מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור המדינה על גזר דין בגין עבירות תעבורה

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפנינו ערעור המדינה על גזר דינו של בית משפט השלום בפתח תקווה מיום 9.9.20, בת"פ 51930-07-17, לפיו הוטלו על המשיב 300 שעות של"צ בכפר הירוק בת"א; צו מבחן לשנה; 3 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים, והתנאי הוא שהמשיב לא יבצע כל עבירת אלימות מסוג עוון; 6 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים, והתנאי הוא שהמשיב לא יבצע כל עבירת אלימות מסוג פשע; התחייבות כספית בסך 4,000 ₪ למשך 3 שנים שתופעל אם יבצע את העבירה בה הורשע ופצוי למתלונן בסך 4,000 ₪.
המשיב בן 24, רווק, מרצה עבודות שרות שהוטלו עליו ביום 24.6.19 בגין עבירות אלימות, תעבורה וסמים.
זאת ועוד: תסקיר המבחן הראשון שהוגש לבית משפט קמא מתאר את נסיבותיו האישיות של המשיב, שריצה באותו זמן מאסר בעבודות שירות בגין החזקת סכין, והסתבך בעבירת אלימות נושא גזר הדין של בית משפט קמא.
...
טיעוני ב"כ המערערת בדיון בפנינו טענת המשיב בפני שרות המבחן, כאשר נשאל לגבי כתב האישום שהוגש נגדו, לפיה החזיק את הקנאביס כדי שיספיק לשימוש שלו לתקופה ארוכה ולא לסחר היא טענה שחוזרת על עצמה ונדחית מפעם לפעם.
דיון והכרעה לאחר שעיינו בתסקירי המבחן שהיו בפני בית משפט קמא ובפנינו, בשתי חוות הדעת של הממונה על עבודות שירות, בהודעת הערעור, ושמענו בהרחבה את טיעוני ב"כ הצדדים בפנינו, הגענו למסקנה שדין הערעור, ככל שהוא נוגע לעונש השל"צ שהוטל על המשיב ע"י בית המשפט, להתקבל.
לאור כל האמור, אנו מקבלים את הערעור, מטילים על המשיב 6 חודשי עבודות שרות בהתאם לחוות דעת הממונה.

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בישיבת בית-המשפט שהתקיימה בפנינו ביום 9.9.21 חזרה ב"כ המדינה על כל הטענות שבערעור וציינה, שנפל פגם בגזר הדין של בית משפט קמא בכך שלא הוטלה על המשיב פסילה על-תנאי, במיוחד נוכח הרשעותיו המרובות בתחום התעבורתי, כך גם נוכח המנעות בית משפט קמא מלהטיל צו מבחן וההימנעות מלהטיל פיצוי לנפגע העבירה חרף המלצתו של שירות המבחן.
באותו מקרה הורשע הנאשם בעבירת הפקרה לאחר תאונה שבה נהרג אדם (סעיף 64א (ג) של פקודת התעבורה), אך יצוין שהמערער (שם) לא הועמד לדין בגין רשלנות שגרמה לארוע התאונה, אלא הורשע, בנוסף לעבירה לפי סעיף 64א (ג) של פקודת התעבורה, בנהיגה ללא רישיון תקף, נהיגה ללא פוליסת ביטוח ועבירה של נסיעה בנתיב ייעודי.
לאחר מתן גזר הדין פנה שירות המבחן בבקשת הבהרה לבית משפט קמא, אשר ציין בהחלטתו מיום 2.5.21, כי בהתאם לסעיף 51ג(ג) של חוק העונשין, תקבע לכל עובד שירות שנגזרו עליו עבודות שירות לתקופה העולה על שישה חודשים תכנית לווי ושקום על ידי קצין מבחן ומכיוון שעל המשיב נגזרו שמונה חודשי עבודות שירות זכאי הוא לפי החוק לתכנית לווי ושקום על ידי קצין מבחן.
...
בית משפט קמא הגיע למסקנה, שיש בנסיבות אלה להביא לחריגה מן הענישה ההולמת ולהטיל על המשיב ענישה בעבודות שירות, לצד עונשים נלווים, וכי פסילת רישיון הנהיגה תחרוג ממתחם הענישה ההולם שנקבע לרכיב זה. לנוכח האמור, הטיל בית משפט קמא על המשיב את העונשים שפירטנו בפתח דברינו.
