מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

על מי חל צו ההרחבה בענף ההובלה בהתאם לחוק הסכמים קיבוציים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תחולת ההסכם הקבוצי בענף ההובלה על עבודת התובע התובע טוען כי על העסקתו חל צו ההרחבה בענף ההובלה ולא ההסכם הקבוצי.
תחולתו של הסכם קבוצי נקבע על פי חוק הסכמים קבוציים, תשי"ז - 1957 על כל המעסיקים החברים באירגון המעסיקים.
קרן הישתלמות בהתאם להסכם הקבוצי בענף ההובלה, התובע היה זכאי לבצוע הפרשות לקרן הישתלמות לאחר 11.5 חודשי עבודה בשיעור 6% משכרו והחל מיום 1.10.16 בשיעור 6.75%.
...
סוף דבר התביעה מתקבלת באופן חלקי.
הנתבעת תשלם לתובע: א. פיצוי בגין אי ביצוע הפרשות לפיצויי פיטורים בסך 5,710 ₪.
בשים לב לכך שהתביעה נדחתה ברובה ומנגד, לכך שהנתבעת הודתה בחבותה ביחס לחלק ניכר מרכיבי התביעה, החלטתי לחייב את הנתבעת בהוצאות שכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪ צמודים כחוק מהיום.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענתו, בהתאם לכך חל על הצדדים צו ההרחבה בענף ההובלה מיום י"ט בטבת התשס"א (14.01.01) בדבר הרחבת תחולתן של הוראות ההסכם הקבוצי הכללי (7058/96), שבין היתאחדות בעלי מפעלי הובלה בישראל לבין ההסתדרות הכללית של העובדים בא"י האגף לאיגוד מקצועי מיום 01.07.96 לפי חוק הסכמים קבוציים, התשי"ז-1957 (להלן: צו ההרחבה).
ממכלול העדויות שבפנינו עולה, כי בפועל מי שקבע את תכנית העבודה של התובע היו הנתבעות שאף יכלו לדעת בכל רגע נתון מה עושה התובע והיכן הוא נמצא.
...
נוכח כלל הנסיבות שהוכחו לפנינו סבורים אנו כי לא יהא זה צודק ונכון להורות על הרמת מסך ההתאגדות של הנתבעות.
לפיכך, התביעה נגד הנתבעים 3 ו-4 נדחית.
סוף דבר הנתבעות 1 ו-2 ישלמו לתובע, ביחד ולחוד, בתוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין, את הסכומים המפורטים להלן: פיצוי בגין אי עריכת שימוע בסך 6,750 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 5.4.12 ועד לתשלום בפועל.

בהליך דמי טיפול ארגוני (ד"ט) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם להלכה הפסוקה, שאלת תחולתו של צו הרחבה, תוך היתייחסות ל"סוגי העובדים והמעבידים שעליהם חל הצוו" כאמור בסעיף 28 (א) לחוק ההסכמים הקבוציים הנה שאלה שבעובדה המשולבת בקביעה משפטית לגבי סיווג עסקו של המעביד (ר' דב"ע נג/3-125 אלכס שרר נ' רהיטי דימור בע"מ, [פורסם בנבו] פד"ע כז 158).
צו ההרחבה בענף ההובלה, המרחיב את תחולתן של הוראות ההסכם הקבוצי אשר התובעת צד לו, חל על: "כל המעבידים בעלי מפעלי הובלה ועובדיהם שתפקידם הקבוע הוא נהיגת רכב משא להובלת מטענים שמשקלו עולה על 4 טון...". על מנת להטיל על הנתבעת חובת תשלום דמי טיפול אירגוני על פי התקנות, יש להוכיח כי חלות עליה הוראות צו ההרחבה.
...
לאור כל האמור, אנו קובעים שהתובעת לא הרימה את הנטל ולא הוכיחה את תביעתה.
לאור האמור לעיל, דין התביעה להידחות.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום של 10,000 ₪ אשר ישולם תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין, אחרת יישא הפרשי הצמדה וריבית כדין החל מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לבסוף, טוען התובע כי הוא נקנס רק משום שפעל בהתאם לבקשת בעלי הנתבעת, עת חסם את הכביש עם המשאית בה נהג לשם ביצוע עבודתו ונקנס על פעולה זו. התובע עותר לתשלום הקנס על ידי הנתבעת, כפי שהובטח לו, לטענתו.
תחולת צו ההרחבה בענף הבנייה הלכה הפסוקה היא, כי בחינת תחולתו של צו ההרחבה בענף הבנייה, תוך היתייחסות ל"סוגי העובדים והמעסיקים שעליהם חל הצוו" כאמור בסעיף 28(א) לחוק הסכמים קבוציים, תשי"ז-1957, היא שאלה שבעובדה המשולבת בקביעה משפטית לגבי סיווג עסקו של המעסיק (ראו למשל דב"ע נג/3-125 אלכס שרר נ' רהיטי דימור בע"מ, פד"ע כז 158.
לאור אלו, לא מצאנו לנכון לקבל את טענתו של התובע לפיה סעיף 16 להסכם הקבוצי צו ההרחבה בענף ההובלה חל על הצדדים, אף אם הנתבעת אינה "בעלת מיפעל הובלה". שני ראשים לצוו ההרחבה בענף ההובלה: הראשון, כי מדובר במעסיק שעיסוקו בהובלה; והשני, כי עובדיו נוהגים ברכב משא להובלת מטענים שמשקלו עולה על 4 טון.
...
בנסיבות אלו התובע אינו עומד בתנאים שנקבעו בסעיף 11 לחוק פיצויי הפיטורים ודין תביעתו של התובע בעניין זה להידחות.
פיצוי בגין תשלום קנס מצאנו כי דין רכיב זה להידחות.
לסיכום תביעתו של התובע מתקבלת בחלקה.

בהליך דמי טיפול ארגוני (ד"ט) שהוגש בשנת 2012 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיף 33ז' לחוק הסכמים קבוציים, תשי"ז – 1957 (להלן: "חוק הסכמים קבוציים"), קובע: "(א) שר העבודה רשאי לקבוע בתקנות, באישור ועדת העבודה של הכנסת, הוראות בדבר חובת מעביד שחל עליו צו הרחבה לשלם דמי טפול אירגוני-מקצועי לאירגון המעבידים שהוא צד להסכם הקבוצי שהורחב, הכל בשיעור ובתנאים שנקבעו כאמור; התקנות יכול שיחולו לגבי סוגי מעבידים, ענפי עבודה, ענפי משק, אזורים גאוגרפיים או מעבידים מסויימים, למעט מיפעל או מעביד שהוא חבר באירגון של מפעלים או מעבידים אשר נקבע בתקנות כאמור.
בתקנה 1 לתקנות, שעניינה בחובת תשלום דמי הטיפול לאירגון מעבידים, נקבע: "(א) מעביד שחל עליו צו הרחבה של הסכם קבוצי כללי המסדיר את שכר העבודה למעט תוספת יוקר או שכר מינימום, ישלם לאירגון המעבידים שהוא צד להסכם הקבוצי דמי טפול אירגוני-מקצועי (להלן- דמי טפול) כאמור בתקנה 2...." צו ההרחבה בענף ההובלה, המרחיב את תחולתן של הוראות ההסכם הקבוצי אשר התובעת צד לו, חל על: "כל המעבידים בעלי מפעלי הובלה ועובדיהם שתפקידם הקבוע הוא נהיגת רכב משא להובלת מטענים שמשקלו עולה על 4 טון...". על מנת להטיל על הנתבעת חובת תשלום דמי טיפול אירגוני על פי התקנות, יש להוכיח כי חלות עליה הוראות צו ההרחבה.
התובעת טוענת כי חיוב הנתבעת בתשלום דמי טפול אירגוני, נועד להבטיח העסקתם של נהגי המשאיות השכירים בהתאם לתנאים הקבועים בצו ההרחבה ולמנוע היתחמקות של מעסיקים ממילוי חובתם על פי צו ההרחבה באמצעות יצירת דרכי העסקה עקיפות.
...
לאור האמור הנתבעת תשלם לתובעת דמי טיפול ארגוני בסך 360 ₪ (180 לכל שנה) בגין העסקת נהג משאית אחד בין השנים 2008 – 2009.
התביעה לתשלום דמי טיפול בגין העסקתם נהגים נוספים נדחית.
בגין ההליכים בתיק תשלם התובעת לנתבעת הוצאות שכ"ט עו"ד בסך 2,500 ש"ח. לצדדים זכות ערעור על פסק דין זה לבית הדין הארצי לעבודה תוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו