מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על גזר דין בעבירות סחר בסמים והחזקה לצריכה עצמית

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 17.9.2018 הורשע המערער על-פי הודאתו בעבירות של סחר בסם מסוכן, החזקת סם שלא לצריכה עצמית והפרעה לשוטר במילוי תפקידו (ת"פ 63584-03-18).
ביום 26.3.2020 הגיש המערער ערעור על גזר הדין, הוא ההליך נושא העירעור דנן (להלן: ההליך).
כעולה מפרוטוקול הדיון, בשלב זה נשמעו הערות כלשהן מצד אב בית הדין (השופט טל), אשר אינן מתועדות בפרוטוקול, ובעקבותיהן טען ב"כ המערער כי "ראש ההרכב [...] אמר שאם לא אקבל את הצעת בית המשפט לעבודות שירות אז בית המשפט יכול גם לא לקבל את עמדת [המשיבה] על פיה מבקשים עבודות שירות ולדחות את העירעור, כל זאת על מנת למנוע ממני לטעון לכך שיש הבדל בין קנביס לסמים מסוכנים קשים [...] הואיל ובית המשפט מבקש למנוע ממני לטעון בעיניין [המערער] ואף מאיים עליי בכך שהוא עלול לדחות את העירעור ולהשאיר עונש מאסר בפועל, למרות שעמדת התביעה היא לעבודות שירות, הרי שאני מבקש להעביר את זה לשופט אחר שדעתו אינה כבולה בנושא". בית המשפט דחה את הבקשה ובהחלטה שנחתמה על-ידי המותב כולו, קבע: "בפתח הדיון חזר ב"כ המערער על הודעת העירעור וב"כ המשיבה השיב כי לאור קריאת התסקיר הנוכחי ועמדת המשיבה בדיונים הקודמים תסכים המשיבה להקלה מסוימת בעונשו של המערער, לכל הפחות עבודות שירות, אבל לא של"צ. אף אנו היינו מוכנים לאמץ את עמדת ב"כ המשיבה, אך ב"כ המערער והמערער, כאמור, לא הסתפקו בכך אלא ב"כ המערער טען ארוכות לפנינו לעניין בקשתו להמיר את עונש המאסר בפועל לעונש של"צ [...] לאור הטיעונים הארוכים ראיתי לנכון שלא לאמץ את הסכמת ב"כ המשיבה, אשר מלכתחילה אמנם לא תמכה בגזר הדין נושא העירעור אך הייתה מוכנה להקל בעונש על ידי אפשרות ריצוי מאסר בעבודות שירות. משכך, אינני רואה מקום לפסול את עצמי מלהיות שותף בהרכב שדן בעירעור, שכן גם אם מדובר בדעתי, הרי מדובר בדעת יחיד, שחבריי למותב אינם שותפים לה וגם אני נתון לשכנוע בעקבות המשך טיעוניו של ב"כ המערער". מכאן העירעור שלפניי, בו טוען המערער כי אב בית הדין איים עליו שאם לא יוותר על טענתו כי יש להבחין קנביס ובין סמים קשים, יחדל מלטעון שיש להטיל עונש של של"צ כהמלצת שירות המבחן ויאמץ את עמדת המשיבה לעבודות שירות – בית המשפט ידחה גם את עמדת המשיבה, לפיה ניתן להקל בעונשו של המערער, ויותיר את עונש המאסר בפועל שנגזר על כנו.
...
לפי המשיבה, בהבהרתו של אב בית הדין הוא שיקף למערער את "סיכוייו ואת סיכוניו נוכח החלטתו לדחות את הצעת בית המשפט לסיום ההליך בהסכמה", והדבר אינו מהווה "איום". עיינתי בטענות הצדדים, ובאתי לידי מסקנה כי דין הערעור להתקבל.
הבהרת אב בית הדין כי העמדה שביטא היא "דעת יחיד" שיתר חברי ההרכב "אינם שותפים לה", מחדדת את הדבר ומקשה אף היא על קבלת טענת המשיבה כי הדברים שנאמרו היו אך שיקוף הסיכויים והסיכונים שבערעור בבחינת "המובן מאליו". בנסיבות אלה, משעולה מההחלטה בבקשת הפסלות כי אב בית הדין הביע עמדה ברורה באשר לתוצאת ההליך מבחינתו, אף שבסיום ההחלטה הותיר פתח מסוים לשינוי עמדתו, אני סבורה כי מראית פני הצדק מחייבת שאב בית הדין יימנע מלהמשיך לדון בהליך.
אשר על כן, הערעור מתקבל.

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ערעור על גזר דינו של בית משפט השלום בירושלים (כב' השופט דוד גבאי ריכטר) מיום 6.6.21 בת"פ 266-06-18.
כללי המערער הורשע, על יסוד הודאתו בעובדות כתב אישום מתוקן, בעבירות של סחר בסם מסוכן בצוותא (10 עבירות); סחר בסם מסוכן (2 עבירות); החזקת סם שלא לצריכה עצמית (3 עבירות); ניסיון סחר בסם מסוכן; ושידול לסחר בסם מסוכן.
הסניגור מסכים כי גזר הדין אינו חורג באופן קצוני מרמת הענישה הנוהגת בעבירות דנן, אך הוא סבור כי בנסיבותיו של תיק זה ונוכח נסיבותיו האישיות של המערער, לרבות ההליך השיקומי האינטנסיבי המוצלח שעבר, ישנה הצדקה לביטול הרשעתו, על מנת להמנע מפגיעה הרסנית בו ובעתידו, ועל מנת לאפשר לו להמשיך לשקם את חייו.
...
אשר לקבלת תסקיר מעודכן, נטען, שגם אם כך ייעשה נגיע בסופו של דבר לתוצאה דומה, וניתן לראות תמיכה לכך בתסקירים האחרונים שבאו בעניינו של המערער.
דיון דין הערעור להידחות.
אשר-על כן, הערעור נדחה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בבחינת מדיניות הענישה הנוהגת ניתן להצביע על מקרים דומים, כמפורט להלן: בע"פ 8092/04 חביב נ' מדינת ישראל (10.09.06), המערער הורשע על פי הודאתו בבית המשפט המחוזי ב-4 אישומים בעבירות של סחר בסמים והחזקת סם מסוכן שלא לשימוש עצמי.
ערעור שהוגש על גזר הדין נדחה.
בת"פ 44543-01-17 מדינת ישראל נ' אהרון (25.6.17), הורשע הנאשם על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בבצוע עבירות של סחר בסמים, החזקת סם וכלים שלא לצריכה עצמית, בכך שמכר סמים מסוגים של מריחואנה וגראס במאות הזדמנויות לקונים שונים במשך מספר שנים ונגזרו עליו 23 חודשי מאסר בפועל וענישה נלווית.
...
אולם בהתאם להסדר ולכתב האישום המתוקן עליו להיות מורשע בביצוע עבירה של החזקה\שימוש בסמים לצריכה עצמית בהתאם לסעיף 7(א)+ 7(ג) סיפא לפקודה.
אני סבור, בין היתר בהסתמך על האמור בתסקיר שירות המבחן, כי הנאשם מצוי בקבוצה זו של אנשים שבעניינם מאסר מאחורי סורג ובריח עלול להסיג את מצבם ובכך ייגרם נזק לחברה.
הגעתי למסקנה כי יש מקום לתת משקל מסוים גם לטענה זו בגזירת עונשו של הנאשם, לנוכח הטענות שהועלו על ידי באת כוחו.
לאחר ששקלתי את כל האמור לעיל, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 9 חודשי מאסר שירוצו בדרך של עבודות שירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

מינעד הענישה נגזר, בין היתר, מהקף הסחר בסמים, סוג הסם, כמות הסם הנמכר, התמורה הכספית, מספר הקונים באבחנה בין מכירת סם לבגיר או קטין, פרק הזמן שבו בוצעו העיסקאות, וכיוצ"ב. על מינעד הענישה בעבירות אלה ניתן ללמוד מהפסיקה שלהלן: ברע"פ 3627/13 שדה נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 22.5.13), נדחתה בקשת רשות ערעור של נאשם, אשר הורשע בשתי עבירות של סחר בסמים.
ברע"פ 7996/12 יוסף נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 23.1.13), נדחתה בקשת רשות ערעור של הנאשם, אשר הורשע בבצוע שלוש עבירות של סחר ותיווך בסם מסוג חשיש במשקל של 6.17 גרם תמורת 200 ₪, 5.38 גרם תמורת 200 ₪, 2.93 גרם תמורת 100 ₪, וכן בעבירה של החזקת סם מסוג קוקאין לצריכה עצמית.
ערעור שהוגש על גזר הדין נדחה.
בת"פ (ק"ש) 40639-10-17 שלוחת תביעות מרום הגליל והגולן נ' בובו (פורסם בנבו, 28.5.18), הורשע הנאשם על פי הודאתו,  בארבע עבירות של סחר בסמים מסוג גראס ובעבירה של החזקת סמים שלא לצריכה עצמית.
סוף דבר לפיכך, אני מכריז על הנאשם סוחר סמים וגוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 12 חודשי מאסר בפועל, בנכוי ימי מעצרו של הנאשם בהתאם לרישומי שב"ס. מאסר על תנאי לתקופה של 8 חודשים, והתנאי הוא שבמשך 3 שנים מהיום לא יעבור עבירה מסוג פשע לפי פקודת הסמים המסוכנים.
...
בשקלול מדיניות הענישה בפסיקה, ונסיבות ביצוע העבירות, ובהתאם לתיקון 113 לחוק העונשין, אני קובע כי מתחם העונש ההולם נע בין 8 חודשי מאסר שיכול וירוצו בעבודות שירות ועד 20 חודשי מאסר בפועל, לצד ענישה נלווית.
 באיזון בין השיקולים השונים, אני סבור כי מן הראוי להטיל על הנאשם עונש מאסר בפועל לצד עונשים נלווים.
סוף דבר לפיכך, אני מכריז על הנאשם סוחר סמים וגוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 12 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו של הנאשם בהתאם לרישומי שב"ס. מאסר על תנאי לתקופה של 8 חודשים, והתנאי הוא שבמשך 3 שנים מהיום לא יעבור עבירה מסוג פשע לפי פקודת הסמים המסוכנים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

הנאשם הודה בהתאם להסדר דיוני בשני כתבי אישום שצורפו זה לזה והורשע בסחר בסם מסוכן – ריבוי עבירות לפי סעיפים 13 + 19(א) לפקודת הסמים המסוכנים] נוסח חדש], התשל"ג–1973 (להלן: פקודת הסמים המסוכנים), החזקת סם שלא לצריכה עצמית – לפי סעיף 7(א) + 7(ג) סייפא לפקודת הסמים המסוכנים ובהדחת קטין לסם, ריבוי עבירות לפי סעיף 21 (א)(1) לפקודת הסמים המסוכנים.
זאת ועוד, כאשר ישנו דמיון רב בין המקרים, קביעת מתחמים נפרדים נראית מלאכותית ועשויה להביא לסירבול גזר הדין, ליצור תחושה של "היתחשבנות" וקביעת תעריפון לכל עבירה ובאופן שיהיה בו לטעמי להחטיא את עיקרון ההלימה.
ראו במיוחד ע"פ 2596/18 זנזורי נ' מדינת ישראל (12.8.2018): "סחר בסמים הוא סחר בסמים. ידע כל מי שמהרהר בדרכים לעשיית כסף קל, כי מדיניות הענישה לא השתנתה ובית המשפט רואה בחומרה עבירות של סחר והפצה של סמים מסוכנים, גם סמים 'קלים', תוך הטלת ענישה משמעותית ומרתיעה. צרכנים ומשתמשים – ראו הוזהרתם" טרם נדרש לפרטי המקרה הקונקרטי נתייחס למדיניות הענישה הנהוגה וזאת ככלי עזר לקביעת מיתחם העונש ההולם.
רע"פ 2302/22 אביחי חסיד נ' מדינת ישראל (6.4.2022) – נדחתה בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בגדריו נדחה ערעור המבקש על גזר דינו של בית המשפט השלום.
ערעור לבית המשפט המחוזי נדחה כך גם בקשת רשות לערער; רע"פ 6401/18 ספיר נ' מדינת ישראל (17.9.2018) – הנאשם הורשע על פי הודאתו בכתב אישום האוחז בחובו שבעה אישומים, ובעבירות שעניינן בסחר בסמים, ניסיון לסחר בסמים, תיווך והחזקה בסמים מסוכנים והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
...
כידוע, סעיף 58 לחוק העונשין קובע כי ככלל, תקופת המאסר המותנה ותקופת המאסר שהוטלה בשל עבירה נוספת ירוצו "בזו אחר זו", קרי – באופן מצטבר, זולת אם מצא בית המשפט טעמים להפעלת המאסר המותנה, כולו או חלקו, בחופף למאסר שנגזר (ראו ע"פ 7907/2014 ואזנה נ' מדינת ישראל, (22.2.2015), ע"פ 2336/2016 מזראיב נ' מדינת ישראל פסקה 32 (14.12.2017).
תוצאה לנוכח האמור אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 38 חודשי מאסר בפועל.
אני מורה על הפעלת מאסר מותנה בן 5 חודשים שניתן בת.פ 2640-09-15 מיום 1.12.2015 וחודש בת.פ 14891-04-17 בגזר דין מיום 12.12.2018 וזאת בחופף לעונש המאסר שהושת בסעיף א' לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו