מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עסקת סמים, מתן שוחד וקשירת קשר בשב"ס

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2019 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בראשון לציון מ"ת 53274-08-19 מדינת ישראל נ' אל סנע(עציר) ואח' תיק חצוני: 358113/2019 בפני כבוד השופטת אדנקו סבחת- חיימוביץ המבקשת מדינת ישראל המשיבים 1. גיאד אל סנע (עציר) 2. יוסף יאגודאייב (עציר) נוכחים: ב"כ המבקשת עו"ד מזור ב"כ המשיב 2 עו"ד שמש המשיב הובא ע"י שב"ס החלטה בעיניינו של משיב 2
כנגד המשיבים הוגש כתב אישום המייחס להם עבירות של קשירת קשר לעשות פשע וסחר בסם מסוכן בצוותא.
ב"כ המבקשת טענה, כי חומר הראיות מבסס את הנטען בכתב האישום לגבי מעורבותו של המשיב 2 בבצוע עסקת הסמים ונוכחותו במקום אינה נוכחות מקרית, כטענת בא כוחו.
מדוח הפעולה של השוטר אמיר תורג'מן ניתן ללמוד, כי לאחר כניסת רכבו של המשיב 2 לחניון, המשיב 2 נותר לשבת בתוך הרכב ולאחר מכן המשיב 1 והשוטר ניגשו לרכב והמשיב 1 פתח את תא המטען והציג לשוטר דבר מה. מדוח הפעולה עולה שנשמר קשר עין עם רכבו של המשיב 2 מרגע כניסתו לחניון ועד לשלב מעצרם של המשיבים.
...
לטענת ב"כ המשיב 2 לא ניתן לומר, כי הראיות הנסיבתיות מצביעות על מסקנה אחת ויחידה והיא מעורבות המשיב 2 בעבירה של סחר בסמים בצוותא.
נוכח כל המפורט לעיל אני קובעת, כי ישנן ראיות לכאורה להוכחת המיוחס למשיב 2.
בנסיבותיו של התיק והמשיב שבפניי, אני סבורה שטרם בחינת האפשרות לשחרורו של המשיב יש להיעזר בגורם המקצועי, הוא שירות המבחן, לקבלת חוות דעתו אודות המסוכנות הנשקפת מן המשיב והדרכים להפיגה.
בנסיבות אלה, אני מורה על מעצרו של המשיב 2 עד החלטה אחרת במסגרתה תיבחן חלופת מעצר על ידי שירות המבחן.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דוידי הורשע בעבירה של מתן שוחד בסך 150,000 ₪ בקשר לעיסקת יעדים.
עבירות השוחד ועבירות נוספות אשר יסוד של שחיתות טבוע בהן "מסוכנות הן לחברה ולסדרי המימשל. הן מכרסמות בעבותות הקושרות אותנו כבני חברה אחת. הן מפרות את האמון של פרט בפרט, ושל הפרט בשלטון. הן מעודדות זילזול ברשויות הציבור ובעובדי הציבור. הן מטפחות ציניות כלפי רשויות המינהל וכלפי הסדר החברתי הקיים. הן פוגמות באמון של הפרט בתיפקודו של הכלל, ובכך מערערות את היציבות החברתית" (בג"ץ 7074/93 סויסא נ' היועץ המשפטי לממשלה, פ"ד מח(2), 777 (1994); וראו גם: ע"פ 267/13 מדינת ישראל נ' לוי, פס' 13 לפסק דינה של הש' ד' ברק-ארז (23.6.2013); ע"פ 4456/14 קלנר נ' מדינת ישראל, (29.12.2015); ע"פ 3295/15 מדינת ישראל נ' גפסו, פס' 41 (31.3.2016)).
בעניינינו, מדובר בהפרת אמונים בעקבות המצאות במצב של ניגוד עניינים - סוגיה אשר נדונה בהרחבה בעיניין שבס, ולכן נקודת המוצא לעניין זה תהא בהתאם לקביעות שנקבעו שם. עבירות הלבנת ההון לתופעת הלבנת הון יש פוטנציאל הרס משמעותי מבחינה כלכלית וחברתית מאחר שהיא מאפשרת לעבריינים לבצע ולהרחיב את מינעד העבירות אותן הן מבצעים: "הסכנה החברתית הטמונה בעבירות אלה היא רבה וחמורה, כאשר המאבק בתופעה של הלבנת הון מהוה אמצעי למאבק בעבריינות ובפשיעה... ודוק - הגם שהעבירות הניצבות בבסיס המהלך שהוביל לחקיקתו של חוק איסור הלבנת הון הנן עבירות חמורות ביותר הקשורות במישרין להתגברותה של תופעת הפשיעה המאורגנת, כגון עבירות הקשורות לסחר בסמים, זנות, סחר בנשק, הימורים וכדומה, הרי שהרציונאל האמור חל ביחס לכל העבירות הכלולות בתוספת הראשונה לחוק, שכל אחת מהן עשויה להפיק לעבריין שביצע אותן פירות אסורים שלא ניתן להשלים עם הטמעתם במערכת הפינאנסית או במערכות "כשרות" אחרות, באופן שיאפשר לעבריין את המשך ביצוען של עבירות או למצער, הנאה מפירות אלו" (עניין תענך, פס' 233).
