פסק דינו של בית משפט השלום
ביום 8.8.2019 הגישו המשיבות בקשה בה טענו כי יש מקום לסילוק תביעת המבקשות על הסף מחמת העדר עילה, שהוי והשתק שפוטי.
בית משפט השלום הדגיש כי גם טענה זו מבקשת לבטל פסק דין חלוט – פסק הדין אשר נתן תוקף להסדר הצוואה בו נקבע כי תקוים הצוואה בתנאי שככל שישולמו כספים על ידי העיריה בגין זכויותיו של בני במיתחם, תהיינה זכאיות המבקשת ושתי אחיותיה לקבל 12% מהכספים שישולמו.
דיון והכרעה
לאחר עיון בבקשת רשות העירעור על נספחיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להדחות בהתאם לתקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, משאינה עומדת באמות המידה המחמירות למתן רשות ערעור ב-"גילגול שלישי".
כאמור לעיל, לצד דחיית ערעור המבקשות בכל הנוגע לסעד שעניינו ביטול פסק הדין וההחלטה בעיניין הסדר הזכויות במיתחם, קבע בית המשפט המחוזי כי טענת המבקשות, לפיה הזכות לקבלת פיצוי בעת פינוי לפי הסדר הפשרה היא זכות אישית, שאינה ניתנת להורשה ואשר הוקנתה רק למי שהתגורר במיתחם במועד כריתת הסדר הפשרה – תוחזר להכרעה בבית משפט השלום.
...
דיון והכרעה
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור על נספחיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות בהתאם לתקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, משאינה עומדת באמות המידה המחמירות למתן רשות ערעור ב-"גלגול שלישי".
כאמור לעיל, לצד דחיית ערעור המבקשות בכל הנוגע לסעד שעניינו ביטול פסק הדין וההחלטה בעניין הסדר הזכויות במתחם, קבע בית המשפט המחוזי כי טענת המבקשות, לפיה הזכות לקבלת פיצוי בעת פינוי לפי הסדר הפשרה היא זכות אישית, שאינה ניתנת להורשה ואשר הוקנתה רק למי שהתגורר במתחם במועד כריתת הסדר הפשרה – תוחזר להכרעה בבית משפט השלום.
דין טענה זו להידחות: בפסק דינו ציין בית המשפט המחוזי, בעקבות קביעות זהות של בית משפט השלום, כי ככל שהמשיבה אכן זכאית למעמד של דיירת מוגנת במתחם, מקורו בסעיפים 20(א) ו-23(א) לחוק הגנת הדייר הקובעים כי בן זוגו של דייר של דירה או של בית עסק שנפטר, יהיה אף הוא לדייר, ובלבד "שהשנים היו בני-זוג לפחות ששה חדשים סמוך לפטירת הדייר והיו מתגוררים יחד תקופה זו". כלומר, זכותה הלכאורית של המשיבה כדיירת מוגנת במתחם לא עברה לידיה בירושה, אלא הוקנתה לה מכוח הוראותיו החקוקות של חוק הגנת הדייר.
סיכומו של דבר: דין הבקשה להידחות.