תקנה 7(א) לתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח נכות) (ועדות עררים לשירותים מיוחדים ולילד נכה), התשנ"ה-1995 קובעת, כי "ערר על החלטת פקיד תביעות בעיניין קצבה מיוחדת או בעיניין גמלת ילד נכה יוגש תוך 90 ימים מיום שנמסרה לתובע הגימלה, הודעה על ההחלטה; הערר יוגש בכתב, באמצעות המוסד, ויצויינו בו נימוקי הערר". סעיף 213 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 קובע, כי "החלטות של ועדה רפואית לעררים, ועדה לעררים וועדה לעררים לשירותים מיוחדים, ניתנות לערעור, בשאלה משפטית בלבד, לפני בית דין איזורי לעבודה". סעיף 315א לחוק כולל הגדרה של המונח "ועדת עררים", ובסעיף קטן 2 נקבע "ועדה רפואית לעררים, ועדה לעררים, ועדה ועררים לשירותים מיוחדים או ועדה לעררים לילד נכה, לפי פרק ט'". מכאן, שאין לבית הדין האיזורי לעבודה סמכות לידון בהליך המופנה כנגד ועדה רפואית מדרג ראשון.
למעלה מהדרוש אוסיף, כי אין לקבל את הטענה שהיה על הועדה הרפואית משנת 2017 לקבוע נקוד גבוה יותר בנוגע לתלותו של המערער בעזרת הזולת.
...
מכל האמור לעיל עולה שלא הוכח על ידי המערער "טעם מיוחד" המצדיק הארכת המועד להגשת הערעור.
עם כל האמור ולנוכח נסיבות המקרה הקונקרטי, מצאתי מקום לדון בערעור לגופו, אולם משאינו מצביע על טעות משפטית בהחלטת ועדת העררים משנת 2019, אין מנוס מדחייתו.
סוף דבר
לאור האמור, הערעור נדחה.