בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים
עמ"נ 49116-07-20 נכסים ייזום ופיתוח (נ.י.פ.) בע"מ נ' מנהל הארנונה בעריית תל אביב ואח'
13 באוקטובר 2021
לפני
כבוד השופט ה' קירש
המערערת
נכסים ייזום ופיתוח (נ.י.פ.) בע"מ
ע"י ב"כ עוה"ד ארז גבע, אילן שפיגלר וארז טל
המשיב
מנהל הארנונה בעריית תל אביב-יפו
ע"י ב"כ עו"ד שירה הרניב
פסק דין
בית משפט זה, היושב כערכאת ערעור על החלטותיה של ועדת הערר שהנה גוף מעין-שפוטי, איננו נוטה להתערב בקביעות עובדתיות המבוססות על הערכת ראיות וממצאי מהימנות, אלא במקרים חריגים.
בעת"מ 1976-09 אלדן טק בע"מ נ' עריית רמת גן ואח', ניתן ביום 27.12.2009, הוטעם כי "שוכר אשר חדל לשלם דמי שכירות ואף 'זנח' את המושכר, איננו חדל להיות בעל הזכות להחזיק בנכס אותו הוא שכר, כל עוד המשכיר לא ביטל את השכירות איתו". זאת כמובן אמירה נכונה.
זאת, בפרט כאשר לבעל הנכס שליטה על תאריך סיומו של הסכם השכירות: למערערת דנן אכן הייתה זכות על פי הסכם השכירות לבטלו (בשל צו הפרוק של השוכרת או בשל אי תשלום דמי השכירות - ראו סעיפים 16.4, 21.2 ו- 21.5 להסכם השכירות שצורף כנספח א' לערעור המנהלי).
ודוק: לבעל נכס זיקה לנכס גם כאשר הוא מושכר, אלא שכאשר קיים שוכר הוא מהוה "גורם חוצץ" בין הנכס ובין בעליו (ר"ע 422/85 חברת בתי גן להשכרה נ' עריית תל אביב- יפו, ניתן ביום 29.8.1985).
...
ייתכן שבנסיבות רבות אכן זו תהיה המסקנה המתבקשת, אך ייתכנו נסיבות אחרות בהן נטישה ממושכת של המושכר (המלווה בהפסקת תשלום דמי שכירות וארנונה, למשל) תוביל למסקנה כי דווקא בעל הנכס, המשכיר, חזר להיות בעל הזיקה הקרובה ביותר, חרף העובדה שהסכם השכירות לא בוטל.
אשר על כן יש לדחות את הערעור.
המערערת תשלם למשיב הוצאות משפט בסכום כולל של 7,500 ש"ח, וזאת תוך 30 ימים.