מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על דו"ח אי ציות לתמרור 815

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המערער ירד לכביש במחלף ההלכה מרחוב ביאליק ברמת גן ובעשותו כן לעיני השוטר רס"ר גפן עידו סייר תנועה (להלן: "השוטר") עבר על שטח הפרדה רצוף לבן המסומן על כביש איילון ובכך לא ציית לתמרור מספר 815, בנגוד לתקנה 22(א) לתקנות התעבורה, התשכ"א – 1961 (להלן: "ת"ת").
נגד המערער נרשם על-ידי השוטר דו"ח בררת קנס על סך 250 ₪ (ת/1 של בית משפט קמא).
בישיבת יום 03.04.16 בפני בית משפט קמא חזר המערער על טענותיו המפורטות לעיל והצהיר בפתח הדיון כהאי לישנא: "בשלב זה אני מוותר על כל הטענות שלי לגילוי חומר החקירה. אם יתברר כי נעשה שינוי בתוואי הכביש – אקח אחריות ואודה בעבירה, אך ביהמ"ש יתחשב בי לעניין העונש.
...
התוצאה היא שהתביעה לא הרימה את נטל השכנוע שהוטל עליה להוכיח מעבר לכל ספק סביר את אשמת המערער.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2020 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

קבע בית המשפט כי: "החלטתה של המשיבה, שלא להסתפק במסירת הודעת קנס, מתוך מחשבה כי נסיבות המקרה מחייבות בירור המשפט, נסמכת על הנסיבות המחמירות ויוצאות הדופן בעניינינו. המערערים הורשעו אמנם, בעבירה של החזקת חיית בר מוגנת, ולא בעבירת ציד, אך לא ניתן להיתעלם מן הכמות של החוגלות שנתפסו במקפיא ביתם ומן הנסיבות הכוללות בהן הוחזקו, כשהן ירויות, ומכילות כדוריות מתכתיות. בנסיבות אלה, אין פגם בהחלטה להעמיד את המערערים לדין ולברר את משפטם, מה גם שלגורמי התביעה נתון שיקול הדעת בהקשר זה, ובודאי לא ניתן לטעון כי הפעילו אותו בדרך לא סבירה או בלתי ראויה." (ההדגשות לא במקור – נ.ח.).
הגם שהנוהל מאוד מפורט ביחס לעבירות המוגדרות תלת"ן, הנוהל שותק בכל הנוגע לעבירות הנוגעות לשימוש בטלפון, ושותק גם ביחס לאופן בו יופעל סעיף 228(ד) לחסד"פ. קרי, הנוהל לא מסדיר את האפשרות ששוטר תנועה אשר הבחין בעבירה מסוג בררת משפט, לא יתן דוח בררת משפט ואף לא יתן דוח הזמנה לדין – אלא יעכב לחקירה – על מנת שתובע ישקול הגשת כתב אישום בשל חומרת הנסיבות.
אלא בעיניינו של הנאשם שבפני, ריבוי העבירות מסתכם בשתי עבירות של שימוש בטלפון, ועבירה אחרת, של אי ציות לתמרור 815 (עבירה שאף מלכתחילה לא יוחסה בצידה קלות ראש).
...
לא מצאתי כי ניתן לבחון טענה זו במסגרת הדיון בטענות המקדמיות, מבלי שיוצגו בפני נתונים רלוונטיים, לפיכך לא מצאתי להידרש לטענה במסגרת החלטה זו. סוף דבר העבירות של קלות הראש אשר יוחסו לנאשם באישומים 1 ו- 3 יוחסו לו על בסיס אותו יסוד עובדתי המבסס את העבירות של אחיזת טלפון ביד בעת נהיגה ברכב, עבירות שהן מסוג אחריות קפידה, להבדיל מעבירות קלות הראש.
לפיכך, אני מורה על ביטול שתי הוראות החיקוק של נהיגה בקלות ראש.
לפיכך, אני מורה על ביטול כתב האישום בכללותו.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כנגד הנאשם נרשמה, ביום 29.3.17, הודעת תשלום קנס בגין, אי ציות לתמרור 815 (להלן – הדו"ח), עבירה על תקנה 22(א) לתקנות התעבורה.
זכות ערעור כחוק.
...
לאחר שבחנתי גרסאות הצדדים, הראיות שהוגשו מטעמם ושמעתי עדויותיהם, השתכנעתי במידה הנדרשת במשפט פלילי כי הנאשם עבר את העבירה המיוחסת לו בכתב האישום וזאת מהנימוקים הבאים: עדת התביעה תיעדה באופן מפורט את נסיבות ביצוע העבירה, תוך התייחסות לכל רכיביה ולעובדות הרלוונטיות לאישום.
לאור כל האמור לעיל, ולאחר ששבתי והזהרתי עצמי, שכן עדות יחידה הוצגה בפני במסגרת פרשת התביעה, הנני קובעת כאמור, כי הנאשם עבר עבירה כמיוחס לו בכתב האישום שבנדון.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2017 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה תת"ע 1436-08-17 מדינת ישראל נ' זישצ'וק יבגני 06 ספטמבר 2017 דו"ח תעבורה 52210218435 לפני כבוד השופט אורן בועז המאשימה מדינת ישראל הנאשמים זישצ'וק יבגני זישצ'וק יבגני ת.ז. 323326926 <#2#> נוכחים: ב"כ המאשימה: עו"ד אמיר מלכה אין התייצבות לנאשם פרוטוקול
לנאשם וותק נהיגה קצר משנת 2012 וצבר לחובתו 4 הרשעות קודמות בעבירות של מהירות, אי ציות לתמרור 815 והפרעה לתנועה.
זכות ערעור לבית משפט המחוזי בתוך 45 יום מהיום.
...
לאחר שנוכחתי כי הנאשם זומן כדין, אני מחליט לעשות שימוש בסמכותי בהתאם לחוק ומרשיע את הנאשם בביצוע המיוחס לו בכתב האישום.
לאחר ששקלתי את כל השיקולים, לרבות מתחם ענישה נוהג בעפ"ת 11890-05-14 בליה נ' מדינת ישראל (מיום 7/9/14) שקבע תקופה של 3 עד 9 חודשי פסילה, אני דן את הנאשם לעונש/ים הבא/ים: קנס: תשלום קנס כספי בסך של 1000 ₪.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לתיק צורף דו"ח נוסף בגין הארוע, בעבירה של אי ציות לתמרור 815 בנגוד לתקנה 22(א) לתקנות התעבורה, (המ"ש 3729-01-15).
המערער נישאל גם בעיניין אי הציות לתמרור, והשיב כי הוא עושה זאת כבר עשרים ושש שנה, וכי אין לו רישיון בגלל בעיות עם ההוצאה לפועל.
למרות שהמאסר המותנה אינו קצר, אין עסקינן בכשל חריג ונקודתי והיה על המערער לקחת זאת בחשבון, בפרט לאחר שהצהיר בפני בית המשפט בתיק נשוא המאסר המותנה, כי הוא מבטיח שלא יגיע יותר לבית המשפט ויסדיר את הרישיון ואם יתפס בשנית, מוכן הוא לשבת בכלא עשר שנים.
...
אני סבורה כי שנת מאסר תמימה, בעבירה של נהיגה בפקיעה הוא עונש החורג מהמתחם, לבטח כאשר מדובר במאסר ראשון שהושת על המערער, ובפרט נוכח העובדה כי לא הושת על המערער כל רכיב של מאסר בפועל באותו גזר דין.
אשר על כן, אני מקבלת את הערעור על גזר הדין, וקובעת כדלקמן: בת"ע 3920-03-14 אליו צורף המ"ש 3729-01-15 - מורה על ביטול ההרשעה.
אני קובעת שהמערער ביצע את העבירה נשוא התיק, ומשיתה עליו 450 שעות של"צ אשר יבוצעו לפי תוכנית שתוכן על ידי שירות המבחן ותוגש לאישורי תוך 30 יום מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו