כנגד הנאשם נרשמה, ביום 28.12.15, הזמנה לדין וכתב אישום בגין עבירה של אי ציות להוראת שוטר במדים (להלן – הדו"ח), עבירה על תקנה 23(א)(1) לתקנות התעבורה.
הנאשם כפר באישום המיוחס לו וטען: " עברתי מנתיב רגיל לנתיב התחבורה כדי לפרוק את המשאית, עצרתי בצד כדי ל שאול את השוטר איפה אני יכול לעצור לפרוק את האוטו. כשהשוטר עצר אותי שאלתי אותו למה עצר אותי, מה הסיבה שהוא עוצר אותי בצד. לא התווכחתי עם השוטר. אני לא מודה".
מטעם המאשימה, העידו עדי התביעה הבאים:
ע"ת 1 – רס"ב גלעד נגר, מטעמו הוגש מיזכר, שסומן ת/1
ע"ת 2 – רס"ל יצחק חסאן, מטעמו הוגש מיזכר שסומן ת/2
ע"ת 3 – רס"ל אלעד עטיה, מטעמו הוגשו הדו"ח, שסומן ת/3, דו"ח פעולה, שסומן ת/4, דו"ח עיכוב שסומן ת/5 וסרטון שצילם, שסומן ת/6.
ברע"פ 1812/14 אבשלום נגד מדינת ישראל, נאמר:
"עוד אציין, כי אף לגופו של עניין אין בידי לקבל את הטענה, לפיה השמוש בתקנה 23(א)(1) מצדיק את ביטול הרשעתו של המבקש. ברע"פ 10314/08 צפוות נ' מדינת ישראל (23.12.2008) (להלן: עניין צפוות), נידרש בית משפט זה לשאלת ההרשעה בעבירה שעניינה אי-ציות לשוטר, לפי תקנה 23(א)(1), בגין אי-הצגת רישיון נהיגה לשוטר, ונקבע כי אין בכך כל פגם".
לאור כל האמור לעיל, הנני קובעת כי הנאשם עבר עבירה כמיוחס לו בכתב האישום שבנידון.
...
לאחר שבחנתי גרסאות הצדדים, הראיות שהוגשו מטעמם ושמעתי עדויותיהם, השתכנעתי במידה הנדרשת במשפט פלילי כי הנאשם עבר את העבירה המיוחסת לו בכתב האישום וזאת מהנימוקים הבאים:
אין למעשה מחלוקת עובדתית בין הצדדים ולנאשם לא הייתה כל הגנה להציג בבית המשפט, שכן, הודה בפה מלא כי במשך 30-40 דקות סירב להציג רישיונותיו לע"ת 3, אף כי היה מודע לכך שעצר את הרכב במקום אסור.
ברע"פ 1812/14 אבשלום נגד מדינת ישראל, נאמר:
"עוד אציין, כי אף לגופו של עניין אין בידי לקבל את הטענה, לפיה השימוש בתקנה 23(א)(1) מצדיק את ביטול הרשעתו של המבקש. ברע"פ 10314/08 צפוות נ' מדינת ישראל (23.12.2008) (להלן: עניין צפוות), נדרש בית משפט זה לשאלת ההרשעה בעבירה שעניינה אי-ציות לשוטר, לפי תקנה 23(א)(1), בגין אי-הצגת רישיון נהיגה לשוטר, ונקבע כי אין בכך כל פגם".
לאור כל האמור לעיל, הנני קובעת כי הנאשם עבר עבירה כמיוחס לו בכתב האישום שבנדון.