מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עיריית ראשון לציון נגד בנק הפועלים ובנק לאומי

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים ע"א 50017-03-14 עלפי ואח' נ' משכן בנק הפועלים בע"מ תיק חצוני: מספר בקשה:1 בפני הרשמת - כב' השופטת שלומית יעקובוביץ המבקשים 1. דן עלפי 2. לואיזה עלפי המשיב משכן בנק הפועלים בע"מ החלטה
תוך היתייחסות למלאכת שיקלול האינטרסים הנוגדים, להם יידרש בית המשפט בהכריעו בבקשה לפטור מערער מהפקדת עירבון -  זכות העירעור המעוגנת בהוראת סעיף 17 לחוק יסוד: השפיטה (כביטוי לזכות הגישה לערכאות) ומנגד הבטחת תשלום הוצאותיו של בעל הדין שכנגד, אם העירעור כנגדו ידחה - "זכות הגישה לערכאות היא זכות יסוד במשפט, אך לצד זאת יש לזכור כי ניהול ההליך המשפטי כרוך בעלויות המוטלות הן על בעל הדין שכנגד והן על הקופה הציבורית. ...
, כשנקודת המוצא היא ששיקול הדעת המוענק לבית המשפט בשאלה אם לחייב מערער בהפקדת ערבון הנו רחב, והשיקולים שעליו לשקול הם מצד אחד, כי אין לחסום בפני מערער את שערי בית המשפט רק משום שהוא דל  באמצעים, ומצד שני, יש להבטיח שאם העירעור יידחה לא יצאו המשיבים נפסדים בשל חוסר יכולתם לגבות את ההוצאות שייפסקו לטובתם (למשל, רע"א 10216/02  ר.י.ו מהנדסים בע"מ נ' עריית ראשון לציון)"
" (בש"א 3166/12 מוטי אשכנזי נ' בנק לאומי למשכנתאות) (ההדגשה שלי – ש.י.) (ראה בנוסף: ע"א 3477/11 אייל שני נ' עו"ד ארז חבר, נאמן לנכסי החייב) המבקשים מיוצגים בהליך זה על ידי עורך דין פרטי ונוכח טענתם בדבר קושי כלכלי לשאת בתשלום העירבון, אך ראוי היה כי ידרשו בבקשתם לאופן תשלום ומימון שכר טירחתו (ראה: ע"א 7764/01 פופלבסקי נ' עו"ד אלון נשר ואח').
...
למעלה מן הצורך ומבלי לקבוע מסמרות אציין כי לא שוכנעתי שסיכויי הערעור כה גבוהים כהערכת המבקשים.
סוף דבר לאור כל האמור מורה אני על דחיית הבקשה לפטור מהפקדת ערבון.
לענין הבקשה לעיכוב ביצוע תשלום ההוצאות בהם חויבו המבקשים בבית משפט קמא, הרי שדינה להידחות.

