לדבריו, אי המצאת המסמכים הכשילה את הוצאת היתר הבניה במועד, שכן כי אי המצאת כל אחד מהמסמכים היתה עשויה לגרום לתיק "להיתקע", ובלשונו: "חשוב לציין, ודברים אלה נימסרו גם לקבוצה, כי ה"תחנות" שצריך לעבור לאחר מתן החלטה על היתר בנייה על ידי הוועדה המקומית (ככל שהן לא נדרשו כתנאי מקדמי לדיון בוועדה), בנויות בצורה "טורית". כלומר, עד שלא תבוצע פעולה או מטלה מסוימת, ואפילו אם מדובר בהגשת מיסמך או תצהיר בן עמוד אחד, התיק יכול "להיתקע" ולא לעבור ל"תחנה הבאה"" (סעיף 29 לתצהיר המהנדס שבי).
הערבויות הוצאו מתוך חשבון הנאמנות של התמורות בתיאום עם עורכי הדין של קבוצת הרכישה, כאשר, לטענתו, התובעים לא המציאו הסכם עם קבלן שלד או ערבויות בנקאיות על חשבונם רק בסמוך לאיסוף היתר הבניה, בחודש ינואר 2017 (סעיף 43 לתצהיר המהנדס שבי).
...
על רקע האמור, טענו התובעים, כי הפיצוי המוסכם ראוי והולם ואף נמוך מגובה הנזקים שנגרמו להם בפועל.
מכאן מתבקשת המסקנה כי העיכוב בהתחלת הבניה הלכה למעשה לא נבע בהכרח מהעיכוב בהוצאת היתר הבניה.
מהתשתית הראייתית שכן הוצגה, ובפרט מעדויותיהם של התובעים אודותיהן הרחבתי לעיל, עולה הרושם כי התפוררות קבוצת הרכישה נבעה דווקא מאי הסכמות בין חברי הקבוצה, שקדמו לעיכוב בהוצאת היתר הבניה, ועל כן דין טענתם זו של התובעים להידחות.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובעים אגרת בית משפט, כפי ששולמה, שכר עדים, כפי שנפסק במהלך הדיון, וכן הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 18,000 ₪.