במהלך הבקורת נמצא עובד זר שהועסק על ידי הנאשמת ועסק בעבודות בניה שונות, אף שלא החזיק באשרת עבודה ושהייה המאפשרת לו לעבוד בישראל.
השלב השני - קביעת מיתחם הענישה
בענין חדוות הורים קבע בית הדין הארצי לעבודה, כי בקביעת מיתחם הענישה יש להיתחשב "בערך החברתי שניפגע מבצוע העבירה, במידת הפגיעה בו, במדיניות הענישה הנהוגה ובנסיבות הקשורות בבצוע העבירה כאמור בסעיף 40 ט'". המחוקק הגדיר לפיכך שלושה רכיבים רלוואנטיים – "רכיב ראשון – קביעת החומרה המושגית של מעשה העבירה באמצעות בחינת הערך החברתי המוגן; רכיב שני – קביעת החומרה הקונקרטית של העבירה באמצעות בחינת הנסיבות הקשורות לביצועה; רכיב שלישי – שמירה על מידת מה של רצף עונשי על ידי היתחשבות במצב שקדם לחקיקת תיקון מס' 113 באמצעות בחירת מדיניות הענישה הנהוגה" (ואקי ורבין, בעמ' 430).
בעניינינו מיתחם הענישה בגין העסקת העובד הזר נשוא כתב האישום, הוא בטווח שבין הקנס המינימאלי המוטל על עבירה של העסקת עובד זר ללא התר שבדין, בסך של 20,000 ש"ח, לבין הקנס המאקסימאלי העומד על 116,800 ש"ח היות והעבירה נעברה על ידי קבלן כח אדם, במסגרת משלח ידם של הנאשמים, אשר העסיקו "מסתנן" כהגדרתו בחוק.
...
בענין חדוות הורים קבע בית הדין הארצי לעבודה, כי "על אף מדובר בשישה עובדים ועל אף שהמחוקק הדגיש בסעיף 2(א)(2) לחוק עובדים זרים כי העונש הנקוב בו (לפחות לגבי הסיטואציה של הימשכות העבירה) הינו "לעובד" – שוכנענו, לפי כל אחת מהגישות שפורטו לעיל, כי מדובר ב"ארוע אחד" שמוצדק לקבוע בגינו מתחם עונש כולל אחד.
לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים לעונש אני קובעת כי מתחם הענישה ביחס לנאשמת ולעבירה של העסקת עובד זר ללא התר שבדין הוא בין 20,000 ש"ח לבין 30% ל-50% מהקנס המירבי העומד על 146,800 ש"ח.
ביחס לנאשם ולעבירה של אחריות נושא משרה לביצוע העבירות בהן הורשעה הנאשמת אני קובעת כי מתחם הענישה הוא בין 10,000 ש"ח לבין 30% ל-50% מהקנס המירבי העומד על 58,400 ש"ח, המהווה את כפל הקנס הקבוע בסעיף 61(א)(2) לחוק העונשין.
שוכנעתי, כי ההליכים שנוהלו כנגד הנאשמים היו בעלי אפקט מרתיע ומשמעותי עבורם.