בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים
עמ"נ 8457-03-21 נחשון ואח' נ' עריית בת ים
לפני
כבוד השופטת הדס עובדיה
מערערים
1.רחל נחשון
2.שלמה נחשון
3.עומר נחשון
4.גלעד נחשון
ע"י ב"כ עוה"ד עברי ישעיהו
משיב
מנהל הארנונה - עריית בת ים
ע"י ב"כ עוה"ד תמר מדר
פסק דין
לפני ערעור מינהלי על החלטת ועדת הערר לעינייני ארנונה שליד עריית "בת-ים" (להלן: "ועדת הערר") מיום 20.1.21 בגדרה נדחתה טענת המערערים שלפיה הנכס בגוש 7123 חלקה 147 תת חלקות 1,2,ו-3 המצוי ברחוב האורגים 9 בת ים (להלן: "הנכס") אינו ראוי לשימוש, ולפיכך נמצא שאין להחיל על הנכס את הפטור מתשלום ארנונה בגין נכס שאינו ראוי לשימוש, הקבוע בסעיף 330 לפקודת העיריות [נוסח חדש] (להלן: "פקודת העיריות", "ההחלטה").
עם סיום תקופה זו, ולאחר שהצטברו חובות ארנונה בנכס עקב אי תשלום הארנונה על - ידי מישפחת סיגל, ביצעה העיריה ביקורות בנכס שבהן נמצא שאין הם מחזיקים עוד בנכס, ולפיכך החל מיום 01.10.07 הטילה העיריה את תשלומי הארנונה בגין הנכס על בעליו לאחר בירור ואישור מר ליאון סיגל.
שיקול מרכזי לביטולו, היתמקד בגבול הפרשנות הוא כגבול הלשון (ע"א 1900/96 טלמע'יו נגד האפוטרופוס הכללי), ואין ליתן למילות החוק משמעות שאין הן יכולות לשאת.
...
כפי שנפסק בפסק דינה של כב' השופטת נאור:
"משהגענו למסקנה כי אין לבחון עלות שיפוץ "סבירה" או "כדאיות כלכלית" במסגרת השאלה האם בניין "ניזק במידה שאי אפשר לשבת בו" עדיין יש לבחון כיצד בסופו של דבר בכל זאת תוכרע השאלה.
בסופו של דבר ובהוראת בית המשפט במסגרת העתירות שהוגשו אף תיעדה את הדברים בפרוטוקול הסיור ונימקה את ההחלטה כנדרש כדי שבית המשפט יוכל לבחון באופן ממשי את פועלה ושיקוליה.
סבורתני לפיכך כי החלטת וועדת הערר בנסיבות העניין מנומקת, ומפורטת, וכי ההחלטה נתנה לאחר שקילת כל השיקולים הרלוונטיים בהתאם לדין ולפסיקה, תוך הסתמכות על הניסיון המקצועי של חברי הוועדה, הראיות, מראית עיניהם בסיור שערכו, ולא נמצא פגם בהחלטה המצדיק את התערבותו של בית משפט זה.
התוצאה
לאור כל האמור לעיל הערעור נדחה.