עוד טוענת המשיבה כי המבקשת הגישה בקשת ערעור על הודעת הקנס, כמו גם על הודעת קנס נוספת, שתיהן ניתנו בגין נסיעה בנתיב תחבורה ציבורית (נת"צ) באותו רחוב.
לבקשת בית המשפט, צרפה המשיבה את החלטתה בנוגע לדחיית בקשת המבקשת להשפט (החלטה מיום 3.8.22) וכן פלט הסטוריית דו"ח חניה.
בעיניין זה נפסק, כי הואיל ומדובר בעבירה מסוג "בררת משפט", יש להראות כי האיחור בהגשת הבקשה להשפט נובע מסיבות סבירות, שכן הנחת היסוד של המחוקק בעבירות מסוג זה היא כי הנאשם כלל אינו מעוניין להשפט בגין מעשיו.
כאמור לעיל, סעיף 230 לחסד"פ מעניק לביהמ"ש באופן מפורש ושאינו משתמש לשתי פנים את הסמכות לידון בבקשה להשפט באיחור בגין הודעת קנס.
לפי סעיף 71א1(א) לפקודת התעבורה [נוסח חדש] (להלן: "פקודת התעבורה") - " מי שניתן לו תג נכה כמפורט בתוספת התשיעית רשאי לנהוג ברכב שלגביו ניתן התג האמור בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית, למעט בנתיב שיועד, על פי תמרור, לרכב להסעת המונים שאינו אוטובוס".
סעיף 27א1(ג) לפקודת התעבורה קובע, כי לא תמסר הודעת תשלום קנס לענין עבירה של נסיעה בנתיב תחבורה ציבורית "למי שניתן לגבי רכבו תג נכה כמפורט בתוספת התשיעית".
התוספת התשיעית לפקודת התעבורה כוללת: "תג נכה התואם במראהו את תמרור 437: חניה לרכב של נכה - משותק רגלים, בהתאם להודעת תעבורה (קביעת תמרורים), התש"ל-1970".
המבקשת לא הציגה תג נכה מסוג זה ואף מהאישורים הרפואיים שצרפה לא עולה כי היא משותקת רגליים או נעזרת בכסא גלגלים ( המלצת הרופא מיום 20.10.22 היא ל"נעליים אורתופדיות").
...
נותר אפוא לבחון האם קיימים "נימוקים אחרים" המצדיקים להיעתר לבקשה.
לפיכך ובהתאם לסמכותי מכוח סעיף 69 לחוק העונשין התשל"ז- 1977 , אני מורה על ביטול ריבית הפיגורים והותרת סכום קנס המקור (500 ₪) על כנו.