(3) תום ליבם של בעלי הדין, הן בקשר לגוף העניין והן בקשר להגשת התביעה ובקשת הסעד הזמני, והאם המבקש לא השתהה יתר על המידה בנסיבות העניין בהגשת כתב התביעה או בהגשת הבקשה לסעד זמני"
תקנה 103(א) של התקנות קובעת:
"בתביעה לסכום כסף רשאי בית-המשפט להטיל עיקול זמני על נכסים של המשיב שברשותו או ברשות המבקש או ברשות מחזיק... והכול אם שוכנע כי קיים חשש סביר שאי-מתן הצוו יכביד באופן ממשי על ביצוע פסק הדין".
סבורני, כי התמלאו התנאים הנדרשים לצורך מתן צו עיקול זמני ולא ראיתי הצדקה לביטולו של הצוו.
המבקשים מצביעים על-כך, שהמשיב טען באופן כללי בסעיף 31 של בקשתו להטלת העיקולים, שהמבקש נטל כספים רבים מאנשים פרטיים, אך לא ציין מי הם האנשים שמהם נטל המבקש כספים, האם נילקחו לצורך החברה המשותפת, מתי ניטלו הכספים, באיזה נסיבות, מה שיעור הכספים, האם הושג הסדר בין המבקש לבין אותם אנשים פרטיים בנוגע לכספים אלה, והאם עמד המבקש בהסדרים.
ב"כ המבקשים טען עוד, שהמשיב אישר בחקירתו הנגדית, בין היתר, שמעולם לא חזרה למבקש המחאה אישית שלו, וכן שמעולם לא חזרה המחאה השייכת לאיזו מן החברות שבבעלותו, ולא הייתה תביעה של בנק מלווה כנגד המבקשת וכו', ואולם, מוקשת בעיניי עמדת המבקש לפיה פרע/הסדיר את חובותיו כלפי האנשים שלווה מהם כספים.
נוכח האמור, מקובלת עלי עמדת בית משפט קמא בפיסקה 18 של ההחלטה: "איני מקבלת את טענות המשיב 1 לפיהן שילם את מלוא חובותיו לאותם אנשים פרטיים שהוזכרו בחקירתו. חוב נפרע כאשר הוא משולם במלואו, ולא כאשר מוסרים שיקים מעותדים לפרעונו. אמנם, התרשמתי שהמשיב 1 מתייחס לשיק שמסר כאל תשלום, שכן, מבחינתו בכוונתו לשלם ומעולם לא סורב שיק שמשך, אולם אין בכך כדי לאיין את קיומם של חובות בגובה של מיליוני ₪, חובות אותם נטל על עצמו אדם שאין נכסי מקרקעין הרשומים על שמו, ואשר מחזיק במניות של חברות בע"מ באמצעותן הוא מנהל את עסקיו" (ההדגשה שלי – י.ג.).
בפועל, העיקולים חלים כרגע רק על נכסיו/זכויותיו של המבקש שאצל המחזיקה מס' 4, מגדל חברה לביטוח בע"מ, ואצל המחזיקה מס' 5 – מגדל מקפת קרנות פנסיה וקופת גמל בע"מ, כשבידי המחזיקה מס' 5 כספי קרן הישתלמות בסך 202,945 ₪, והעיקול אצל המחזיקה מס' 4 חל על פוליסות ביטוח מנהלים של המבקש בגובה היתרה (1,120,425 ₪), כעולה מבקשת ב"כ המבקש לצימצום העיקולים והפסיקתא שניתנה ביום 7.7.21 על-ידי בית משפט קמא.
...
לנוכח האמור לעיל, אני קובע, שצו העיקול הזמני יעמוד על הסכום של 1,128,000 ₪, דהיינו, יתרת הסכום המגיע למשיב על-פי הסכם מכר המניות מיום 29.12.2019.
התוצאה מכל האמור לעיל היא, שאני דוחה בעיקרו של דבר את בקשת רשות הערעור פרט לכך שאני מצמצם את צו העיקול הזמני ומעמידו, על-יסוד המוסבר לעיל, על הסכום של 1,128,000 ₪.
הואיל ובקשת רשות הערעור התקבלה במקצתה, אני מורה שלא יהא צו להוצאות.