...
הקביעות המזכות בהכרעת הדין שזורות לאורך כל טיעוני ההגנה לצורך הדגשת הפער בין מה שיוחס לנאשם בכתב האישום לבין העבירות, האירועים והסכומים בהם בסופו של דבר הורשע.
כזכור, התביעה עתרה לקביעת שני מתחמי ענישה נפרדים אולם בהינתן האמור לעיל, אין בידי לקבל עמדה זו שכן עסקינן במובהק באירוע אחד לצורך קביעת מתחם העונש ההולם.
גם אם ניקח עמדה זו כנקודת מוצא מקובלת וראויה, ברור כי הגדלת סכום הגיוס הפסול ב- 100,000 ₪, אינה יכולה להצדיק קפיצת מדרגה משמעותית בחלק התחתון של המתחם, ודומה כי הצדדים לא חלקו על כך. עמדתי על האופן בו יש להתייחס לעמדת התביעה ביחס לרף התחתון של מתחם העונש ההולם, שכן אני נכון להסכים עם מרבית טיעוניה ביחס לשיקולים המחייבים עמדה מעין זו, ואם אמרתי זאת - אמרתי כי אין בידי לקבל את עמדת ב"כ נאשם 4 לפיה יש להעמיד את תחתית המתחם על מאסר צופה פני עתיד.
מסקנה זו מתיישבת גם עם ההבחנה המתחייבת בשלב גזירת הדין בין עובד ציבור המבצע עבירה של הפרת אמונים לבין אזרח שאינו עובד ציבור המורשע בעבירה של הפרת אמונים מכוח דיני השותפות, ואסביר: העבירה הקבועה בסעיף 284 לחוק העונשין מכוונת, בעיקרה, לעובד הציבור, ומטילה עליו חובה להימנע מעשיית מעשים שיש בהם משום מרמה או הפרת אמונים הפוגעים בציבור.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק בג"ץ 8029/21 לפני: כבוד השופט י' עמית כבוד השופט א' שטיין כבוד השופט ש' שוחט העותר: יוסי בן ארי נ ג ד המשיבים: 1. השר לבטחון פנים 2. נציבת שירות בתי הסוהר 3. מפקד כלא איילון עתירה למתן צו הביאס קורפוס תאריך הישיבה: י"ג באדר א התשפ"ב (14.2.2022) בשם העותר: עו"ד אביגדור פלדמן; עו"ד עמרי ברבש בשם המשיבים: עו"ד יעל מורג יקו-אל ][]פסק-דין
]השופט א' שטיין: מהות העתירה בעתירה זו מבקש העותר כי נוציא מלפנינו צו המורה על שיחרורו לאלתר ממאסר, אותו הוא מרצה בעקבות הרשעתו בעבירות של קשירת קשר לייבוא סם מסוכן, ייבוא סם מסוכן ועשיית עסקה בסם מסוכן – זאת, לאחר שנמלט ממאסרו בשנת 1993 והושב אליו אחרי שנתפס בחודש ספטמבר 2021.
...
מנגד, המדינה טוענת כי העותר הוחזר לריצוי עונשו בכלא כדת וכדין וכי דין העתירה להידחות.
כיצד ניתן לומר שהמדינה, שלא חדלה מרגע הבריחה לאתר את המורשע שברח ולשים עליו את ידיה כדי להחזירו אל הכלא על מנת שיישא את עונשו במלואו ולהביא בכך לביצוע העונש, שנתון לאחריותה, שכחה ומחלה? עצם נקיטת פעולותיה של המדינה מאז הבריחה ועד לתפיסתו של העותר מלמדת שהיא לא שכחה ולא מחלה ושהאינטרס הציבורי בביצוע העונש במלואו לא פחת.
משבאתי עד כאן, והגעתי לכלל מסקנה כי הפרשנות הסבירה של סעיף 10 לחסד"פ, לפני התיקון, ואשר מגשימה את תכליתו, היא זו אליה מכוון חברי השופט שטיין, ממילא אין אנו נכנסים בגדרו של סעיף 34כא לחוק העונשין, התשל"ז-1977.
סוף דבר אני מצרף, אפוא, את דעתי על נימוקיה, לחוות דעתו של חברי השופט שטיין.

