יישומה של ההלכה הפסוקה, המאפשרת הסגת זכותו של הקונה הקודם בזמן, מפני זכותו של מתקשר בעיסקה נוגדת, מאוחרת יותר, בשל שקולי תום לב ו"מאזן צדק", אפשרי, הן בסיטואציה של רכישת "זכויות שביושר", בידי המתקשר הראשון, לפי הילכת "מזל אהרונוב" (ע"א 189/95, בנק אוצר החייל נ' מזל אהרונוב, פ"ד נ"ג (4), 199), והן בתרחיש של עיסקאות נוגדות, לפי סעיף 9 לחוק המקרקעין, שזהו המקרה הנידון כעת.
...
קביעה כזו, הנעשית ברובד המשפטי, על בסיס עובדות, שכשלעצמן אינן במחלוקת, ושהן בלבד אוצלות על ההכרעה המשפטית הנקודתית, תחרוץ גורל ההליך, ויהא בה להקנות לעמוסי את הסעד שעתר לו.
הנה כי כן, לאחר "נטרול רעשי הרקע", המרובים, שמצויים בפריפריה של הקביעה הבינארית הנדרשת, מתבקשת, כעת, הכרעה, בשאלה של עדיפות איזו משתי העסקאות הנוגדות, שנעשו בחלקה של אקה בדירה, ובהנחה, לצורך הניתוח המשפטי בלבד, שגם הראשונה שבהן - ההסכם הזוגי, תקינה ומחייבת הצדדים לה.
לעניין זה - ומנימוקים שאפרט - מסקנתי היא, שהדין עם עמוסי וכי, ההסכם המאוחר איתו עדיף על ההסכם הזוגי שקדם לו בזמן.
לאור כל האמור, מצאתי שיש לדחות המרצת הפתיחה שהגיש שבתאי, ולקבל את המרצת הפתיחה שהגיש עמוסי, וזאת באופן הבא:
מוצהר, שזכויות אקה בדירה הנדונה, קרי - חצי מזכויות הבעלות בה, נמכרו, במסגרת ההסכם מיום 19.7.16, לעמוסי.
נדחית כל תביעה, במפורש או בעקיפין, הכלולה בכתבי הטענות שהוחלפו, והנוגעת לפן הכספי בממשק בין הצדדים, בין במישור החוזי ובין בזה הנזיקי, וטענות כאלה, ככל שקיימות, יש לבררן בהליכים אחרים וייעודיים.