לצדדים היה חשבון בנק משותף בבנק "הפועלים".
התובע טען כי הוא יצא מהשותפות ביום 1.3.2012 והנתבע המשיך להפעיל את הפאב וקיבל על עצמו את כל הזכויות והחובות שבו.
יש לזכור כי בהיעדר מיסמך בכתב ברור על סיום השותפות ואופן סיומה על התנאים המחייבים כל שותף בנוגע לזכויות ולחובות עקב סיום השותפות ובכלל זאת מה היו החובות אם בכלל של השותפות במועד סיום השותפות, אין לנו אלא להסתמך על נסיבות וראיות חיצוניות .
האם סוכמו תנאי היציאה מהשותפות
התובע טען כאמור כי מחודש מרץ 2012, הנתבע לקח על עצמו את העסק כ"עסק חי" הכולל זכויות וחובות ובכלל זה קיבל לידיו את הציוד שנשאר בעסק: הגברה, תאורה, מקררים, כלי מטבח ועוד.
אולם, כל שהגיש התובע על מנת לתמוך בטענתו היא "הודעה על ביטול צו עיקול". העיקול הוטל על נכסים שבידי צד שלישי מיום 30.1.2012 בגין חוב למע"מ. (ראו: נספח 9 לתצהיר התובע) יחד עם זאת, אין כל אסמכתא לכך שהתובע היה זה ששילם את החוב ומה היה גובה החוב.
(ראו: סעיף 19 לכתב התביעה) במסגרת תצהירו, לא הזכיר התובע את הסכום של 30,000 ₪ ורק פירט באופן כללי שנגרמו לו נזקים כתוצאה מהתנהלות הנתבע ויש לפצותו על כך. במסגרת הסיכומים, טען התובע כי על הנתבע לפצותו בסכום של 30,000 ₪ מאחר שהוא מנע את סגירת חשבון הבנק המשותף של הצדדים בבנק הפועלים.
...
לפיכך, ברי כי הסכומים להם טוען התובע נופלים בגדר האמור בסעיף 71(א) לפקודה המגדיר חובות בני תביעה כלהלן: "חוב וחבות קיימים או עתידים, ודאים או מותנים, החלים על החייב ביום מתן צו הכינוס, או שיחולו עליו לפני הפטרו עקב התחייבות מלפני מתן הצו, יהיו חובות בני תביעה בפשיטת רגל...".לאור כל האמור, הורה כבוד השופט עלי על מחיקת התביעה.
(ראו: נספחים ב1-ב2 לתצהיר הנתבע) לאור כל האמור, הרי שהטענה נדחית.
לאור כל האמור, הרי ששתי הטענות החלופיות לא הוכחו ויש לדחות את טענות התובע בעניין זה.
סיכום
על הנתבע להעביר לתובע את סכומי הכסף ששילם בעבורו כדלקמן:
סכום של 4000 ₪, מחצית מהסכום שהעביר התובע ל"בנק פועלים".
מאחר שאני סבור שנפל פגם בהתנהלותם של שני הצדדים בתיק זה ועל מנת שלא להסלים את הסכסוך ביניהם, אני סבור שאין מקום להשית הוצאות על מי מהצדדים.