני ילדים כלל; העובדה שהנהגת גור מפעילה בפועל את שני המוסדות, את הגן ואת בית הספר שבו לימד העובד שהרישיון לתפעולו שייך למעסיקה, לא יכולה להטיל על המעסיקה אחריות על הנעשה בין כותלי הגן; התצהיר השלישי הוא של מר רוזנבוים הטוען כי בנו הוצא מהכיתה וכן סבל "מקרי היתעללות נוספים", ואין כל קשר בין גרסה סתומה זו לבין התביעה, שבה נתבעת המעסיקה לפצות את העובד בקשר להפרה נטענת של חובות מתחום יחסי העבודה; העובד באופן עיקבי ושיטתי היתעלם מהמועדים שקצב בית הדין להגשת תצהירי עדות ראשית, ואף תצהיר העדות של העובד עצמו הוגש באיחור, תוך עשיית דין עצמי; העובד אפילו לא טרח להבהיר מהי "טעות אנוש" בעטיה הוגשו התצהירים באיחור; גם אם אפשר היה להכריע אחרת, אין מדובר בפגם קצוני בהחלטה המצדיק היתערבות בהחלטה הדיונית של בית הדין האיזורי.
בכל הנוגע להגשת ראיות באיחור נפסק כי הגשת ראיה שלא בעיתוי הנידרש מבעל דין על פי החלטת בית הדין אין בה – כשלעצמה – כדי להצדיק את דחיית הבקשה, ויש לבחון את האיזון הראוי בין שני אינטרסים בניהול ההליך השפוטי: האחד - האנטרס של ניהול ההליך המשפטי כתיקונו; השני – האנטרס של בירור האמת.
...
בהסכמת הצדדים, החלטנו לדון בבקשת רשות הערעור כאילו ניתנה רשות וכאילו הוגש ערעור על פי הרשות, בהתאם לתקנה 82 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב – 1991.
לטעמנו, בשים לב למהות המחלוקת בהליך זה, יישום הכללים שנקבעו בעניין קיבוץ קליה, מביא לתוצאה שלפיה במקרה הנדון יש להתיר לעובד להגיש את שלושת התצהירים הנוספים.
עם זאת, לא מצאנו כי העובד פעל כך על מנת להשיג לו יתרון דיוני או בחוסר תום לב. כמו כן, התצהירים המשלימים הוגשו למעלה כשלושה חודשים לפני המועד שבו על המעסיקה להגיש את תצהירי העדות מטעמה ודיון ההוכחות, כך שלא היה בהתרת הגשתם כדי לפגוע בזכותה של המעסיקה להתגונן בהליך.
כללו של דבר: בקשת רשות הערעור מתקבלת, ואנו קובעים כי שלושת תצהירי העדות הנוספים שביקש העובד להגיש יתקבלו כראייה בהליך.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2021 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

על החלטה זו הוגש ערעור לבית המשפט המחוזי, אשר תלוי ועומד.
נאשמת 8 טענה, כי הגשת כתב האישום כנגדה מקורו באפליה פסולה ואכיפה בררנית, כאשר לטענתה המאשימה לא נקטה בהליכים כנגד שני גני ילדים המצויים באותו מיתחם.
האחד – גן ילדים לגילאי 3 ומעלה הפועל במקום ברישיון משנת 2016 והשני – גן לילדים מתחת לגיל 3 הפועל במקום משנת 2007.
מכל מקום, משהחלה אכיפה כנגד אחרים במיתחם, גם אם באיחור, דין טענות הנאשמים בעיניין זה להדחות.
לגבי השמוש, יש היתר כגן ילדים ולכן מותר השמוש כבי"ס. במקום פעל בי"ס אחר במשך שנים ולכן יש לראות במאשימה כמי שקבלה את הפרשנות של הנאשמת 8 שבי"ס נכלל במעון ילדים.
עם זאת, נטען על-ידי הנאשם כי הזימון היתייחס לצוו השפוטי גרידא ולא לעבירת השמוש ועוד נטען כי חרף בקשתו לדחיית המועד למסירת גרסה לצורך הוועצות עם עורך-דין ועיון בצו, בקשתו נפלה על אוזניים ערלות וכתב האישום הוגש בטרם התאפשר לו להשמע.
...
נוכח כל האמור, נפלו פגמים באי זימונם של הנאשמים 1-8 למסירת גרסה ונפל פגם באופן זימונו של הנאשם 9 ולכן, אני מורה, כי המאשימה תזמן את הנאשמים כולם למסירת גרסה.
