מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עיקול כספי עזבון בתביעת מזונות

בהליך ערעור על פי חוק (על"ח) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיף 4 להסכם לפיו רשאית המערערת להטיל עיקול על הפנסיה המשולמת לבעל מהמשיבה, בשילוב עם סעיף 2ג להסכם לפיו החיוב יחול גם על עיזבונו, מאשר כי מדובר בהסכם מזונות כדרישת סעיף 38 א לחוק הגימלאות.
בלשונה: "אני מניחה שהכוונה הייתה שיובטח לה סכום לכלכלתה למשך כל חייה, הסברתי לה שאם יהיה כתוב מזונות התביעה תימחק. וגם למה הגופים המחזיקים בסכומים שהתגלו מחויבים, זה ברור, אני מניחה שהייתה זכאית להרבה יותר בחלוקת הכספים שהתגלו, מהסכום שהוסכם לתשלום חודשי, אבל היא רצתה סכום קבוע למשך כל חייה" (עמוד 114, נספח 5 לתצהיר המערערת).
מסקנה זו מבוססת על העובדה כי המזונות שנשללו על ידי בית הדין הרבני הגדול עמדו על 2,000 ₪ בחודש, בעוד שלאחר שבעיקול נתפסו כספיו של המנוח, הסכום החודשי ששולם למערערת במסגרת ההסכם היה גבוה יותר.
...
התמונה הכוללת העולה מהראיות שהוצגו, שהן אותן ראיות שהיו לפני הממונה, מובילה למסקנה זהה, לפיה ההסכם עליו המערערת מסתמכת אינו הסכם מזונות ומשום כך אינה זכאית לגמלת שארים מהמשיבה, על יסוד הוראת סעיף 38(א) לחוק הגמלאות.
מעבר לכך יש להדגיש, כי מקום בו מדובר בכספי הקופה הציבורית, גם אם לטעמנו הממונה פעל מנקודת מוצא שגויה, אין זה סביר שהמערערת תוכר כזכאית לגמלה רק על יסוד פגם בשיקול הדעת של הרשות המנהלית.
לאור כל המפורט לעיל, לא מצאנו שנפלה טעות בהחלטת הממונה, ודין הערעור להידחות.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2019 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

