מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על דחיית בקשה לביטול שטר משכנתא ללא הגבלה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

כחודש לאחר הקמתה פתחה החברה חשבון בבנק איגוד לישראל בע"מ, גרינברג ושביט חתמו כערבים יחד ולחוד לחובות החברה ללא הגבלת סכום וזייפר חתם על ערבות לחובותיה עד לסך של מיליון שקלים.
ביום 6.3.07 חתמו גרינברג ואישתו על שטר משכנתא בדרגה ראשונה לשיעבוד דירת מגוריהם לטובת זייפר לשם הבטחת תשלום החוב בסך של 300,000 $ (להלן: "המשכנתא") וביום 7.3.07 נרשמה המשכנתא על הדירה על פי שטר זה. לאחר שהחוב לא שולם על פי דרישתם הגישו זייפר ואישתו ביום 19.9.11 תביעה נגד גרינברג ושביט לתשלום סך של 1,359,940 ₪ המהוים את חלקם היחסי מתוך הסכום ששלמו לבנק בגין ערבות המשותפת כלפי הבנק לחובות החברה, בתוספת הפרישי הצמדה וריבית כחוק, וזאת במסגרת ת"א 29956-09-11 בבית משפט זה (להלן: "ההליך המקורי").
אשר על כן, קיבל בית המשפט המחוזי את עירעורו של שביט, ביטל את פסק הדין שניתן נגדו בהליך המקורי והורה על השבת הסכומים ששולמו על ידי שביט לזייפר על פיו.
יוזכר שנית, למרות קבלת מכתב זה לידי שביט – אשר נדון בפסק דינה של כב' השופטת קיציס – קבע בית המשפט המחוזי מסגרת העירעור על פסק דינה כי מרוץ ההתיישנות ביחס לשביט החל ביום 3.9.03, היינו – נקבע כי מכתב זה לא עצר את מרוץ ההתיישנות כלפיו ובקשת רשות העירעור ביחס לקביעה זו נדחתה על ידי בית המשפט העליון, כך שזו קביעה חלוטה.
במצב דברים זה לא מיתקיים בעניינינו גם התנאי הבסיסי לחובת ההשבה על פי חוק עשיית עושר ולא במשפט, הקבוע בסעיף 1 לאותו חוק, על פיו חובה זו חלה על – "מי שקבל שלא על פי זכות שבדין נכס, שירות או טובת הנאה אחרת", בעוד שעקב תשלום גרינברג לזייפר במסגרת מימוש המשכנתא לא קיבל שביט כל זכות, שירות או טובת הנאה אלא ההפך הוא הנכון.
...
אזכיר כי עוד בפסק דינו מיום 19.9.16, במסגרתו קיבל את ערעור שביט על פסק דינה של כב' השופטת קיציס בהליך המקורי (ע"א (מחוזי מרכז) 37681-09-15), טרח בית המשפט המחוזי להביע את תחושת אי הנוחות שלו מן התוצאה עקב התנהלות שביט והדגיש כך – "אנו ערים לתחושת אי הנוחות עקב כך ששביט אינו נושא בחלקו בערבות, ואולם נוכח טענת ההתיישנות שהעלה שביט והעובדה שזייפר ישן על זכויותיו, אין מנוס מתוצאה זו" (פסקה 35).
מכלול האמור מוביל אותי למסקנה החריגה כי נוכח התנהלות שביט במכלול סכסוך זה ובמסגרת ההליך הנוכחי יש מקום להמנע מפסיקת הוצאות לזכותו למרות התוצאה.
סיכום סוף דבר, התביעה נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי המשכנתא ללא הגבלת סכום שנרשמה על דירת המבקש לטובת המשיבה 2, נועדה להבטיח את ההלוואה הקטנה כעולה בבירור מנוסח שטר המשכנתא.
לטענת המשיבים, חוזה ההלוואה המאוחר יותר מיום 28.4.2015, לא ביטל את חוזה ההלוואה הקטנה מיום 29.3.2015 שקדם לו, ולראיה- המשכנתא לטובת המשיבה 2 מוסיפה לרבוץ על דירת המבקש לשם הבטחת חוזה ההלוואה הקטנה.
לאחר שעיינתי בבקשת רשות העירעור על נספחיה, הגעתי למסקנה כי יש לדחות את הבקשה, וזאת אף מבלי להזקק לתגובת המשיבים.
...
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור על נספחיה, הגעתי למסקנה כי יש לדחות את הבקשה, וזאת אף מבלי להיזקק לתגובת המשיבים.
בית משפט קמא בחן את טענותיו וראיותיו של המבקש, ומבלי שנעלמו מעיניו הפגמים שנפלו בהתנהלות המשיבים, הגיע למסקנה שהמבקש לא עמד בנטל האמור, למצער בשלב זה. בשים לב לשלב המקדמי בו מצוי ההליך בערכאה הדיונית, לא מצאתי להתערב במסקנה זו המבוססת על התרשמות בית המשפט מהתשתית שהונחה לפתחו.
אשר על כן, ונוכח הטעמים האמורים, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור על הוצאה לפועל (רצ"פ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השופט ישעיהו שנלר, סג"נ: בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט השלום בתל אביב יפו (כב' השופט העמית משה סובל-שלום) מיום 26.11.2018 (עש"א 18768-03-18), אשר דחה את ערעורה של המבקשת על החלטת רשם ההוצאה לפועל (להלן: הרשם) (תיק הוצל"פ 525697-11-16) (להלן: החלטת הרשם) מיום 8.3.2018, לפיה נדחתה בקשתה לעיכוב הליכים ובטול פינויה מהדירה ברחוב הרפסודה 24 בראשון לציון, הידועה כחלקה 52 בגוש 6826 (להלן: הדירה).
ביום 19.5.14 חתמו המשיבה והמבקשת על שטר משכנתא (ללא הגבלה בסכום) ותנאים נלווים לשטר לפיהם המבקשת משעבדת את כל זכויותיה בדירה לטובת המשיבה (להלן: שטר המשכנתא).
כפי שפורט לעיל, דומה כי במקרה דנן יש להחיל גם את אשר נקבע ברע"א 4710/00 גושן נ' סמינריון גברת חביבה, פ"ד נה(2) 426, ובעת שבית המשפט דחה בקשה בעיניין ביטול בוררות מחמת חוסר סמכות, בגין עקרון תום הלב, וכאשר במקרה דנן כל היתנהגותה והתנהלותה של המבקשת, נגועות בחוסר תום לב. ודוק, לא מדובר במקרה דנן בהתנאות בשטר המשכנתא אלא באשר נקבע בהסכמה אשר בעקבותיה ניתן פסק דין בפסק דין המחוזי.
...
בנוסח זה נקבע מפורשות על מינוי כונס נכסים לשם אכיפת השיעבוד, דהיינו ב"כ המשיבה, עו"ד רוסק, וכן "הנני מורה כי הנכס יימכר כפנוי מכל אדם וחפץ וניתן צו לפינוי המשיבה ו/או מי מטעמה הנמצא בנכס ללא צורך בהמצאת דיור חלופי למשיבה ו/או מי מטעמה". למעשה ניתן היה לפעול במסגרת תיק בית המשפט ולאחר שמונה כונס נכסים.
בנסיבות שכאלו, סבורני כי הניסיון לעכב את המימוש ואת הפינוי הינו מעל ומעבר לאותו שמץ של חוסר תום לב, ניסיון שלמעשה צלח לאור העיכוב הממושך במימוש.
לאור כל האמור, דין הבקשה להידחות, ואנו מחייבים את המבקשת לשלם למשיבה שכ"ט עו"ד בסך של 20,000 ₪.

בהליך המרצת פתיחה בוררות (הפ"ב) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

עוד הוסכם כי אם לא יהיה ניתן לרשום את הקונה כחוכר, תרשם לטובתו התחייבות לרישום משכנתא ללא הגבלה, עד לרישומו בספרי רמ"י ואם יתברר כי לא ניתן לרשום התחייבות כאמור, תהא לקונה האפשרות לבטל את ההסכם חד צדדית.
בעוד שבהליך הבוררות טענו המבקשים כי ההסכם בוטל כחודש וחצי חודשיים לאחר כריתתו וכי אביו של המוכר השיב לקונה את הכספים שנגבו ממנו וקיבל שטר שמוכיח זאת - טענה שנדחתה על ידי הבוררים, במסגרת הבקשה דנן הם טוענים כי הם כיבדו את ההסכם ואילו הקונה הוא זה שויתר עליו לאחר מספר שנים.
מכל מקום, בנסיבות האמורות סבורני כי אף לא נגרם למבקשים עוות דין ומשכך, גם לפי סעיף 26(א) לחוק הבוררות, יש לדחות את בקשת הביטול הנסמכת על עילה זו. אשר לטענה בעיניין העידר פרוטוקולים - חוק הבוררות איננו מחייב עריכת פרוטוקול בהליך שהוסכם שאין עליו זכות ערעור (סעיף 29ב(ב) לחוק הבוררות), אף שרצוי שייערך פרוטוקול.
...
עם זאת יאמר בקצרה, כי יש לקבל את טענת המבקשים ולפיה רק לאחר הגשת השגותיהם על פסק הבוררות ועם מתן פסק הבוררות המשלים, שבסיכומו נקבע כי "הערעור נדחה. פסק הדין שניתן בעבר, נכנס לתוקף", סיים בית הדין את מלאכתו והחל מניין הימים להגשת הבקשה לביטול פסק הבוררות.
על יסוד האמור לעיל, הבקשה לביטול פסק הבוררות נדחית.
המבקשים ישלמו למשיב הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 20,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים אזרחיים ע"א 4279/20 לפני: כבוד השופט ע' גרוסקופף המבקשת: יפה אילנה נ ג ד המשיבים: 1. בנק דיסקונט לישראל בע"מ 2. זנקס אינטרנשיונל בע"מ ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו בת"א 19658-01-17 מיום 18.5.2020 שניתן על ידי כב' השופט דורון חסדאי; ובקשה למתן סעד זמני בשם המבקשת: עו"ד עינבר לב בשם המשיב 1: עו"ד דוד סופר; עו"ד עינבל שטרית-צביק בשם המשיבה 2: עו"ד אביחי נ. ורדי ][]החלטה
לפניי בקשה שהוגדרה על ידי המבקשת כבקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כב' השופט דורון חסדאי) בת"א 19658-01-17 מיום 18.5.2020, במסגרתו נדחתה תביעת המבקשת לזכויות בדירת מגורים, וזאת עד להכרעה בעירעור שהגישה המבקשת על פסק הדין.
ביום 10.10.2010 חתמה חברת זנקס על שטר משכנתה לשם שיעבוד מדרגה ראשונה, ללא הגבלת סכום, לטובת הבנק, על מלוא זכויותיה בדירה, בעבור כל הסכומים שהיא או חברת לעובד גרופ יידרשו לשלם לבנק (להלן: "שטר המשכנתה").
להלן: "התובענה"), במסגרתה ביקשה שורת סעדים הצהרתיים: הצהרה כי היא בעלת מחצית מהזכויות בדירת המגורים; ביטול שטר המשכנתה והצהרה כי אין לבנק זכויות בדירה; הצהרה שהדירה אינה מהוה בטוחה לחשבון העיסקי של חברת לעובד גרופ; רישום זכויותיה בדירת המגורים בלישכת רישום המקרקעין, כאשר הדירה נקייה מכל שיעבוד; וכן סגירת הליך ההוצאה לפועל.
...
לטענת המבקשת, בחינת סיכויי הערעור ומאזן הנוחות במקרה דנן מובילה למסקנה כי דין הבקשה להתקבל.
לפיכך, סבורני כי בענייננו מאזן הנוחות נוטה בבירור לטובת מתן הסעד הזמני.
נוכח כל האמור, ובהתחשב במעמד הבכורה שניתן לשיקולי מאזן הנוחות, מצאתי לנכון להיענות לבקשה לעיכוב ביצוע, וזאת אף אם על פני הדברים, ומבלי לטעת מסמרות, סיכויי הערעור להתקבל אינם נראים גבוהים (ראו: ע"א 2690/17 באלס נ' בנק דיסקונט למשכנתאות בע"מ, פסקה 12 (6.4.2017); ע"א 4291/20 שרעבי נ' פורטמן, פסקה 17 (6.8.2020)).
סוף דבר: הבקשה מתקבלת, במובן זה שניתן בזאת צו מניעה זמני לתקופת הערעור המונע את הליכי מימוש דירת המגורים המצויה ברחוב עוזיאל 3/25 בתל אביב.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו