הדין החל:
הנתבעת 1 בבקשת הביטול ציינה שלאור מועד הגשת התביעה, חלות בעיניינו תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, ולא תקנות סדר הדין האזרחי החדשות.
ממילא הדין החל על סעדים זמניים (עיקול זמני בכללם), כהשתקפותו בהילכות שקדמו לתקנות החדשות, נקלט בעקרו אל תוך התקנות החדשות.
אולם מיגבלת ששת העמודיםשהנה אמנם הגיונית לגופה בבקשות לסעד זמני, הינה דווקא כן חידוש מחידושי תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט - 2018, תקנות שהנתבעת 1 עצמה בתגובתה הראשונית לבקשה ציינה שאין להן תחולה לאור מועד הגשת התביעה.
...
אולם נועדה היא להבהיר, בדיוק מטעם זה, כי אין בה משום שינוי של המסקנה החשבונאית שחפצה התובעת להמחיש: שאין בידי הנתבעת די נכסים כדי לאפשר פירעון פסק הדין, היה וינתן לחובתה; וכי הנתבעת 2 חבה לנתבעת 1 כספים בסכום העולה על סכום התביעה, ויש להשקיף עליה אפוא כעל "מחזיקה" לצורך העיקול.
היינו, גם אם אניח שהאינדיקציה עליה מצביעה הנתבעת בתגובתה המשלימה יכול שתלמד על מועד מוקדם בכמה חודשים למועד הגשת הבקשה, בתור המועד בו החלה התובעת לעמול בפועל על הכנת הבקשה לעיקול, הרי בסופו של דבר הקובע בענין טענת השהוי הנו המועד בו הוגשה הבקשה, לא מועד תחילת הכנתה.
אני דוחה אפוא בקשת הביטול של צו העיקול הזמני, והוא יוותר בעינו עד להכרעה בהליך העיקרי, לפי תוצאותיו.