זהו ערעור לפי סעיף 123 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] תשנ"ה – 1995, על החלטת הועדה הרפואית מיום 6.10.15 (להלן – הועדה).
המערערת טענה בפני הועדה כי היא סובלת מבעיות נפשיות בעקבות הפגיעה, כי סדר החיים השתנה לאחר שגופה בגד בה, וכי אינה מסוגלת עוד לעבוד ימי עבודה ארוכים כפי שעשתה בעבר.
הועדה ציינה כי המערערת "מספרת על פגיעה בידיים למרות שאין רישומים על פגיעה בגפיים עליונות – מצוין כי נפגעה ב- 2 ברכיים".
באשר לתחום הנפשי ציינה הועדה בין ממצאיה כי המערערת "משתפת פעולה היטב, ללא הפרעות כלשהן בתחומים קוגניטיביים, לא מעלה קוים של סימנים פוסט-טראומטיים, מוסרת תופעות חרדתיות קשורות בחלקם למצבה הנוכחי הכללי ובחלקם ע"פ דבריה חרדה מוגזמת לגבי ילדיה, אפקט מותאם לתוכן דבריה, מצב רוח מתואר על ידה כחרדתי בעיקר אך גם דיספורי".
אבחנת הועדה היא (סעיף 9 לפרו'): "חבלה בבירכיים והפרעה חרדתית כללית".
הועדה סיכמה החלטתה וקבעה (סעיף 10 לפרו') כך: "לאור הבדיקה הקלינית לא נותרה נכות כתוצאה מהחבלה שעברה המתבטאת באחוזי נכות. בחומר הרפואי שהיתקבל מקופ"ח מאוחדת (סיכום ביקור מ- 4/2015) חתום ע"י ד"ר קרצמן אובחנו מספר אבחנות בין היתר דכאון מג'ורי חוזר שלא בא לידי ביטוי בתחקור שנעשה במהלך הבדיקה וגם לא בתמונה הקלינית שהסתמנה בבדיקה זו. ההפרעה החרדתית המתוארת לא ניתן ל"הפרידה" מתחלואה אחרת שנים של בלוטת התריס.
דיון והכרעה
דין טענת המשיב בדבר היתיישנות להיתקבל, וזאת מהטעמים שיפורט להלן:
תקנה 2 לתקנות הביטוח הלאומי (מועד להגשת ערעור על החלטות מסוימות), תשל"ז – 1977, שכותרתה מועד להגשת ערעור קובעת כדלקמן:
"ערעור על החלטה יוגש לבית הדין האיזורי לעבודה תוך ששים ימים מהיום שבו נימסרה ההחלטה למערער".
אין מחלוקת כי ההחלטה ניתנה ביום 6.10.15, בעוד העירעור הוגש ביום 8.3.16, היינו לאחר המועדים הקבועים בדין.
הלכה היא כי לבית הדין אין סמכות להאריך מועדים שנקבעו בחוק הביטוח הלאומי ובתקנות על-פיו, שכן תקנות סדרי הדין המאפשרות הארכת מועדים על-ידי בית הדין, וזאת מטעמים מיוחדים שיירשמו, חלות במהלך ההליך המשפטי עצמו, ולא שעה שמדובר בעשיית פעולה כדי להביא את העניין לפני בית הדין (וראה: עב"ל 31/98 אליהו סולן – המוסד לביטוח לאומי, פד"ע לד 481).
...
דין הטענה להידחות גם מהטעם שקבלתה יביא לתוצאה שאין להשלים עמה.
דין הערעור להידחות גם לגופו.
מדובר בקביעה רפואית מובהקת שאינה נושא לערעור בהליך זה.
סוף דבר – הערעור נדחה.