בהליך רשות ערעור על החלטת ראש הוצל"פ (רע"צ) שהוגש בשנת 2013 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיף 7 לתוספת השלישית: "7. (א) ההיטל ישולם לא יאוחר מהמועד שהחייב בו מימש זכות במקרקעין שלגביהם חל ההיטל, ורשאי החייב לשלם מקדמות על חשבונו עוד לפני קביעת שומת ההשבחה." מועד החבות לתשלום היטל ההשבחה הנו היום בו נעשה המעשה שהשביח את הנכס, יום אישור תכנית ביניין עיר אשר הנכס נמצא בתחומה, אולם מועד תשלום בפועל יכול וידחה עד ליום "מימוש הזכויות במקרקעין". (ראה פסק דינה של כב' השופטת שטופמן ברע"א 10522-06-10 עריית חדרה ואח' נגד בנק הפועלים סניף מרכזי 12600 ואח', ראה הילכת קהילת ציון האמריקאית, עמ' 99,98: "המסקנה המתבקשת מהוראות התוספת השלישית הנ"ל היא, שחובת תשלום ההיטל נוצרת ביום שנעשה המעשה שהשביח את המקרקעין והעלה את שוויים, ולענייננו - ביום אישור התכנית. ביום זה עלה שוויים של המקרקעין, ובעליו נהנה מהשבחה זו, ומיום זה ואילך חל עליו חיוב בתשלום היטל ההשבחה." סעיף 10 א לתוספת השלישית קובע: "10. (א) לא תרשם בפנקסי המקרקעין פעולה שהיא בבחינת מימוש זכויות במקרקעין, אלא לאחר שהוצגה בפני הרשם תעודה החתומה ביד יושב ראש הוועדה המקומית או ביד מי שהסמיכו לכך, המעידה כי שולמו כל הסכומים המגיעים אותה שעה כהיטל החל על המקרקעין על פי תוספת זו, או ניתנה ערובה לתשלומו, כולו או מקצתו, הכל כנדרש על פי תוספת זו." הוראה דומה לסעיף 10 (א) לתוספת השלישית נימצאת בסעיף 324 לפקודת העיריות: "324. (א) לא תרשם בפנקסי המקרקעין כל העברה של נכס, אלא אם הוצגה לפני הרשם, או לפני עוזר הרשם, תעודה חתומה בידי ראש העיריה, המעידה שכל החובות המגיעים לעיריה מאת בעל הנכס ביחס לאותו נכס עד ליום מתן התעודה והנובעים מהוראות הפקודה או מדין אחר –סולקו במלואם או שאין חובות כאלה."העברת
ברע"צ (חיפה) 34309-09-12 הוועדה המקומית לתיכנון ובנייה-עריית טבריה נ' בנק לאומי לישראל בע"מ ( ניתן ב 26.11.12) (להלן: "פס"ד עריית טבריה") נאמר: "נותרה לדיון השאלה האם ניתן בגין חיוב זה לחייב את קופת הכנוס. בעיניין זה יפים הדברים אשר נאמרו לא אחת בבית המשפט המחוזי בתל אביב הן בתיק פש"ר 2163/03 עו"ד נרדיה מור נ. עריית רעננה, בנק הפועלים ואח' (ניתן ביום 26/3/06) מפי כבוד השופטת קרת מאיר והן בידי כבוד השופטת שטופמן בבר"ע 1149/06 עריית רעננה נ. עוה"ד עפרה אקרמן שוורץ (ניתן ביום 24/6/07), לפיהם כאשר החיוב בהיטל ההשבחה עצמו נוצר זמן רב לפני כנוס הנכסים, אין לחייב את כונס הנכסים בתשלומו כתנאי למתן האישור." פסק דין אברהם, פס"ד עריית טבריה והפסיקה המאוזכרת בו מצדדים בדיעה כי גם בהליכי מימוש משכנתה, חוב בגין היטל השבחה אשר נוצר טרם מינוי מועד כונס הנכסים יחשבו כחובות עבר ולא "חובות כנוס", היינו, אין לחייבם מתוך קופת הכנוס.
ראה ע"א 633/91 מנהל מס רכוש ומס שבח מקרקעין נ' אלי ושושנה שמש, פ"ד(מח)1, 841 ,850-851, רע"א 7037/00 עריית ראשון לציון נ' עו"ד ישראל וינבוים, פ"ד נו(4)863,856(2002).
...
החלטתי לדון בבקשה למתן רשות ערעור כבערעור עצמו ולקבלת הערעור מהנימוקים שיפורטו בהמשך.
בהעדר קביעה על פי דין המקנה למשיבות עדיפות בנשייה על פני נושים אחרים, סבור אני כי אין להעניק לה כזו.
למרות הדעות החלוקות בפסיקה ומגוון השיקולים הנלקחים בחשבון, אין בידי לקבל את הטענה כי הנושה המובטח התעשר שלא כדין, שכן במקרה דנן לא הוצגו תחשיבים אשר מכמתים את ההתעשרות הלכאורית, את קבלת התמורה הגבוהה יותר בזמן המכירה עקב ההשבחה, ולטעמי, לכל היותר ניתן לומר כי קיימת אי שביעות רצון מסוימת מן התוצאה, בעל הנכס לא חויב בהיטל ההשבחה ולא שילם חלקו לרשות אשר פעלה להשביחו, אולם אין בכך להצדיק תשלום חוב שאינו חוסה תחת "הוצאות כינוס" מקופת הכינוס.
סיכום לאור כל האמור לעיל מתקבל הערעור.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2002 בעליון נפסק כדקלמן:

ב]בית המשפט העליון[ רע"א 7037/00 בפני: [כבוד המשנה לנשיא ש' לוין כבוד השופט י' אנגלרד כבוד השופט א' א' לוי ][המ]בקשת: [עריית ראשון לציון המשיבים]: [1. עו"ד ישראל וינבוים 2. עו"ד דוד לוי ]בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו מיום 16.7.00 בע"א 2526/99 שניתן על ידי כבוד השופטת ה' שטיין תאריך הישיבה:]א' טבת תשס"ב (16.12.2001) בשם [המ]בקשת: [עו"ד עופר שפיר, עו"ד אחיקם שוסטר בשם [המשיבים]: [בעצמם ][פסק-דין
המשנה לנשיא ש' לוין: המשיבים (להלן: הכונסים) הם כונסי נכסים שנתמנו על פי סעיף 53 לחוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז1967- לבקשת בנק לאומי למשכנתאות בע"מ ובנק משכן - בנק הפועלים למשכנתאות בע"מ (להלן: הבנקים).
- ש"ח נכון ליום 13.2.98 בגין ארנונה, מים והוצאות משפט, מכח פסק דין שניתן כנגדם.
...
לפיכך גם נראה לנו שצדק בית המשפט המחוזי בקביעתו כי בעלי הזיקה הקרובה ביותר לנכס בענייננו הם החייבים, ולא הכונסים.
משקבענו כי חוב הארנונה, בתקופה השניה, אינו מהווה הוצאת כינוס אלא הוא חובם של החייבים לעירייה, ומשחוב זה אינו חוב מובטח, המסקנה המתחייבת היא שאין העירייה יכולה לסכל את זכותם הקודמת של הבנקים באמצעות סעיף 324 הנ"ל. לפיכך, דין הערעור להדחות ואנו דוחים אותו.
המבקשת תשלם למשיבים שכר טרחת עו"ד בסך 20.000.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

בחקירתה בדיון ההוכחות מסרה כי אפשרה לו לעשות שימוש בשיקים עבור עינייני משק הבית – דבר שהוכח כלא נכון עת יצאו מחשבונה שיקים גם עבור חומרי ביניין (לא של התובעת) והיא הודתה שאישרה כי "שאל אותה". בעוד שבדיון בהתנגדות מסרה כי משיכות השיקים נעשתה רק מחשבון בנק לאומי, בדיון ההוכחות אישרה כי נעשו במקביל משיכות באמצעותו גם בחשבון בבנק הפועלים (עמ' 19, ש' 23-25).
ברם, לדבריה היא חתמה על השיקים לעריית ראשון לציון עת החתימה מרווחת יותר בדומה לחתימות שטענה שאינן שלה, וכך גם חתמה לשכירות לגב' חמינוב מיכל בעוד למרכז הגבס טענה שאישרה ולא חתמה עת החתימה ניתנה באותו היום ובאותו האופן.
על כן היות התובעת אוחז כשורה מבחינה משפטית גוברת על טענות בדבר כישלון תמורה או העידר תמורה (ראו רע"א 8301/13 טל טריידינג קורפ נגד בנק לאומי לישראל בע"מ (24.11.2015)).
...
התביעה מתקבלת במלוא סכומה.
הנתבעת תשלם לתובעת את סכום התביעה בסך 64771 ₪ כשהוא נושא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת הבקשה לביצוע שטר ועד יום פסק-הדין.
משהופקדו בתיק 18000 ₪, הרי שסכום זה יועבר לתובעת באמצעות בא כוחה באופן שהנתבעת תשלם את ההפרש בסך של 57616 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו