בפניי תביעת התובעת, שהנה נציגות הבית המשותף של הדיירים בבניין ברחוב פינסקר 18א בהרצליה (להלן- הבניין), לפצוי כספי בסך 33,800 ₪, בגין נזקים שנגרמו כתוצאה מעץ פיקוס, המצוי בשטח השייך לבניין ברחוב יהודה הלוי 19, בהרצליה, המצוי בגוש 6529, חלקה 52, בו מתגוררים הנתבעים (להלן- ביניין הנתבעים), הגובל וצמוד לשטח הבניין.
ביום 16.1.2022 פתח דוכנה בהליך זה והגיש תביעה בשם דיירי הבניין, בצרוף פרוטוקול אספת הדיירים של הבניין מיום 19.8.21, בו הובאו חתימות דיירי הבניין ובה הוחלט "להגיש מחדש את התביעה כנגד בעלי הדירות בבניין ברחוב יהודה הלוי 10 הרצליה, בעיניין גיזום העץ, כירסום השורשים, ותיקון האספלט בבית משפט לתביעות קטנות בהרצליה, וזאת על פי פרוטוקול דיון שנערך ביום 12 באוגוסט 2021 בת"ק 45259-11-20" כמו כן הוחלט באותה ישיבה "למנות את יוסף שמעון דוכנה כנציג וועד הבית כפי שמפורט בסעיף 1 לעיל".
בהתאם לכך שיניתי בפסק דין זה את שם התובע מיוסף דוכנה ל "נציגות הבית המשותף ברחוב פינסקר 18 א באמצעות יוסף דוכנה."
העובדות
אין מחלוקת בין הצדדים כי עץ הפיקוס הגדל בשטח השייך לבניין הנתבעים, גובל וצמוד לשטח הבניין.
ביום 19.5.2020 נשלח מכתב התראה מאת נציג הבניין, לנתבעים, שבתגובה לכך השיבו כי אגרונום מטעמם קבע שאסור לכרות את עץ הפיקוס (מכתב ההתראה מצורף בעמודים 96-97 לכתב התביעה).
גם למכתב ההתראה שנשלח מטעם התביעה, ניתנה תשובה מורטת התואמת להוראות האגרונום ואיש קק"ל.
לטענת הנתבעים, עץ הפיקוס נשוא התביעה מרוחק מהבניין, דיירי הבניין מחנים את מכוניותיהם בשביל הגישה ובגינה, ולא במקום המיועד בחנייה המקורה שברשותם, משטח האספלט נוח ואינו מהוה סכנה לרכבים העוברים בו במהירות של כ-1 קמ"ש, דו"ח האגרונום ניתן לקבלו ללא תשלום מטעם עריית הרצליה.
...
עוד העיד שפיר בעניין גבולות גיזום העץ, ואמר: "זה נראה לי סביר להשאיר מטר אחד מהגזע הנמצא על הגבול כיוון שזה לא מפריע, לדעתי זה הפרעה בגבול הסביר ומבחינת העץ זה משאיר אותו בצורתו, כעיקרון אפשר, אבל אז הוא מאבד מבחינת הצורה, וזה ישחית את העץ" (עמוד 4 ש' 16-18).
סוף דבר
יש לראות את עץ הפיקוס לרבות ענפיו, שורשיו ופירותיו, ככזה המהווה מטרד כמשמעותו בהוראות פקודת הנזיקין וככזה אשר הנתבעים חייבים לפעול לתיקונו מכוח הוראות חוק המקרקעין.
הנתבעים ישלמו לתובעת הוצאות משפט בסך כולל של 3,500 ₪.