הנתבעים טוענים תחילה כי מזונות ניתן לתבוע רק מעיזבון, ובמקרה דנן המנוח לא הותיר אחריו כל עיזבון, דבר שאינו מוכחש על יד התובעת (למעט טענתה כי הפצוי מהמבטחת בגין חוב המזונות כלפי התובעת הוא העיזבון), ודי בכך כדי להביא לדחיית התביעה.
מהמבוטח להעביר או לשעבד את זכויותיו על פי החוזה, או כדי למנוע מנושי המבוטח לעקל זכויות אלה, והכל כל עוד לא קרה מקרה הביטוח; אולם אם היתה קביעת המוטב בלתי חוזרת, יהיו העברה ושיעבוד של זכויות המבוטח טעונים הסכמת המוטב בכתב, ונושי המבוטח אינם רשאים לעקל זכויות אלה".
התובעת טוענת כי בעת מותו של המנוח, הוא הוריש ליורשים את עילת התביעה שלו כלפי המבטחת עקב תאונת הדרכים, ולפיכך, יש לראות בפצוי שהיתקבל ממנה בהמשך, ולו גם לאחר מתן צו הירושה, משום כספי העזבון.
...
עם כל הכבוד, סבורני כי הטיעון המשפטי שנכלל בטיעון המשלים שהוגש מטעם התובעת, אף שהוא מן המפורסמות, אין בו כדי להועיל לתובעת.
לאור כל האמור לעיל התביעה נדחית.
התובעת תשלם הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד לנתבעים - 1 סך של 7,000 ₪, ולנתבעת 3 סכום של 7,000 ₪, בצירוף מע"מ, הפרשי הצמדה וריבית כחוק עד לתשלום בפועל.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בעיניינם של הצדדים התנהלו ועודם מתנהלים מספר הליכים משפטיים, ובהם ההליך נושא העירעור דנן – שעניינו תביעת המערערים למזונות מעזבונה של אישתו המנוחה של המערער 2 (אימם של המערער 1 והמשיבות) – וכן תביעה נוספת למזונות מן העזבון, שאותה הגישו המערער 2 ובן נוסף שלו ושל המנוחה (ת"ע 15517-05-21) (להלן: ההליך המקביל, ויחדיו: הליכי המזונות).
המערערים טענו כי המותב "עוין בצורה קיצונית" כלפי המערער 2; כי המותב "אינו מבדיל" בין היתנהלותו כלפי המערער 2 וכלפי המערער 1; וכי הוא פועל תוך "היתעלמות קיצונית מזכויות [המערער 1], ועוות החוק והפסיקה באשר לזכויותיו". בתוך כך הדגישו המערערים פעם נוספת את העובדה שהגישו תביעה נזיקית נגד המותב, וכן הפנו לפסק הדין שניתן בבקשת רשות העירעור, שם ציין השופט טאהא כי יש לבטל את ההחלטה בעיניין פינוי הדירה "מפאת פגיעה בכללי הצדק הטבעי". לטענת המערערים, "יש סיכוי גדול" שבמסגרת הליכי המזונות ייפסק סכום משמעותי לטובת המערער 1 – "אך זה יכול להתרחש רק אם התיק יידון בפני מותב שאין חשש של משוא פנים בנידון". בהקשר זה הוסבר כי המערער 2 אמור לשלם סכום כסף מסוים עבור מחצית הזכויות בדירה, אך יש לקזז חלק מהתשלום מול תשלומי המזונות שייפסקו למערער 1 – ועל כן ישנה חשיבות גדולה בקיום הדיון בהליכי המזונות, אשר יאפשר את בירור "יתרת הסכום שבפועל חייב [המערער 2] בגין מחצית הדירה". אולם, כך המערערים, מההחלטות שנתן המותב – ובפרט מהחלטת העיקול – עולה כי הוא סבור שהמערער 1 זכאי לסכום נמוך בהרבה מזה שמגיע לו בפועל.
...
ביום 6.4.2021 נעתר המותב באופן חלקי לבקשה שהגיש המערער 1, באמצעות בא-כוחו, לעיקול זמני של הזכויות בעיזבון (להלן: החלטת העיקול).
דין הערעור להידחות.
בפסיקה נקבע לא אחת כי הליכי פסלות אינם האכסניה המתאימה להעלאת טענות מעין אלו (ראו, למשל: ע"א 7243/21 חמד נ' קטיש, פסקה 7 (23.11.2021); ע"א 8264/21 גלעד מאי חברה להשקעות בניה ופיתוח בע"מ נ' זייצנקו, פסקה 9 (18.1.2022); ע"א 8314/18 פלונית נ' פלוני, פסקה 3 (26.12.2018)), ומכל מקום – לא שוכנעתי כי יש באותן טענות כדי להעיד על נטייה של המותב נגד מי מהמערערים, או על "נעילת" דעתו בנוגע להיקף הסכומים שלהם זכאי המערער 1.
מכל הטעמים שפורטו לעיל, הערעור נדחה.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לטענתה, לא ראתה טעם בהגשת תביעה למזונות בנה והעדיפה להוציא את כספיה עבור השכלתו ולא על "עורכי דין". התובעת טוענת כי בחודש ינואר 2018, בסמוך לאחר פטירת הסב, הנתבע הגיע לארץ על מנת לרשת את עיזבון אביו ז"ל, אז היא עתרה לביהמ"ש למתן צו עיכוב יציאה מהארץ כנגד הנתבע ולבצוע עיקול כספים ונכסים ע"ש הסב.
...
כוונותיו הסובייקטיביות של בעל-דין והשאלה אם פעל בזדון עשויה להשליך על המסקנה האם נעשה שימוש לרעה בהליכי משפט; עם זאת, אמת-המידה המרכזית בהקשר זה הינה סבירות והגינות, קרי – כיצד בעל דין סביר והגון היה נוהג בנסיבות המקרה".
מעבר לכל האמור והגם שדין התביעה להידחות בשל הנימוקים שפורטו לעיל, הרי שהתובעת לא עמדה בנטל להוכיח את תביעתה לגופו של עניין ונוכח כלל נסיבותיו של תיק זה, כאשר לא מדובר בחיוב אבסולוטי על פי דין תורה, איני מוצאת להעריך את הוצאות הקטין על דרך האומדנה.
לסיכום כל האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך תלה"מ 8496-04-19 שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

כחודש וחצי אחרי, ביום 26.11.2019 הוגשו על ידי האשה תביעת כתובה מהעזבון ובה עתרה לחייב את העזבון בתשלום כ-1,800,000 ₪, שהנו סך כתובתה של האשה, וכן תביעה למזונות מהעזבון, וביום 22.09.2020 הגישה בקשה דחופה למינוי מנהל עזבון.
בדיון מיום 31.10.22 הודיע ב"כ אחות המנוח וכונס הנכסים כי בעזבון ישנו סך של 1,156,031 ₪ שעוקלו על ידי האשה ונמצאים בחשבון נאמנות של כונסי הנכסים (עמ' 13, ש' 28-27).
התביעה לדמי שימוש - תמ"ש 8496-04-19 ביום 03.04.19 עוד בחייו, הגיש המנוח תביעה כספית לתשלום דמי השמוש בחלקו בבית הצדדים ועשיית עושר שאינו במשפט על ידי האשה, בגין השמוש שעשתה האשה בחלקו בבית בתקופה שבה לא התגורר בו, החל מהיום שעזב את הבית בחודש 03/2018 ועד למועד פינויה מהבית.
...
סוף דבר מכל המקובץ לעיל נקבע כדלקמן: התביעה לדמי שימוש מתקבלת באופן חלקי.
התביעה לכתובה מן העיזבון מתקבלת באופן חלקי.
תביעת מזונות מן העיזבון מתקבלת באופן חלקי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו