טענות הצדדים
3) התובע טוען בתביעתו בין השאר, כי ביום 21.12.12 הטילה הנתבעת עיקול על חשבונו בבנק הדואר בגין דו"חות חניה שלא שולמו (להלן: "הדו"חות").
...
הדו"חות האמורים דינם כדין פסקי דין מרשיעים, זאת מכוח הוראת סעיף 229(ח2) בחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982, שלפיו:
"לא שילם אדם את הקנס, חלפו המועדים להגשת בקשה לביטול הודעת תשלום קנס או להודעה על בקשה להישפט לפי סעיף קטן (א), ולא הוגשו בקשות כאמור או הוגשה בזמן בקשה לביטול הודעת תשלום קנס ונדחתה, יראו אותו, בתום המועדים הקבועים בסעיף קטן (א) להגשת בקשות אלה, כאילו הורשע בבית המשפט ונגזר עליו הקנס הנקוב בהודעת תשלום הקנס, ואולם הוראות סעיף קטן זה לא יחולו על אדם שבקשתו לביטול הודעת תשלום קנס הוגשה שלא במועד אך התובע דן בה מכוח סמכותו לפי סעיף קטן (ה) וביטל את הודעת תשלום הקנס, או על אדם שבית המשפט החליט לקיים את משפטו אף על פי שהודיע באיחור על רצונו להישפט כאמור בסעיף 230"
(ההדגשה אינה במקור)
11) אי לכך, סבורני כי הסמכות העניינית לבירור עצם בסיס הדו"חות האמורים, באם יש מקום לבטלם אם לאו, אינה נתונה לבית המשפט לתביעות קטנות, ואם לא די בכך, דומה כי אין סמכות זו נתונה לבית המשפט האזרחי כלל.
יפים כאן דברי כבוד השופט (בדימ') א' ריבלין בפסק הדין בעניין ע"א 8080/99 נפתלי וקס ואח' נ' עיריית תל-אביב ואח', מיום 5.12.05 (פורסם בנבו):
"בפועל, בקשתם של המערערים מבית המשפט אינה אלא לקבוע כי הקנסות בהם חוייבו אינם חוקיים. תימוכין למסקנה זו ניתן למצוא בהתנהלותם של המערערים עצמם. המערערים ביקשו מבית המשפט קמא, בבקשה אותה לא קיבל בית המשפט (בהחלטה עליה הם משיגים), לתקן את הסעדים הנתבעים בכתב התביעה שהגישו. לפי התיקון המבוקש, אמור היה להיתבע סעד הצהרתי- לפיו ההליך בו הוטל על המערערים הקנס המדובר בטל והגדרת העבירות הרלוונטיות כעבירות קנס נעשתה ללא סמכות. דברים אלה מחזקים את המסקנה כי תביעתם של המערערים עולה לכדי תקיפה ישירה של פעולות הרשות המנהלית. לאור הוראת סעיף 229(ח) לחוק סדר הדין הפלילי, שנוסחו הובא לעיל, בקשת המערערים היא למעשה בקשה לביטול הרשעתם. אכן, אין להשיג על זכותם של המערערים לבקש את ביטולה של הרשעה, שלשיטתם נתקבלה בניגוד לחוק, אך לא נתברר לי ההגיון העומד מאחורי הגשת בקשה שכזו לבית המשפט האזרחי, שהרי אין לתקוף בהליך אזרחי תוצאותיו של הליך פלילי.
מדובר במקרים אלו בטענות שאינן קשורות להתיישנות העבירה ו/או ביטול ההרשעה, טענות הצריכות להתברר בבית המשפט האזרחי"
(ההדגשה אינה במקור)
בית המשפט העליון, מפי כבוד השופטת ע' ארבל, אישר את פסק הדין האמור בפרשת שאוליאן לעיל, בהחלטתו בעניין רע"א 2747/08 יעקב שאוליאן ואח' נ' רונית חורש ואח', מיום 21.8.08 (פורסם בנבו), וקבע בין השאר:
"ראשית יש לומר, כי המסקנה אליה הגיע בית המשפט המחוזי עולה בקנה אחד עם ההסדר החקיקתי הקיים ועם הפסיקה הרלוונטית. סמכותו של בית המשפט לעניינים מקומיים מעוגנת בסעיף 55(א) לחוק בתי המשפט, במסגרתה נכללת הסמכות לדון בעבירות לפי חוקי עזר, בכללן עבירות חניה. סעיף 229(ח) לחוק סדר הדין הפלילי קובע חזקה כי מששולם קנס רואים את מקבל הדו"ח כמי שהודה באשמה בפני בית המשפט. סעיף 229(ח2) לחוק קובע כי אף אם לא שילם אדם את הקנס, וחלפו המועדים להגשת בקשת ביטול הקנס או בקשה להישפט או שהבקשות נדחו, יראו אותו כאילו הורשע בבית המשפט ונגזר עליו הקנס הנקוב בהודעת תשלום הקנס. בעניין וקס, קבע בית משפט זה כי תביעות אשר עניינן תקיפת חוקיות הקנסות הינן למעשה השגות על הרשעה פלילית, אשר מקומן אינו בהליך אזרחי"
14) בענייננו, התובע מעלה כאמור טענות בנזיקין שמקורן השגותיו לעצם קיום דו"חות החניה והעיקול שהוטל בעטיין, כאשר לדידו מעולם לא ביצע את העבירות, מעולם לא היה בעל רישיון נהיגה ומעולם לא היה בבעלותו רכב.