השופטת לאה גליקסמן
לפנינו ערעור על החלטת בית הדין האיזורי באר-שבע (סגן הנשיא, השופט צבי פרנקל; ב"ל 18926-09-19) מיום 30.4.2020, במסגרתה נקבע כי המערערת לא הוכיחה תשתית עובדתית לפגיעה בעבודה בצוארה, גבה וברכיה לפי תורת המקרוטראומה.
הרקע לערעור
בבית הדין האיזורי התבררה תביעתה של המערערת, שהשיגה על החלטת המשיב, המוסד לביטוח לאומי (להלן – המוסד), שלא להכיר בליקויים רפואיים שונים כמחלת מיקצוע ולחלופין כפגיעות בעבודה על יסוד תורת המקרוטראומה.
בנוסף, המוסד ביקש להסתמך על קביעת בית הדין האיזורי (סגן הנשיא, השופט צבי פרנקל) בב"ל (ב"ש) 12429-11-19 סבטלנה פרחומציק – המוסד לביטוח לאומי, בה נדונה תביעתה של עובדת טבע, אשר השיגה נגד החלטת המוסד שלא להכיר בדליות ברגליה מהן סבלה, כפגיעה בעבודה על פי תורת המקרוטראומה.
...
למעלה מהדרוש נציין כי המומחה הרפואי שמונה, ד"ר אבישר, התייחס גם לכאבים בצוואר במסגרת חוות דעתו בעניין הכתפיים, וקבע כי "אני סבור כי אין קשר סיבתי בין עבודתה של התובעת לכאבי צוואר מקרינים לכתפיים".
אשר לפעולות כיפוף הגב, אכן עולה מהעדויות כי המערערת הייתה צריכה להתכופף לצורך הנחת המגשים בעגלה, ובהקשר זה העדיף בית הדין את עדותה של גב' אידקזון בחקירה ראשית וקבע כי "מהעדויות התרשמתי שהתובעת נדרשה להתכופף לשורה התחתונה של כל עגלה ובחלק מן הפעולות של הכנסת מגשי הבקבוקים לא הייתה צריכה להתכופף... התובעת לא שכנעה שמדובר בפעולות ותנועות שאופייניות לתשתית עובדתית למיקרוטראומה. ההתכופפות של הגב נדרשת רק לשורה התחתונה של מגשי הבקבוקים". גם קביעה זו היא קביעה עובדתית.
סוף דבר: לאור האמור לעיל – הערעור נדחה.
המערערת תשלם למוסד הוצאות משפט בסך של 4,000 ₪.