ועוד החליטה, כי בשל ההיבטים הכרוכים בתכנית, ובכללם היבטים סביבתיים ורגישות מיקומה בגן לאומי, אין להמשיך את הדיון בהרכב הקיים (היינו בפני ארבעה החברים שנותרו), אלא לקבוע מועד חדש לשמיעת העררים, בין היתר על מנת לאפשר צירוף של נציג אחר מטעם המשרד להגנת הסביבה.
לנוכח תוצאות הבירור, בהנתן שהעצומה - שנחתמה על ידי אדריכל טוראל לפני שמונה שנים שעה שלא היה עובד מדינה - אינה מתייחסת כלל לעיר דוד ולתכנית מיתחם קדם, ובשים לב לכך שאדריכל טוראל תמך באישור התכנית, הצטרף לעמדה שהביעו כלל חברי ועדת המשנה לעררים לפיה אין מניעה משפטית לבנות במזרח העיר ותמך בעצם הקמת מרכז המבקרים, נדחתה טענת העותרת שיש להביא לפסילתו בדיעבד.
והלא ככל שצודקת העותרת, ומר טוראל בעל עמדה נחרצת ובלתי ניתנת לערעור, עמדה המתנגדת לכל בנייה בעיר דוד בכלל, או על פי תוכניות שיוזמת העותרת בפרט, כיצד זה הצטרף לעמדה שנתקבלה פה אחד, ולפיה "אין מניעה ברמה העקרונית, מבחינה סטאטוטורית או תכנונית, מהקמת מרכז מבקרים בשטח הגן הלאומי ... עוד סבורים כלל חברי הועדה כי הקמת מבנה שישמש כמרכז מבקרים לצורך הבטחת התכלית של הנצחת ערכי הארכיאולוגיה, ההיסטוריה וכד' במיקום המוצע בתכנית היא נכונה וראויה" (סעיף 201, עמ' 58 להחלטה).
...
כך, בבג"ץ 701/81 רות מלאך נ' רפאל לוי (פ"ד לו(3) 1, בעמ' 8) נאמר:
"המבחן הקובע הוא, אם היה אותו אדם בעל לב פתוח ונתון לשכנוע מנימוקי ההתנגדות (his mind was open) כדי לסטות מדעתו הקדומה, או שמא עמדתו היא נחרצת ומנוי וגמור עמו לדבוק בה ולאשר את האקט בכל הנסיבות, ויהיו נימוקי ההתנגדות אשר יהיו (closed mind). במקרה הראשון אין פסול, כאשר אותו בעל דעה ישמע גם את ההתנגדויות, והדבר אינו נוגד את הוראות החוק ואת רוחו וגם לא את כללי הצדק הטבעי מבחינת חשש למשוא פנים...".
הנה כי כן, דעתו המוקדמת של אדריכל טוראל, שהובעה כאמירה כוללנית, בהזדמנות אחת, לפני כשמונה שנים ובהיותו אדם פרטי, אין בה כדי להביא למסקנה כי דעתו היא דעה קדומה, נחרצת, ואינה ניתנת לשינוי גם לנוכח השמעת טיעונים ענייניים הסותרים אותה (ראו: ע"פ 1988/94 דני בראון נ' מדינת ישראל, פ"ד מח(3) 608 (1994); בג"ץ 2148/94 אמנון גלברט נ' נשיא בית המשפט העליון, פ"ד מח(3) 573 (1994)).
העתירה נדחית.
העותרת תשלם למשיבים 3-1 ו- 8 ביחד הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 10,000 ₪.