מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור וערעור שכנגד על קיזוז חוב ואי פסיקת הוצאות

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

נדחתה טענת החברה שיש למחוק את הערת האזהרה בנימוק שאין סמכות עניינית לעשות כן. לאחר הקזוז החברה חויבה לשלם למערער סכום של 94,000 ש"ח. החברה חויבה בהוצאות המערער בסכום של 50,000 ש"ח. לא נפסקו הוצאות לטובת המשיב, על אף שנדחתה התביעה כנגדו.
בית המשפט קמא נסמך על טבלה שצורפה לסיכומי התשובה של המערער, שאינה מתאימה לתדפיס ההוצאה לפועל ובכל מקרה הרישום בתדפיס בדבר הקטנת חוב עקב תשלום פרטי אינו מוכיח שמדובר בסכום שהמערער שילם.
כדי לזכות בתביעתה נגד המערער היה על החברה להראות ששילמה את סכום פסק הדין בקשר ליחידה שבבעלות המערער והיא לא עשתה כן. הערת האזהרה אנו סבורות שלא היה מקום לידון בשאלת מחיקת הערת האזהרה במסגרת התביעה שכנגד.
החברה חייבת למערער סכום של 727,545 ש"ח. מסכום זה היא רשאית לקזז סכום של 616,955 ש"ח. לאחר הקזוז על החברה לשלם למערער סכום של 110,590 ש"ח בצרוף הפרישי ריבית והצמדה כדין ממועד פסק דינו של בית משפט קמא (24.7.2023).
...
עיינו בפרוטוקול ולא מצאנו שיש בו לבסס את טענת החברה.
הוצאות משפט לא מצאנו להתערב בקביעה שלא ישולמו למשיב הוצאות משפט על אף שנדחתה התביעה כנגדו.
סוף דבר אנו מקבלות את ערעור המערער בחלקו ודוחות את ערעור המשיבים.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

אשר לנושאי העירעור שכנגד – בכתב העירעור העקרי משיגה המערערת על פסיקת בית הדין האיזורי בעניינים הבאים: זכאות המשיב לגמול עבור עבודה בשעות נוספות, לרבות תחשיב הסכום שנפסק ברכיב זה; אי קזוז מלוא יתרת חוב השכר הנטענת של המשיב למערערת בסך 53,730 ש"ח; פסיקת חלף הודעה מוקדמת; זכאות המשיב לפדיון חופשה, לרבות תחשיב הסכום שנפסק ברכיב זה; זכאות המשיב לפדיון דמי ההבראה; פסיקת הוצאות משפט ושכר טירחת עו"ד למשיב, לרבות שיעור הסכומים שנפסקו ברכיב זה. בכתב העירעור שכנגד מבקש המשיב להשיג על פסיקת בית הדין האיזורי בעניינים הבאים: דחיית התביעה נגד הנתבעים 1 ו- 2 ואי חיובם האישי בסכומים שנפסקו; גובה הסכום שנפסק ברכיב הגמול עבור עבודה בשעות נוספות; קזוז סך של 29,019 ש"ח מהסכומים שנפסקו למשיב בגין חוב למערערת; שיעור סכום הוצאות המשפט שנפסקו לזכות המשיב.
בהתאם להלכה הפסוקה, הגשת בקשה להארכת מועד להגשת ערעור בתוך המועד, או הודעה לצד שכנגד על כוונה להגיש ערעור שניתנה בתוך המועד, מצביעה על שקידתו של המבקש בהגשת העירעור ושוללת את צפייתו של הצד שכנגד לסופיות ההליכים.
...
עם זאת, יש לקבל את הערעור שכנגד לרישום רק בחלק מרכיביו, וככל שהוא מופנה כלפי המערערת בלבד.
התוצאה היא שבחינת העניין נעשית על פי מידת הזיקה שבין הערעור לבין הערעור שכנגד.
יישום אמות המידה שנקבעו בהלכה הפסוקה על נסיבות המקרה שלפני מבסס את המסקנה, כי שלושה מתוך העניינים המובאים בערעור שכנגד, מקיימים את הזיקה המהותית הנדרשת בין הערעור העיקרי לערעור שכנגד, כפי שזו פורשה בהרחבה בפסיקה: א) גובה הסכום הפסוק ברכיב הגמול עבור עבודה בשעות נוספות; ב) קיזוז חוב בסך 29,019 ש"ח של המשיב למערערת; ג) שיעור סכום הוצאות המשפט שנפסקו למשיב.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בתל אביב יפו (כב' השופט נמרוד אשכול) מיום 19.10.21 בתא"מ 36813-11-20 שעניינו אי פסיקת הוצאות לטובת צד אשר זכה בהליך.
המערערת – התובעת הגישה ביום 15.11.20 תביעה בסדר דין מהיר בסך 13,000 ₪ נגד המשיבה – הנתבעת בעיניין חוב למוצרים הקשורים בעולם הבדים לוילונות.
נטען כי יש לקזז מהחוב סך 5,000 ₪ ששולם בשני צ'קים לתובעת מבלי שהתקבלה חשבונית / קבלה בעיניינם והצ'קים סוחרו לצדדי ג' על ידי התובעת.
תקנה 151 קובעת את תכלית ההוצאות ולשונה: "(א) חיוב בעל דין בתשלום הוצאות נועד לשפות את בעל הדין שכנגד על הוצאותיו בהליך בהיתחשב בתוצאותיו, במשאבים שנדרשו לניהולו ובהתנהלות בעלי הדין.
...
מטעמי "נטל ההוכחה" קבע בכל זאת כי דין התביעה להתקבל, שכן הנטל היה מוטל על כתפי הנתבעת ולא נמצאה "ראיה חד משמעית" (מתוך סעיף 13 לפסק הדין) באופן שירים את הנטל, אליבא בית משפט קמא.
אין מדובר בבעל דין סידרתי או במי שעושה שימוש לרעה בהליכי משפט בדומה לנסיבות הרלוונטיות בעניין אנג'ל נ' בית הספר תגליות בע"מ. אין זה המקרה החריג שבו תתערב ערכאת ערעור בשיקול דעתה של הערכאה הדיונית בכל הנוגע לפסיקת הוצאות ולפיכך, דין הערעור להידחות.
אציין, כי על מנת להימנע מפסיקת הוצאות לחובת המערערת בערעור, בחרתי לעשות שימוש בסמכותי לפי תקנה 138 (א) (1) לתקנות החדשות, משום שסברתי שאין לערעור סיכוי להתקבל ורציתי להימנע ממצב שבו המשיבה תוציא הוצאות בהליך הערעורי וכך יהיה צורך לפסוק לטובתה הוצאות בהליך זה. לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין הערעור להידחות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקשים והחברה מצידם, הגישו ערעור שכנגד, שבו קבלו על המנעותו של בית משפט השלום מפסיקת הוצאות לטובתם, לאחר שהתביעה הראשונה נדחתה במלואה.
כן טענו המבקשים והחברה, כי בית משפט השלום שגה בדחותו את טענתם לקזוז חוב ההלוואה מחוב שהמשיב חב כלפי המבקש.
...
דין הבקשה להידחות אף מבלי להידרש לתגובת המשיב.
לפיכך, בהתאם לתקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, אני דוחה את הבקשה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בחינת טענה זו (אשר אף התבררה במסגרת הדיון בעירעור), מלמדת כי הסכומים שנפסקו אינם חורגים מהסכומים שצוינו בכתבי התביעה בשתי התביעות שאוחדו, לא ביחד ולא לפי כל סעיף באופן פרטני לגבי כל תביעה בנפרד, במיוחד שעה שבכתב התביעה משנת 2018 יש הרחבה והבהרה לגבי הסכומים (וודאי שכך הם פני הדברים אם נורה על הפחתת התוספת בשיעור של 25% מהסכומים שעליהם הורה בית משפט קמא לגבי שני רכיבים, כמפורט מעלה).
לחלופין, נטען כי לכל היותר מגיע למשיבים חלק יחסי מהרווחים שהפיקו המערערים מהנכס בפועל, ועוד נטען כי הקביעה קמא שלא להורות על קזוז נוגדת פסיקות קודמות בנושא שקבעו אחרת (כמפורט בפס' 12 לכתב העירעור), וכי לא ניתנה להם היזדמנות להשיב או לחקור בנושא.
אף כאן, בית משפט קמא הבחין בין הזכות העקרונית של המשיבים לקבל דמי שימוש בגין השמוש הבלעדי שעושים המערערים בשטח שמחציתו שייכת למשיבים (למרות שהמערערים פרעו בשעתו חובות שהיו למשיבים כלפי הבנק), לבין האפשרות לבצע קזוזם של חובות בין הצדדים (חוב שקשור בדמי השמוש למול חוב שקשור בהסכם שבין הצדדים או שקשור בתשלומים שבוצעו לבנק).
הואיל ואף נקבע בבית משפט קמא שהמערערים עצמם פעלו בנגוד לחוק, שעה שבנו ללא היתרי בניה – דומה כי בדין נדחתה טענה זו. אי קיומו של רישיון עסק – טענה נוספת של המערערים בתביעה שכנגד הייתה כי הם הוציאו הוצאות רבות לצורך קבלת רישיון עסק, כ-600 אלף ₪, אך המשיבים הערימו קשיים אשר לא אפשרו לקבל את רישיון העסק, ולכן יש לחייב את המשיבים בפצוי בשל נזק שניגרם להם עקב אי־קיומו של רישיון עסק.
...
אף אני סבורה כי הטענות לא הוכחו, ולכן, בדין לא נפסק פיצוי.
סיכום – נוכח כל האמור במצטבר, אמליץ לחברי להרכב לדחות את הערעור, למעט בנוגע להפחתות המוזכרות מעלה, תוך חיוב המשיבים בהוצאות הערעור בסך 15,000 ₪ (בתוספת מע"מ כחוק) לטובת המערערים.
בטינה טאובר, ס. נשיא תוצאה: לאור האמור מעלה, הערעור מתקבל בחלקו במובן שהסכום לתשלום יופחת כאמור בסעיף 31 מעלה, וההוצאות יופחתו כאמור בסעיף 49 מעלה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו