זהו ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי פעולות איבה) מיום 19.5.22 (להלן: "הועדה") אשר קבעה, כי לא חלה החמרה במצב המערער (להלן: "ההחלטה").
ביום 4.10.03 נפגע המערער בפעולת איבה שהוכרה על ידי המשיב בהתאם לחוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה, התש"ל-1970.
הואיל והועדה מחויבת אך ורק לממצאיה שלה, ומשאלו לא עלו בקנה אחד עם מימצאי בדיקתה של דר' קריינין, הרי שבנסיבות העניין יצאה הועדה ידי חובתה במידת פירוט הנמקתה, זאת בהתאם להלכה הפסוקה לפיה שעה שהממצאים הרפואיים שמצאה ועדה שונים מאלה ששמשו את המומחה מטעם המבוטח, מובן מאליו שאף המסקנות הנובעות מאותם ממצאים תהיינה שונות, ומכאן קביעה בדבר השוני בממצאים מספקת כדי לצאת חובת ההנמקה (ראו: דב"ע (ארצי) נא/99-122 חיים קלייר – המוסד לביטוח לאומי, פד"ע כג 169).
...
"
הוועדה עיינה בתיעוד הרפואי שהונח בפניה וכן ערכה למערער בדיקה קלינית וכך פירטה את ממצאיה:
"התמצאות תקינה בכל המובנים, יוצר קשר עין, דיבור ספונטני תקין, אקפט תואם לסיטואציה, ללא סימניחרדה, בעת הבדיקה לא נצפו סימני הרעה אפקטיבית מג'רית ולא מחשבות שווא, לא גילה התעסקות יתר עם האירוע הטראומטי שחווה, שיפוט ושיקול תקין, אין הםרעות בקוגנציה ותפיסה, ריכוז תקין, קיימתתובנה למצבו. בתיקו קיים מ כתב מד"ר קריינין איזבלה מיום21.6.2021, ד"ר קריינין במכתבה כותבת שהתובע הגיב עם בשיקול מסוים לטיפול בקנאביס, מתארת אפקט דיספורי ואי שקט פסיכו מוטורי קל, יש לציין כי בבדיקה היום התובע לא גילה אי שקט פיסכומוטרי ואפקט דיספורי."
לסיכום, קבעה הוועדה כדלקמן:
"לדעת הוועדה בהשוואה לוועדה קובעת מיום 3.4.2017 חל שיפור מסוים במצבו, בוועדה הקודמת הוא גילה סימני לביליות ואפקט, ירידה מסוימת בריכוז, ותחושת מתח וחרדה. כל הסימנים הללו לא נצפו בבדיקה הקלינית היום.
מנגד, טען ב"כ המשיב, כי דין הערעור להידחות על הסף מחמת התיישנות ואף לגופו בהעדר טעמים המצביעים על פגם משפטי בהחלטת הוועדה.
לאחר שעיינתי בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר המונח לפני ונתתי דעתי לטענות הצדדים, הגעתי למסקנה, כי דין הערעור להידחות.
סוף דבר
על יסוד כל האמור ובהעדר טעות משפטית בהחלטת הוועדה – הערעור נדחה.