לפניי ערעור שהגיש המוסד לביטוח לאומי, על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 1.3.2017 (להלן: הועדה), אשר קבעה למשיבה 19% נכות יציבה החל מיום 1.12.2015, בגין פגיעתה בשרוול מסובב בכתף שמאל ביום 26.12.2007, שהוכרה על ידי המערער כפגיעה בעבודה (הכרה על יסוד תורת המקרוטראומה, להלן: התאונה).
תמצית טענות הצדדים:
בסיכומיו מיקד המערער את טיעוניו לשניים:
ראשית, הועדה לא נימקה כדבעי את קביעתה בדבר מועד תחילת הנכות היציבה של המשיבה, לאור תעוד רפואי מוקדם, מהשנים 2007-2008, שבו הודגמה הסתיידות בגיד הסופראספינטוס (להלן: SS), ואף אובחנה תיסמונת צביטה ורגישות בקצה IR. כמו כן מצביע התעוד הרפואי האמור על ממצא של נוזל במעטפת גיד הביצפס, טנדיניטיס ומתן טפול באמצעות הזרקות, וייתכן כי יש בתעוד זה כדי להשליך על קביעת הנכות;
שנית, הועדה שגתה כשיישמה פריט ליקוי שדן בהגבלת תנועות הפרקים העליונים של הגפיים העליונים, על אף שהפגימה שהוכרה למשיבה על יסוד תורת המקרוטראומה היא פגיעה בשריר השרוול המסובב, שבגינה קבוע פריט ליקוי ספצפי – פריט 42(1)ד לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז- 1956 (להלן: התקנות).
...
לאור האמור, ומאחר שהוועדה לא נימקה את החלטתה באופן המאפשר להעביר עליה ביקורת שיפוטית, יש לקבל את הערעור ולהשיב את עניינה של המשיבה אל הוועדה.
טענות המשיבה:
לטענת המשיבה יש לדחות את הערעור על כל חלקיו, ולחייב את המערער בהוצאות ושכר טרחת עו"ד. טענות המערער באשר למועד תחילת הנכות הן כלליות ובלתי ממוקדות, ואף לא צורף לערעור אותו תיעוד רפואי מהותי, לכאורה, שהמערער טוען לקיומו, כך שלא ניתן לדעת באילו מסמכים מדובר ומדוע הם מהותיים.
אשר על כן, דין הערעור להידחות.