בפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בקריות (כב' השופט בן-ציון ברגר) מיום 3.5.2021 ב-ת"א 45537-11-19, בה נקבע, כי פסק הדין שניתן כנגד המבקש בבית המשפט לתביעות קטנות בחיפה ב-ת"ק 49407-05-19 ביום 28.7.20 מהוה מעשה בית דין ביחס לאחריותו של המבקש לתאונת הדרכים שארעה בקרית אתא ביום 18.5.19 בין רכבו של המבקש לבין רכבם של המשיבים.
המבקש מפנה לפסק דינו של בית-המשפט העליון בע"א 457/87 ט. קרטין ושות' (1981) בע"מ נ' מדינת ישראל, פ"ד מד(4) 643, בעמ' 644 (להלן: "הילכת קרטין"), וטוען כי היה על המשיבים, שעה שהגישו את כתב הגנתם לבית המשפט לתביעות קטנות, להגיש ביחד עם כתב ההגנה גם תביעה-שכנגד לעניין הנזק שניגרם לרכבם, ואילו עשו כן היו נסיבות ארוע התאונה נדונות במסגרת הליך אחד בסדר דין רגיל, תוך שמירה על כל הזכויות בהליך יסודי והוגן.
יתר על כן, עילת הנזיקין כלל לא באה לעולם בשעה שהוגשה העתירה לבית המשפט הגבוה לצדק, שהרי פסק הדין שניתן בבג"ץ הוא זה שהוליד את תביעת מפעלי פלדה כנגד המערערת וכנגד הצדדים הנוספים, ואת הודעת צד ג' של אלה האחרונים כנגד משרד הבטחון.
לא זה המקרה שבפנינו, שהרי הדיון בתביעת הנזיקין שהגיש המבקש כנגד המשיבים בבית המשפט לתביעות קטנות התבסס על אותה מערכת עובדתית העומדת בבסיס תביעת הנזיקין שהגישו המשיבים בבית משפט השלום כנגד המבקש בגין התאונה שהתרחשה ביום 18.5.19, וזאת בשונה מהילכת קרטין, שהרי תביעת הנזיקין של מפעלי פלדה כנגד המערערת (שם) "נולדה" רק לאחר שניתן פסק-דינו של בית-המשפט הגבוה לצדק בעתירתה של המערערת, ובגין הנזקים של מפעלי פלדה עקב צו הביניים שניתן לבקשתה של המערערת בבית המשפט הגבוה לצדק, דהיינו, הודעת צד ג' ששלחה המערערת בעיניין קרטין כנגד משרד הבטחון התבססה על עילה שכלל לא נולדה בעוד עתירתה של המערערת מתבררת בפני בית-המשפט הגבוה לצדק.
חברת תמיר לא ערערה על פסק הדין, אלא העדיפה להגיש תביעה בגין הנזק שניגרם לרכבה כנגד מר קורנקוב, והתיק עדיין מיתנהל, אך הוא נקבע לשמיעת ההוכחות ליום 11.10.21, הן לעניין גובה הנזק והן לעניין האחריות בנזיקין.
...
מעיון ב-ת"ק (חיפה) 27983-06-18 גרציאני נ' מועד (24.1.19) עולה, כי מדובר בפסק דין שניתן לפי הסכמת הצדדים על דרך הפשרה ולפי סעיף 79א של חוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, ובו נקבע, כי על בסיס ההסכמה הנ"ל ולאחר שמיעת הצדדים ועיון בכתבי הטענות ובמסמכים התביעה נדחית.
בשני פסקי הדין, הנ"ל אין בפנינו קביעת ממצאים חיוביים, והרי כפי שנקבע בעניין עיריית חולון אחד מן התנאים להשתק פלוגתא הוא שההכרעה מבוססת על "ממצא חיובי". לעומת זאת, במקרה שבפנינו התקיים דיון הוכחות בפני בית-המשפט לתביעות קטנות וניתן פסק דין מנומק שבו נקבעו הממצאים שעל בסיסם הגיע בית-המשפט לתביעות קטנות למסקנה לפיה האחריות לתאונה רובצת על המבקש ולכן דין תביעתו להידחות.
על-יסוד כל המפורט לעיל, הגעתי לכלל מסקנה שלא ניתן להיעתר לבקשת רשות הערעור שהגיש המבקש, ולפיכך אני דוחה את בקשת רשות הערעור.