המשיב טוען עוד כי בהליך בבית המשפט המחוזי בעיניין מימון, במסגרת בקשה להחלפת התובע הייצוגי, העלה בנק לאומי ביום 8.12.2022 טענת היתיישנות נגד העילה האישית מטעמים דומים, וכי כדי להמנע מהכרעות סותרות בשאלות משפטיות דומות - יש לעכב את ההכרעה בטענת ההתיישנות, כך שתוכרע בשני ההליכים על ידי בית המשפט המחוזי, אליו תועבר התובענה.
סעיף 8 לחוק ההתיישנות
בהשלמת הטיעון, טוען המבקש להשעיית תקופת ההתיישנות של עילת התביעה האישית מכוח 'כלל הגילוי המאוחר' שבסעיף 8 לחוק ההתיישנות, התשי"ח - 1959 (להלן: "חוק ההתיישנות") מהטעם שרק ממועד מכתב ההנחיה של המפקח על הבנקים מתאריך 13.9.2021, בו הונחו כלל הבנקים לחדול מגביית עמלת פרעון מוקדם תפעולית נפרדת למסלולי ההלוואה, הוא יכול היה לראשונה ללמוד על אי החוקיות שבהתנהלות הבנק המשיב, עליו סמך ובמועד זה העילה האישית לא היתיישנה.
...
בעניין רע"א 3431/15 יוטרייד פרמיום בע"מ נ' יושרה - עמותה לקידום היושרה בשוק ההון (פורסם בנבו, 16.7.2015) נקבעו הדברים הבאים, היפים לענייננו:
"המנגנון להחלפת תובע ייצוגי הקבוע בסעיף 8(ג) לחוק תובענות ייצוגיות נועד בעיקרו כדי לשמר בקשה אשר עומדת בכל התנאים הקבועים בסעיף 8(א) וזאת על מנת לייעל את המשך הדיון בתובענה הייצוגית שנמצאה ראויה לבירור, כאמור. ואולם, השימוש במנגנון זה ייעשה רק במקרים שבהם לא ניתן היה לצפות מראש כי אין בידי התובע המקורי עילת תביעה אישית... לעומת זאת, אין מקום להפעלתו באופן הנותן יד להתנהלות בלתי הולמת של מי אשר היה מודע כבר בעת הגשת בקשת האישור כי הוא אינו כשיר להגישה על פי תנאי החוק, וכזה הוא המקרה בענייננו. זאת ועוד - הפעלתו של מנגנון החלפת התובע המייצג על פי סעיף 8(ג)(2) הנוגע לענייננו מותנית בכך שבית המשפט מצא כי מתקיימים כל התנאים הנדרשים לאישור הבקשה הקבועים בסעיף 8(א) לחוק. למסקנה כזו יכול בית המשפט להגיע רק בסוף הדיון בבקשה לאישור, ואילו בענייננו נענה בית המשפט לבקשה להחלפת התובע המייצג בטרם החל כלל הדיון וממילא בטרם בחן והכריע בשאלת התקיימותם של התנאים האמורים" (פס' 5) (ההדגשה אינה במקור-א.ב).
מכל האמור, הבקשה לאישור התובענה כייצוגית - נדחית.
אינני מקבלת את בקשת המבקש שלא לחייבו בהוצאות.