בהליך דנג"ץ (דנג"ץ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון דנג"ץ 3998/22 לפני: כבוד הנשיאה א' חיות המבקש: יוסי בן ארי נ ג ד המשיבים: 1. השר לבטחון פנים 2. נציבות שירות בתי הסוהר 3. מפקד כלא איילון בקשה לקיים דיון נוסף בפסק דינו של בית המשפט העליון בבג"ץ 8029/21 מיום 30.5.2022 אשר ניתן על ידי השופטים י' עמית, א' שטיין וש' שוחט; בקשת המבקש מיום 21.7.22 להוספת טיעון תגובה מטעם המשיבים מיום 10.8.2022 לבקשה לקיום דיון נוסף בשם המבקש: עו"ד אביגדור פלדמן בשם המשיבים: עו"ד יעל מורג יקו-אל ][]החלטה
רקע הדברים ופסק הדין בשנת 1992 הורשע המבקש בעבירות של קשירת קשר לייבוא סם מסוכן, ייבוא סם מסוכן ועשיית עסקה בסם מסוכן, ונגזרו עליו 12 שנות מאסר בפועל ומאסר מותנה.
...
בענייננו, לא שוכנעתי כי ההלכה שנקבעה בפסק הדין מצדיקה סטייה מנקודת המוצא שלפיה הלכות נקבעות על ידי הרכב ראשוני בבית משפט זה, "בלא שיש צורך לאשר כל הלכה חדשה על-ידי עריכת דיון נוסף בה" (דנ"פ 6519/05 עיסא נ' מדינת ישראל, פסקה 8 (2.9.2005)).
נוכח הייחודיוּת של המקרה שלפנינו, לא שוכנעתי כי יש מקום לקיים דיון נוסף בהלכה שנפסקה (ראו והשוו: דנג"ץ 1403/13 פלונית נ' משרד הבריאות, פסקה 4 (9.6.2013); דנג"ץ 5019/13 בית הדין השרעי לערעורים בירושלים נ' פלונית, פסקה 7 (14.8.2013); דנג"ץ 5566/98 צירינסקי נ' סגן נשיא בית המשפט השלום בחדרה השופט עמירם שרון, פסקה 6 (31.5.1999); דנ"פ 4625/21 שור נ' מדינת ישראל, פסקה 11 (2.6.2022); עניין פלונית, בפסקה 28; עניין מילוא, בפסקה 10).
מן הטעמים המפורטים לעיל, הבקשה נדחית.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט א' שטיין: העירעור לפנינו ערעור המדינה על הכרעת דינו של בית המשפט המחוזי באר שבע (השופט י' עדן) אשר ניתנה ביום 12.8.2021 בת"פ 28904-06-20, ואשר בגדרה זוכה המשיב מחמת הספק מכל העבירות המיוחסות לו אשר כללו, לפי הנטען, הברחות של מכשירי טלפון סלולאריים, כרטיסיSIM וסמים לאסירים הכלואים בבית הסוהר שקמה, בו עבד המשיב כסוהר (להלן: בית הסוהר או הכלא) – והכל תמורת קבלת שוחד.
בגין מעשים אלו, הואשם המשיב בבקשת שוחד, עבירה לפי סעיף 294(א) לחוק העונשין; בקשירת קשר לבצוע פשע, עבירה לפי סעיף 499(א)(1) לחוק העונשין; בהספקת סם מסוכן, עבירה לפי סעיף 13 לפקודת הסמים; בהכנסת ציוד קצה רט"ן לבית הסוהר, עבירה לפי סעיף 52(ב)(2)(א) לפקודת בתי הסוהר [נוסח חדש], התשל"ב-1971 (להלן: פקודת בתי הסוהר); וכן בהעברת ציוד קצה רט"ן לאסיר, עבירה לפי סעיף 52(ב)(2)(ג) לפקודת בתי הסוהר.
הווה אומר: המדינה סיפקה תמיכה ראייתית להודאת המשיב אשר מגיעה כדי דבר-מה נוסף, ואף למעלה מכך – שכן מדובר בראיות אובייקטיביות אשר קושרות את המשיב לעיסקאות לא כשרות עם אסירי בית הסוהר בו עבד כסוהר.
...
לסיכום, מבקש המשיב מאתנו כי נדחה את ערעור המדינה ונותיר את זיכויו על כנו.
באין פגיעה – אין פסילה: אחרי שידענו כי אמירות החוקרים, שלדברי המשיב הניעוהו להודות במיוחס לו, היו מותרות להם, על-כורחנו מגיעים אנו למסקנה חד-משמעית שהודאתו אינה יכולה להיפסל מכוח האמור בסעיף 12(א) לפקודת הראיות.
מעבר לנדרש, אוסיף כי איומי ההצפה הושמעו באזני המשיב בשיחה לא פורמלית עם חוקריו בה נאמר לו כי "הדברים צפים". סבורני כי איומים אלה – פסולים ככל שיהיו – לא פגעו בשום זכות יסוד אשר נתונה למשיב, והשמעתם באוזניו ממילא אינה עולה כדי פגיעה משמעותית בהליך הוגן (ראו: הלכת יששכרוב, בפסקאות 66-63; עניין מובארק, בפסקה 39).
סוף דבר אשר על כן, הנני מציע לחבריי כי נקבל את ערעור המדינה ונרשיע את המשיב בכל העבירות המפורטות בכתב האישום אשר הוגש נגדו בבית משפט קמא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו