לפני ערעור על החלטת בית משפט לעניינים מקומיים בירושלים (כבוד השופט פאול שטרק) מיום 7.9.17 בב"ש 9789/2015 (להלן בית המשפט קמא), בה נדחתה בקשת המערער להשפט על 186 דוחות חניה שהושתו עליו בהתאם לסעיף 229 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] התשמ"ב- 1982 (להלן חוק סדר הדין הפלילי).
בית משפט קמא נימק את החלטתו מהטעמים הבאים כדלהלן:
בית המשפט קמא קבע, כי המערער ידע באופן וודאי שנרשמו לרכבו 35 דוחות חניה בין השנים 1997-2002 משום שמהראיות בתיק עולה, כי המערער פנה בשנת 2002 למחלקת החניה בערייה ביחס לחוב בגין אי תשלום הדוחות ובקש צילומים של דוחות אלו.
טענות הצדדים
לטענת ב"כ המערער, שגה בית המשפט קמא בקביעתו כי המערער פנה אל המשיבה ביום 15.3.02 והגיש בקשה לביטול 35 דוחות חניה ומשנענה בשלילה, זנח כביכול את הבקשה והתעלם מהחוב, כאשר לאחר מכן נצברו לו, לטענתה של המשיבה, עוד 155 דוחות חניה נוספים.
ב"כ המערער הוסיף וטען, שעל אף שברשומה המוסדית שהגישה המשיבה מופיעים נתונים כמו מספר הדוח, תאריך העבירה, סעיף העבירה, מקום העבירה, מספר הרכב, כתובת למשלוח ותאריך הודעת תשלום הקנס, אך לדידו, הנתון החשוב והמכריע ביותר לא קיים בו, קרי - נתון באשר לציון מספר דבר הדואר שהיה אמור להשלח למערער.
שהרי, בהעדר ציון של מספר דבר הדואר (המורכב מאותיות באנגלית RR וממספרים) לא יכולה להתקיים שום ראיה ביחס למשלוח הודעת הקנס במועדים הקבועים לכך בדין (קרי, לא יאוחר משנה מיום מתן דוח החניה הנטען).
סעיף 36 לפקודת הראיות דן בקבילותה של רשומה מוסדית.
...
על כל פנים אני סבורה, כי יש לבחון כל מקרה לגופו, על פי נסיבותיו ועל פי משקל ומהימנות הראיות שהובאו בקשר לעריכת אותן רשומות.
בענייננו, אני סבורה שיש להכיר בפלטי המחשב כאמור כרשומה מוסדית.
לאור הנימוקים שפורטו לעיל, אני דוחה את הערעור.