ברע"פ 6115/06 מ"י נ' אבו לבן, קובע כב' השופט אדמונד לוי:
" נדמה כי אין צורך להרחיב אודות החומרה הכרוכה בנהיגה בזמן פסילה, בבצוע מעשה כזה מסכן הנהג, שכבר הוכיח בעבר כי חוקי התעבורה אינם נר לרגליו, את שלום הציבור- נהגים והולכי רגל כאחד; הוא מבטא זילזול בצוים של בית – המשפט; הוא מוכיח, כי לא ניתן להרחיק אותו נהג מהכביש כל עוד הדבר תלוי ברצונו הטוב".
ברע"פ 3943/11 אסלאם ברהום נ' מ"י, קובע כב' השופט אליקים רובינשטיין:
" עבירות נהיגה בפסילה ללא ביטוח וללא רישיון, יש בהן לא רק דופי פלילי אלא אף מוסרי כפול: הסיכון המובהק לעוברי דרך (וגם לנוהג עצמו) וזו עיקר, וכן קשיים במימוש פיצויים בעקבות תאונות דרכים אם יקרו חלילה, בעת נהיגה כזאת".
ועוד :-
" על בית משפט זה לשלוח מסר צלול וברור לפיו בעבירות מסוג זה, במיוחד כאשר למבקש עבר תעבורתי מכביד, ינקוט בית המשפט במדיניות ענישה מחמירה המשקפת את הסכנה הטמונה בהן לציבור הרחב (רע"פ 221/11 הראל נ' מ"י (לא פורסם))".
היתנהגותו של הנאשם בארוע כמתואר, פוגעת בשלטון החוק, בבתי המשפט, ביכולת האכיפה של חוקי התעבורה וביכולת ההרתעה של נהגים.
ברע"פ 3878/05 יעקב בן גוזי נ' מ"י, אישר ביהמ"ש העליון מאסר בפועל לתקופה בת 12 חודשים על מי שנהג בזמן פסילה, וזאת על אף היותו אב ל- 10 ילדים המשמש רב ומנהיג של קהילה, ולמרות המלצת שרות המבחן להמנע מהטלת עונש מאסר.
בנוסף הטיל גם תקופת פסילה בפועל בת 3 שנים.
ברע"פ 2421/12 ברנס נ' מדינת ישראל (לא פורסם) נדחתה בקשת רשות ערעור על חומרת עונש שכלל שנתיים פסילת רישיון, קנס 5000 ₪ ומאסר מותנה ללא הטלת מאסר בפועל.
סיכום ביניים - קביעת מיתחם הענישה:
על בית המשפט בכלל ובתי המשפט לתעבורה בפרט מוטלת חובה להלחם בתאונות הדרכים בין השאר בדרך של קביעת ענישה מחמירה על עבירות תעבורה ובמיוחד במקרים בהם מתקיימת רשלנות בדרגה גבוהה או בעבירות הכרוכות במודעות, ונלווה להם יסוד נפשי.
...
לאור כל האמור לא מצאתי לסטות לקולא ממתחם הענישה שנקבע.
למרות המלצת של שירות המבחן, לאחר שקראתי היטב את התסקיר המפורט שערך, ולאור התרשמותי אף אני מהנאשם, אני סבור כי הנאשם אינו מראה בשלב זה למרבה הצער, פוטנציאל שיקומי ממשי, ולפיכך לא מצאתי להעדיף במסגרת גזר הדין את שיקולי השיקום של הנאשם, על פני שיקולי הענישה המקובלים, ולסטות עקב זאת ממתחם הענישה הנהוג.
לאור כל האמור, אני דן את הנאשם לעונשים הבאים:
6 חודשי מאסר בפועל, שירוצו מאחורי סורג ובריח.