באשר לתוספת בנייה בגג רעפים, המשיבה טענה כי המערערים בנו גג רעפים מתחת למרפסת דירתה, מעל קירות מרפסת דירת מערער 1, בגובה רב החורג לתחומי דירתה, פוגע בפרטיות המשיבה ומקל על פורצים להכנס לדירתה מהמרפסת בעזרת טיפוס על גג הרעפים.
המערערים הוסיפו, כי המפקח שגה עת לא ראה לקבוע במסגרת פסק דינו שדין הטענה אודות בניית גג הרעפים להתיישן היתיישנות מהותית, ודי בכך בכדי לדחות את הטענה על הסף.
לטענת המשיבה, הוכיחה שהבנייה אותה ביצעו המערערים פולשת לתוך שטחה, פוגעת בפרטיותה, מהוה מיטרד ויש בה כדי לפגוע בזכויותיה הקנייניות, על אחת כמה וכמה כאשר העבודה נעשתה בלא היתר כדין, כך שאין לבית המשפט לתת יד למערערים בניסיונם בדרך לא דרך, להכשיר את עבודות הבנייה וההריסה הבלתי חוקיות.
ב"כ המערער היתנגד להרחבת החזית בציינו, כי אין בכתב התביעה שום היתייחסות לנושא המחסנים או גישה אליהם (עמ' 9 לפרוטוקול מיום 7.11.19, שורה 13).
...
משכך, בהחלטה של המפקח מיום 7.11.19 נקבע: "אני מקבל את ההתנגדות. בכתב התביעה וגם בתצהירים של התובעת אין התייחסות לסוגיית המחסנים או הגישה אליהם ולכן התובעת אינה רשאית לדרוש סעד בעניין זה לראשונה בהליך הנוכחי במסגרת דיון ההוכחות. ההתייחסות לרעפים אינה כוללת התייחסות למחסן" (עמ' 9 לפרוטוקול, שורות 21-23.
על כן, יש לקבל את הערעור בנקודה זו ולבטל את הסעד שקבע המפקח למשיבה בסוגיה זו.
שונים פני הדברים באשר להכרעת המפקח בנוגע לגג הרעפים.
סיכום
על פי כל האמור לעיל, הערעור מתקבל חלקית.