ברע"פ 1611/16 מדינת ישראל נ' יוסי ורדי וששון מועלם ( 31.10.18) "נוכח האמור לעיל – סבורני כי אין מקום להכיר בתחולה מקבילה של שתי אמות מידה לעריכת ביקורת שיפוטית על מעשה האכיפה וההעמדה לדין הפלילי. עמדתי היא שכאשר מדובר בעילות הנוגעות לפגמים קשים, אשר יש בהם כדי לפגוע פגיעה ממשית בתחושת הצדק, ובוודאי במקרים של אכיפה מפלה דוגמת אלה שבענייננו – תיסוג הביקורת המינהלית בפלילים מפני עקרון ההגנה מן הצדק, כך שניתן יהיה להשיג על פגמים אלה מכוח עקרון ההגנה מן הצדק בלבד, ולא במסגרת הביקורת המינהלית בפלילים (ראו בעניין זה: גלעדי, בעמ' 550-549)"'.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, הבקשות לביטול כתב האישום נידחות בכפוף לאמור בסעיף 42.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

מאז שנת 2000 ועד לשנת 2016 הוגשו נגד הנתבעים 3 ו-5 כתבי אישום על בנייה ללא היתר במקרקעין, וניתנו כנגד מבנים אלו צוי הריסה; המקרקעין דרושים לעירייה לצורך בניית מוסדות חינוך (בית ספר וגני ילדים) לחינוך מיוחד לתושבים הערבים של העיר רמלה; לנתבעים אין כל זכויות במקרקעין, ולמעשה הם פולשים למקרקעין ומחזיקים בהם שלא כדין; בית הספר וגני הילדים אמורים להיבנות מתקציב המוענק לעירייה ממשרד החינוך; אי קבלת הסעד כפי שמבקשת הערייה, באופן שיאפשר את תחילת בנייתם של בית הספר וגני הילדים, עלול להביא למצב בו הילדים שלמענם ייבנו בית הספר וגני הילדים ייאלצו ליסוע מידי יום ביומו לבית ספר וגני ילדים מרוחקים (לעיתים מדובר בזמן נסיעה רב של למעלה משעה).
הסיכומים: לאחר חקירת הנתבעים 3 עד 5 הגישו הצדדים את סיכומיהם, אם כי באיחור.
התובעת טוענת בסיכומיה שיש לדחות את בקשות הרשות להגן שהגישו הנתבעים 3 עד 5 וליתן כנגדם פסק דין לפינוי, מהסיבות כדלקמן: אין לנתבעים הגנה אפשרית במקרה זה; אם סבורים הנתבעים שמגיע להם פיצוי בגין ההפקעה, עליהם להגיש תביעה לפיצויים לבית המשפט המחוזי; דוקא ההליכים הפליליים שבהם נקטה התובעת נגד הנתבעים מוכיחה בעליל שהעירייה לא הסכימה לישיבתם של הנתבעים במקרקעין, כך שהנתבעים לא הוכיחו קיומו של רישיון מכללא; ההפקעה בוצעה כדין; גם מבחינת ההלכות שנקבעו לגבי בקשת רשות להגן, יש לדחות את הגנת הנתבעים.
הנתבעים 3 עד 5 הגישו ערעור על פסק הדין לבית המשפט המחוזי מרכז (ע"א 21242-10-17 ו- ע"א 37378-10-17).
...
סבור אני שבקשה זו במקומה, שכן הנזקים הכספיים יתגבשו רק עם פינוי המקרקעין בפועל, ועל כן ניתן בזה לתובעת היתר לפיצול סעדים.
סוף דבר: מכל האמור לעיל סבור אני שהנתבעים 3 עד 5 לא טענו כל טענת הגנה ראויה לשמה, יש לדחות את טענות ההגנה שלהם, ולקבל את תביעת התובעת כנגדם.
לאור כל האמור לעיל, ניתן בזה פסק דין כדלקמן: אני מורה לנתבעים ולכל הבאים מכוחם לפנות את המקרקעין הידועים כמגרש 2042 על פי תכנית מתאר לה/בת/22/1000, אשר שטחו כ- 10 דונם, המהווה חלק מחלקה 100 (לשעבר חלקה 42) בגוש 4344 וחלק מחלקה 4 ו- 92 (לשעבר חלק מחלקה 5) בגוש 4342 (להלן-"המקרקעין"), לסלק ידיהם מהמקרקעין ולמסרם לתובעת כשהם נקיים מכל אדם, מבנה וחפץ.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

העובדות העותרת החזיקה רישיון להפעלת מוסדות חינוך – גני ילדים - משנת הלימודים תשע"ב. משנת הלימודים תשע"ח היא החזיקה גם ברישיון להפעלת בית ספר לחינוך מיוחד – בית ספר חנוך לנער – באשדוד (להלן – "הרישיון" ו- "בית הספר").
לגבי תחום הביקור הסדיר נכתב בדו"ח כי: "קיימות בעיות ביקור סדיר רבות שאינן מדווחות ומטופלות...במוסד ישנה נשירה סמויה וגלויה, ישנם לא מעט איחורים והיעדרויות ואין אכיפה של תקנון המוסד... בביקורים שונים נימצאו 11 תלמידים ואילו הבעלות מדווחת באופן שיגרתי על 24 תלמידים". בנושא היתנהלות בית הספר בכל הנוגע לצוות החינוכי נכתב, כי חלק מעובדי ההוראה בבית הספר וכן מנהל בית הספר אינם מוסמכים להוראת חינוך מיוחד, וכי צוות בית הספר לא הישתתף בפתוח מקצועי מטעם משרד החינוך.
על פסק הדין הגישה העותרת ערעור לבית המשפט העליון, אשר הסתיים בכך שהעותרת הצהירה כי היא חוזרת בה מהערעור תוך שמירת זכותה להגיש עתירה חדשה בעיניין ההחלטה החדשה.
דרישת העותרת לקבלת תקציב בגין תוספת תקנים לבית הספר נדחתה, בנימוק לפיו ככל שמדובר בתוספת תקנים לבית ספר אחר השייך לרשת מעיין החינוך התורני, הרי שרשת זו צריכה לבקש את התיקצוב, וככל שמדובר בתקציב בגין תקנים שקוצצו בשנת תשע"ח מבית הספר שבו עסקינן, הרי שנימצא כי הקיצוץ היה מוצדק לנוכח הפערים שהתגלו בין מספר התלמידים עליהם דיווח בית הספר לבין מספר התלמידים שלמדו בו בפועל.
רביעית, העותרת טוענת כי כיוון שבמסגרת ההליכים בעתירה הראשונה שהגישה, רישיון בית הספר שבוטל הוחזר לה עד לסוף שנת הלימודים, הרי שגם את התיקצוב ראוי להשיב לה. גם טענה זו נדחית על הסף, שכן קזוז התקציב לא תלוי בשאלה האם היה קיים רישיון לבית הספר, אלא בשאלה האם הועבר לבית הספר תקציב ביתר.
...
ובאשר לדו"ח הוועדה האמור, העותרת לא הגישה את הדו"ח המלא, ולא הבהירה מה תוקפו של דו"ח זה. ולבסוף, סבורני כי יש היגיון רב בעמדת המשיבים פיה לא יתכן כי לעותרת יועברו תקציבים בשעה שהיא עצמה חבה חוב כספי למשרד החינוך בעקבות שלילת תקציבים הנובעת ממחדליה בהפעלת בית הספר.
בחנתי את טענותיה הפרטניות של העותרת ומשלא מצאתי בהן ממש הגעתי למסקנה כי דין הטענות להידחות.
אשר על כן, העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

הלימודים במוסדות אלה נעשים בהתאם לתכנית הלבּה המאושרת על ידי המשיב, וכוללים בית ספר יסודי לבנים, בית ספר יסודי לבנות, גני ילדים ובית ספר תיכון.
אין למעשה מחלוקת, כי העותרת לא קיימה את המוטל עליה במועדים שנקבעו אלא באיחור ואף לא עמדה בכל מחויבויותיה.
מכל מקום נוכח עמדת המשיב כי העותרת אינה עומדת במלוא התנאים שנקבעו, הפרה את התחייבויותיה ולא תיקנה את מלוא הליקויים נדחתה בקשת העותרת העותרת לקבלת רישיונות לשנת הלימודים התשפ"ד (מכתב השימוע מ-30.5.2023, נספח 2 לכתב התשובה; תגובת העותרת מ-5.6.2023, נספח 3 לכתב התשובה; ההחלטה מ-7.6.2023, נספח 4 לכתב התשובה).
נוסף על כך, המשיב הבהיר עוד בדיון בעתירה הקודמת כי "פשרות וויתורים שלא בהתאם לנהלים לא יתקבלו", ולפיכך דחה המשיב את הטענות הנוגעות לעובדים שקיימים בעיניינם הסכמי פשרה ועל השלכת הנושא על "תקינות המדגם". המשיב הפנה להחלטת ועדת הערר על דחיית הערר תוך קביעה כי העותרת לא תיקנה את מלוא הליקויים.
ביני לביני ניתנה ביום 10.2.2024 החלטת ועדת הערר שבה נדחה הערר שהגישה העותרת על ההחלטה שלא לחדש את הרישיונות לתשעה מוסדות חינוך, לאחר שנימצא כי העותרת לא קיימה את הנידרש ממנה, ולא נימצאו טעמים לקבוע כי יש מקום להתערב בהחלטות, לאחר שלא נמצא כי נפל בהן פגם (ההחלטה – נספח 11 לכתב העתירה, נספח 9 לכתב התשובה ).
העותרת הגישה ביום 26.3.2024 ערעור מינהלי על ההחלטה (עמ"נ 58028-03-24, נספח 10 לכתב התשובה, להלן: העירעור המינהלי).
...
מכל מקום, המדובר בהתערבות בתהליך הבדיקה והבחינה ולא במסקנה תוך שנשמר למשיב שיקול דעתו באשר לתוצאות הבדיקה שתתקיים.
סיכום על יסוד האמור, העתירה מתקבלת בחלקה במובנים הבאים: לעותרת תינתן שהות של 15 יום לתקן את הליקויים שנמצאו, ולצד זאת רואה החשבון מטעמה יערוך בחינה נוספת באשר לכל העובדים מחדש, וזאת כדי לוודא ששולם לכל אחד מהם כל המגיע וכן שיקוימו ההוראות הקבועות בנהלים לעניין תשלום במסגרת פשרה.
נוכח כל האמור, לא ראיתי מקום לעשות צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו