משנשאלה ב"כ המדינה על ידי בית-המשפט האם ניתן להיתחשב בדברים שהם לטובת המשיב, מתוך הודעותיו במישטרה, כעולה מן התשתית הראייתית, ענתה בשלילה, והוסיפה, שבמסגרת פרשת ההגנה תהא למשיב זכות לחקירה נגדית, וככל שיבחר המשיב שלא להעיד תטען המדינה שיש בכך חזוק לראיות נגדו.
בית-משפט קמא הוסיף והציג את השאלה האם יכול הוא במקרה זה להתבסס על הודעות המשיב במישטרה כדי לבחון את התרחיש החלופי לגבי מימצאי ה-D.N.A, או שמא חובה על המשיב להעיד או להביא עדי הגנה כדי לבסס את גירסתו החלופית?
על-יסוד ע"פ 6392/13 מדינת ישראל נ' קריאף, פיסקה 23, (21.1.15) (להלן: "עניין קריאף") קובע בית-משפט קמא, שבתום פרשת התביעה, ניתן להתבסס על כלל הראיות שהובאו בפני בית-המשפט ובכלל זה, הודעותיו של המשיב שספקו למעשה את התרחיש החלופי לו טען בתשובתו לכתב האישום.
עצם העובדה שהחוקרים לא הציגו למשיב שאלות אלה במהלך גביית הודעותיו , אין די בה כדי להביא לזיכויו של המשיב, ויש לאפשר לב"כ המדינה להציג למשיב את כל השאלות הנדרשות בשלב חקירתו הנגדית.
לאחר שנתנו דעתנו לכתב האישום שהגישה המדינה כנגד המשיב, לגירסת המשיב במענה לכתב האישום, לפרשת התביעה בפני בית משפט קמא, לטיעוניהם של שני הצדדים לגבי טענת '"אין להשיב לאשמה", לפסק-דינו של בית-משפט קמא, להודעת העירעור, ולטיעוניהם של באי כוח הצדדים בפנינו בישיבת יום 27/2/20, ולאחר שגם עיינו בפסיקה הרלבנטית, מסקנתנו היא שערעור המדינה בדין יסודו.
...
לטענת הסנגור, עולה מדבריה אלה של העדה שקיים סָפֵק סביר, דהיינו, המסקנה שמבקשת המדינה להסיק, שהמשיב נגע ברימון, והחזיק בו למעשה, אינה עוד מסקנה קונקלוסיבית.
מדובר בפעולה רגילה של קשירת לכל מטרה אחרת, ולאו דווקא לקשירת חוט לרימון, ולכן אין להסיק מסקנה מיוחדת מעצם העובדה שהתגלה D.N.A התואם את הפרופיל של המשיב בקצוות החוט, כטענת ב"כ המדינה.
מסקנתנו מכל האמור לעיל היא שהתוצאה אליה הגיע בית-המשפט קמא בפסק-דינו אינה יכולה לעמוד ולפיכך אין מנוס מלהורות על ביטול פסק הדין, וכך אנו מחליטים.
בהודעת הערעור (פיסקה 20) עתרה המדינה לכך שהתיק יוחזר לדיון בפני מותב אחר שישמע את עדותו של המשיב, אם כי, לא חזרה באופן ספציפי על בקשתה זו בטיעון בעל-פה.
לא שוכנענו שקיימת הצדקה להעברת התיק בבית משפט קמא למותב אחר, שהרי פסק-דינו של בית-משפט קמא התבסס על נימוקים משפטיים, ולא על קביעות מהימנות, שמקומן יבוא לאחר תום שמיעת העדויות.
סוף דבר, אנו מקבלים את ערעור המדינה ומבטלים את פסק-דינו של בית-משפט קמא מיום 1/12/19 .