התוצאה מכל האמור לעיל היא שאנו מקבלים את ערעור המדינה ומורים כדלקמן: אנו פוסלים את המשיב מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 20 (עשרים) חודשים חלף התקופה שקבע בית-המשפט קמא בגזר-דינו.
אנו מחייבים את המשיב לפצות את נפגע העבירה בסכום של 2,500 ₪, וזאת בחמישה תשלומים חודשיים שווים ורצופים של 500 ₪ כל אחד, שיבוצעו לקופת בית משפט השלום בחיפה החל מיום 20.10.21 וכך הלאה ב-20 לכל חודש עד לסילוק המלא והסופי.
בכל הנוגע לתקופת פסילת רישיון הנהיגה על-תנאי – אנו מקבלים את ערעור המדינה ופוסלים את המשיב מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 12 (שנים -עשר) חודשים למשך שלוש שנים מהיום, וזאת ככל שיבצע המשיב עבירה של הפקרה אחרי פגיעה לפי סעיף 64א (על כל סעיפי המשנה שבה) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], התשכ"א-1961, ויורשע בה. כמו-כן, פוסלים אנו את המשיב מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 6 (שישה) חודשים למשך 3 שנים מהיום, וזאת ככל שיבצע עבירה של נהיגה ללא ביטוח לפי סעיף 2 לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], התש"ל-1970, ויורשע בה. על הסנגור, עו"ד עמיקם שוחט, להסביר למשיב את משמעות עונש פסילת רישיון הנהיגה על-תנאי, כפי שהורינו בס"ק 5 דלעיל, ואת התוצאה שתהא, למקרה של הפרת התנאים על ידי המשיב, והצורך בהפעלתם.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור המדינה על גזר דינו של בית משפט השלום בעכו בתיק פל"א 5103-06-22, מיום 8/9/2022 במסגרתו הושתו על המשיב 9 חודשי מאסר לריצוי בפועל, מאסר על תנאי, פסילה מלהחזיק או מלקבל רישיון נהיגה לתקופה כוללת של 12 חודשים, פסילה על תנאי והפעלת התחייבות, ללא קנס.
המשיב הורשע בבית המשפט קמא כי ביום 13.6.2022 נהג ברכב מסוג גולפית ברחובות כפר מנדא, זאת בהיותו פסול לנהיגה בשני תיקים של בית המשפט לתעבורה בעכו, הראשון לתקופה של 11 חודשים מיום 5.4.2022 והשני לתקופה של 14 חודשים מיום 15.5.2022.
שני גזרי הדין ניתנו בנוכחותו של המשיב.
גם כאן, אין להשלים עם תוצאה לפיה בגין העבירות מושא תיק זה, יוטלו על המשיב 8 חודשי פסילה בפועל בלבד, זאת כאשר עסקינן בהסתבכות השלישית מסוגה, וכאשר בית המשפט קמא בעצמו העמיד את המיתחם של הפסילה על תקופה אשר נעה בין 4 חודשים ועד 60 חודשי פסילה בפועל.
...
יודגש, כי למסקנה זו הגעתי בשים לב לכלל כי ערכאת הערעור אינה ממצה את הדין עם הנאשם, על כל המשתמע מכך.
בכגון דא, נדרשים "טעמים שיירשמו". לא שוכנעתי כי נסיבותיו של המשיב מצדיקות חריגה מלאה מהכלל והפעלת כל התקופה בחופף.
השורה התחתונה היא, שדין הערעור להתקבל, באופן שתקופת מאסרו בפועל של המשיב תעמוד על 12 חודשים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בבאר שבע ת"פ 55356-03-22 מדינת ישראל נ' מחאמרה(עציר) בפני כבוד השופטת שוש שטרית המאשימה מדינת ישראל ע"י ב"כ עוה"ד הדס הוס הנאשם שחדאה מחאמרה (עציר) - בעצמו ע"י ב"כ עוה"ד שחדה אבו מדיעם נוכח: מתורגמן לשפה הערבית – מר בלאל ג'מאל גזר דין
ערעור למחוזי נדחה בעפ"ג (מחוזי ב"ש) 1203-07-21 מדינת ישראל נ' אלהוזייל (20.10.2021) עמד בית המשפט המחוזי על חלקו של הנאשם בכלל העבירות, על המיתחם שאינו הולם, וקיבל את ערעור המדינה על קולת העונש שגזר בית המשפט השלום ב"ש. המדובר בנאשם שהורשע בעבירה של קשירת קשר, סיוע לגניבת רכב (עגלה נגררת, הנאשם שמר כשהאחרים גנבו) ופריצה לבניין שאינו דירה.
ראוי לציין כי במקרה זה דובר במרדף ממושך של המישטרה אחר הרכב בו נהג הנאשם ואשר לטענות ב"כ המערער באשר לחומרת העונש הוסיף בית המשפט: "נציין בעיניין זה כי בא כוח המערער טען כנגד כך שהעונש שהושת על המערער קרוב לעונש שמושת בגין עבירות של סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה. מעבר לכך שרמת הענישה בעבירות אלו גבוהה יותר, הרי מעשיו של המערער בדרגת חומרתם אכן נושקים למעשי סיכון חיי אדם במעין אלה". בת"פ (שלום ב"ש) 28954-08-20 מדינת ישראל נ' אבו סעלוק (21.02.2021) נקבע מיתחם עונש בין 20 ועד 40 חודשי מאסר בפועל .
בפסיקה מהשנים האחרונות נמצא מקרים, כמו למשל, ברע"פ 5697/21 ג'מאל ג'ארחי נ' מדינת ישראל (25.08.2021) שם נדחתה בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה אשר קיבל ערעור המדינה על גזר דינו של בית משפט השלום לתעבורה בעכו, אשר גזר 9 חודשי עבודות שירות (והפעיל מאסר על תנאי בן 6 חודשים בחופף) על נאשם שהורשע בנהיגה ללא רישיון נהיגה בתוקף ובזמן פסילה (היה פסול בשני הליכים קודמים).
...
 מכלל הדברים האמורים, לאחר שנתתי דעתי לפגיעה הגבוהה של הנאשם בערכים המוגנים, לענישה הנוהגת בכלל וזו אליה הפנו ב"כ הצדדים, סבורני כי מתחם העונש ההולם לכלל האירועים והעבירות אותן ביצע הנאשם בנסיבות ביצוען, צריך וינוע בין 36 ל - 66 חודשי מאסר בפועל.
הנאשם העומד לפני היום הוא עבריין מורשע, רצידיוויסט בעבירות רכוש, הוא אלים ומסוכן.
סוף דבר – לאחר שקלול מכלול השיקולים והנתונים הנדרשים לעונשו של הנאשם בגדרי המתחם אותו קבעתי, אני גוזרת עליו את העונשים הבאים: 48 חודשי מאסר בפועל החל מיום מעצרו על פי רישומי שב"ס. הפעלת מאסרים על תנאי מת"פ 46857-08-20 כך שהמאסר בן 6 חודשים ומאסר בן 3 חודשים ירוצו בחופף למאסר בן 10 חודשים אותו ירצה הנאשם במצטבר לעונש שהושת עליו בסעיף א' לעיל.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בנצרת (השופטת א' לינדנשטראוס) ב-עפ"ת 38602-03-23 מיום 19.9.2023, שבמסגרתו היתקבל ערעור המדינה על גזר דינו של בית משפט השלום לתעבורה בנצרת (השופט ר' עומרי) ב-פ"ל 7296-02-21 מיום 1.2.2023.
בגזר הדין, בית משפט השלום לתעבורה עמד על הערכים המוגנים שבהם המבקש פגע במעשיו; על נסיבות ביצוע העבירה; ועל מדיניות הענישה הנוהגת במקרים דומים.
...
דין הבקשה להידחות.
בענייננו, המבקש חפץ להיסמך על שיקולי שיקום ועל המלצת שירות המבחן, שלגישתו מובילים למסקנה כי העונש שהוטל עליו מחמיר עמו יתר על המידה.
סיכומו של דבר, הבקשה נדחית; ממילא מתייתרת הבקשה לעיכוב ביצוע עונש המאסר בפועל לריצוי בדרך של עבודות שירות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו