בכתב הערבות נכתב כי החייבת והערב הנוסף "ערבים יחד ולחוד למשכיר למילוי כל התחייבויות השוכר לפי חוזה זה, ללא צורך לפנות אל השוכר תחילה. אנו נשלם למשכיר, עם דרישה, כל תשלום שהשוכרים חייבים לעמוד בו לפי תנאי חוזה זה ולא שילמו אותו במועד. היה ויפתחו הליכי הוצאה לפועל כנגד השוכרים, אנו מסכימים להכנס כחייבים עקריים עם השוכר בתיק ההוצאה לפועל. ערבות זו תעמוד בעינה בתקופת השכירות המקורית ובכל תקופת שכירות מוארכת נוספת."
מן המסמכים עולה, כי השוכרים התגוררו, כאמור, בדירה כימעט שנתיים בלא תשלום דמי שכירות וללא פינוי הדירה וכך הצטבר חוב של כ- 160,000 ₪ (ראו נספח "ד" לתגובת הנושה מיום 5.1.14).
בבקשה טענה החייבת כי מדובר בחוב שהוא בר תביעה בפשיטת רגל, משום שמדובר בערבות שנחתמה קודם לצוו הכנוס לדמי שכירות לצד ג'.
הנושה הגיבה לבקשה וכך גם הנאמן והכנ"ר, וסופו של יום שניתנה החלטת בית המשפט (כב' השופטת תמר אברהמי) ולפיה ניתן צו עיכוב הליכים גם לגביית החוב שאינו בר תביעה עד לסיום ההליך בפש"ר, על מנת שלא לסכל את הליכי הפש"ר.
ביום 16.2.15 ניתנה ההחלטה הראשונה של הנאמן בתביעת החוב של הנושה (להלן: "החלטת הנאמן הראשונה"), בגדרה דחה את תביעת החוב בכותבו: "תביעת החוב הוגשה על ידי הנושה, משכיר בעל דירה, בגין ערבות החייבת לחיובי השוכרים על פי חוזה שכירות הדירה מיום 14.4.11 לתקופה של שנה + שנת אופציה. בפועל נתבעת החייבת בגין ערבותה לחוב המחאות השכירות לחודשים 3/12-10/12 בסכום כולל 42,466 ₪ (קרן) שלא ניפרעו, סכום הקרן בצרוף ריבית והצמדה לפי סעיף 134 (א) לפקודת פשיטת הרגל הסתכם לתאריך צו הכנוס לסך 43,128 ₪... בתאריך 30.3.14 נחתם בין התובעים לבין החייבים והערב של החייבים הסדר לפרעון חוב השכירות ב- 37 תשלומים חודשיים. בסע' 12 להסכם נקבע כי לאחר פרעון מלוא התשלומים כסדרם ייחשב החוב כמסולק במלואו... על כן כל עוד מתבצע הסדר התשלומים כסדרו- אין לנושה זכות תביעה כלפי הערב....". להלן יכונה הסדר החוב מיום 30.3.14 : "הסדר החוב". הסדר החוב צורף בהודעת הנושה מיום 1.4.15 והוא נעשה בין הנושה, אחי החייבת ובת זוגו, הערב הנוסף ואימה של החייבת.
...
לעניין זה אני מקבלת את טענת הנאמן כי בסופו של יום הנושים יקבלו דיבידנד שאינו עולה על 20% נטו שהוא סכום נמוך למדי בהתחשב ביכולת ההשתכרות של החייבת, ובכל זאת חשבתי שבגין תום לבה ומשך ההליך ומשום שהיא מסכנת את המשך מקצועה בהכרזה על פשיטת רגל ניתן להסתפק בסכום שנקבע.
אשר לתביעת הנושה, הרי שלבד מכך שתביעת חוב הנושה אושרה עוד בהחלטת הנאמן מיום 15.6.15 ולא הוגש עליה ערעור כדין, הרי שהחייבת עצמה חזרה בה מטענותיה, התנצלה, וציינה שוב ושוב בהליך זה, כי החוב לנושה יוסדר באמצעות שיקים שימסרו לנושה על ידי אחיה או בני משפחה אחרים (ראו למשל, הודעות החייבת מיום 2.6.16, 6.6 16 ו- 7.6.16) ולכן במועד מתן החלטתי בעניין ההפטר המותנה סברתי, כי נושא זה אינו שנוי עוד במחלוקת.
איני מוצאת לנכון להתייחס לטענותיה האחרות של החייבת כמו טענותיה לעניין ייצוגה על ידי בא כוחה וכיו' אשר הן טענות שאין מקומן בהליך זה.
לפיכך אני דוחה את בקשת המבקשת לשנות את החלטתי בעניין הפחתת הסכום של 44,000 ₪, שנקבע כתנאי להפטר.